LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Några nya bakgrunder...

Kategori: Blogg

          
     Si.....                           eller                                så....
     
     jag experimenterar  på.......!
   
     Efter gårdagen i ateljén känns det som jag startat upp på allvar igen! Tisdagstjejerna kom,
     jag flyttade ju dem till torsdag denna vecka p g a annan aktivitet i ateljén, (se tidigare inlägg)
     såå mysigt, Lena B, Rigmor Marianne, och nu är också Helena tillbaka som gjort uppehåll
     ett år p g a vidareutbildnig på jobbet! En härlig höst ska vi ha, och på torsdag kommer 
     ett nytt gäng målarsugna tjejer till min kombinerade nybörjar/fortsättningskurs!!!
     Några känner jag sen tidigare, några nya...så spännande! Så nu är tisdagar och torsdagar
     vikta för ateljén och hösten kan komma med regn och rusk hur mycket den vill!
     
      Ha en Trevlig Helg!

     

Igår kväll....

Kategori: Blogg

...hade jag besök i ateljén. För ett par veckor sedan fick jag förfrågan från konstföreningen Oden i Sandviken om jag ville ta emot lite styrelsemedlemmar från olika konstföreningar och berätta om LenasArt, mitt måleri, och den verksamhet samt aktiviteter jag bedriver i ateljén. Kl 18.00 droppade de in från Gävle Sjukhus konstförening Elixir, konstföreningen Oden och Hofors konstintresse, sammanlagt 14 personer! Vi minglade lite i ateljén, innan vi samlades  i "verkstaden" där jag höll min presentation. Efteråt blev det kaffe till Doras goda smörgåsar och en trevlig pratstund. Konstföreningarna höll sedan ett möte och informerade varandra om sommarens olika evenemang  och vad som planeras inför hösten. Styrelsen för konstföreningen Oden köpte också in en tavla "Aurora", alltid roligt när intresse finns för det jag målar!Veckorna rullar snabbt iväg...och jag känner inte att jag kommit igång med måleriet på allvar ännu fast jag har så mycket nya idéer har jag bara testat lite nya färgkombinationer och bakgrunder. Jag bara "leker" lite och experimenterar så får vi se vad det blir,,,,och något blir det ju (nästan alltid)!! Skall skärpa till mig och se till att måla några tavlor som jag kan skicka in till juryn för GästrikKonst senare i höst. Det är ju nya regler fr o m nästa år, så samtliga konstnärer får skicka in bilder för bedömning av en opartisk jury. Spännande och utmanande, inte alls säkert att man blir antagen. Det skall i framtiden prövas från år till år. Det blir mer rättvist och lite mer variation av deltagande konstnärer. På gott & ont!!

Imorgon kommer "tisdagstjejerna" och målar istället för igår. Tack snälla för att vi kunde byta dag!

"Sweet dreams" 

I måndags efter jobbet...

Kategori: Blogg

..blev det shoppingturné "á la konst" till Gävle där jag for runt och inhandlade massor med nya målardukar i olika storlekar, nya penslar etc. Efter god shoppinglycka, bagagelucka och baksäte fullpackat med målerimaterial, en Max-hamburgare i magen och "Alors en dance" i CD-spelaren var lyckan fullkomlig! Alltid samma lyxiga känsla med nytt konsmaterial, någon slags pirrig förväntan....vad som komma skall på dessa vita dukar!!


Jag föbereder och planerar nu för fullt inför höstens kombinerade nybörjar/fortsättningskurs som startar torsdag 2 september kl 18.30. Det är 8 st deltagare anmälda hittills så det finns fortfarande ett par platser kvar om någon är intresserad.

Förfrågningar och anmälningar, E-mail: lenas@lenasart.nu

Leaderprojektet Gästrik Konst Bredd och Djup
Eftermiddagen idag har jag tillbringat i Lusthuset i Högbo, dit jag och ett 20-tal personer inom olika verksamheter/konstformer, var inbjudna av Petra Lindgren m fl till ett första projektmöte/seminarium för att diskutera och komma med förslag och idéer på intressanta aktiviteter som kan vara av intresse för projektet.

1.      Aktiviteter riktade mot ungdomar
2.      Prova på aktiviteter inom olika konstformer för konstintresserade
3.      Arrangemang där olika konstformer och kulturyttringar samverkar för att tillgodose alla våra sinnen
4.      Samarrangemang kring konst och konsthantverk

Idéer stöttes o blöttes, vi jobbade i grupper och så småningom kom förslag efter förslag.
Kul med så många passionerade personer som brinner för sina intressen!!! Eftermiddagstimmarna försvann i ett huj... och efter dagens möte sammanställs nu det som kom fram och en projektplan utarbetas. 

Min konstnärskollega Mats Pettersson och jag diskuterade ett samarbete i ett av delprojekten. Känns spännande och utmanande att få vara med i detta projekt och jag ser fram emot nästa möte som blir den 15 september.

..jag visste t ex inte att man kan teckna med "stubin"....visste ni?
Klicka för att visa "regn" result 15Klicka för att visa "regn" result 15Klicka för att visa "regn" result 15

...och regnet det bara öser ner.....

Snart tillbaka!