LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Fotokonstnären Denise Grünstein...

Kategori: Blogg

...ställer ut på prestigefulla Kiasma i Helsingfors fr o m 30 april till 31 juli i år. Vi åker till Helsingfors med goda vänner över Valborg och ska självklart gå och titta på hennes fantastiska, stämningsfulla bilder. Det vackra konstmuseét Kiasma är värt ett besök i sig. Denise är intressant. För några år sedan köpte jag en stor tavla av henne när IKEA gav ut en begränsad upplaga av några kända konstnärers alster. Varav Ernst Billgren och Denise Grünstein hörde till mina favoriter. Min tavla heter "Figur i landskap", en suggestiv bild, föreställande en kvinna i en igenväxt miljö. En flirt med 1800-talets romantiska landskapsmåleri, eller ett försök att förstå sin egen samtid? Ingen ledtråd av Grünstein fanns med om tolkningen av bilden...
 
Före sitt genombrott som konstnär arbetade Denise som modefotograf. Hon har bl a skapat många av Eva Dahlgrens skivomslag. Utställningen som nu kommer på Kiasma i Helsingfors fokuserar på människan som avbildas med subtil dramatik i ett landskap. Vi ser fram emot ännu ett veckoslut i konstens tecken!
   
Den mystiska stämningen i bilderna påminner lite om film: miljörena ger ofta ett övergivet intryck och kvinnorna ser malplacerade ut - på fel plats i fel tid. Ny rapport kommer efter helgen! Glad Valborg på er!

Några bilder från....

Kategori: Blogg

...vernissaget igår på Galleri Majoo. Önskade mina konstnärskollegor Lycka Till med den fina utställningen. Kul att träffa alla och se vad som skapats i ateljén på Nedre Arbetshusgatan under senaste tiden. Ingmarie som nu också går o målar kroki på måndagkvällar hade gjort flera vackra tavlor med kroppar i gula/gulröda toner, Åke, alltid så full av idéer och inspiration, se bilden här nere där han står framför sina 9 småtavlor med ansikten med titeln"facebook"!!  Maud hade också flera spännande tavlor varav "Det gamla klostret" fick bra recensioner både i GD och Arbetarbladet. Alicia har ett härligt färgspråk i sina abstrakta målningar med spanska titlar. Intressant utställning tycker jag och kul med Galleri Majoo som är ett tillskott för kulturen i Gävle.

Hoppas vi får tillfälle att träffas snart igen!

        
I morgon kväll är det dags för några av oss som deltog i GästrikKonst att träffas hemma hos Eva Friskman.
Det ser jag fram emot. Inte mycket målat denna helg, men jag har i alla fall skissat lite och spånat lite på nya idéer!

På lördag...

Kategori: Blogg

..är det vernissage på Galleri Majoo i Gävle. Alla mina konstnärsvänner i nuvarande "Torsdagsgruppen" som jag delade ateljé med i Gävle tidigare ställer ut tillsammans.
Jag är given vid invigningen kl 12.00!!!!  Tänk vad många trevliga, roliga målarkvällar vi haft tillsammans under årens lopp, och många glada fester och goda skratt..Jag saknar er och ser fram emot att ses på lördag. Sitter just nu med slutklämmen på min bokföring för 2009, roligare saker kan man ju ha för sig!!