LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Den här helgen har jag ...

Kategori: Blogg

 ... signerat, fernissat och framförallt målat klart alla tavlor utom en som skall vara med på
Gästrik Konst. Kära sambon har sågat, spikat, ramat och stöttat med god middagsmat både lördag och söndag.
Hans syster Åsa hälsade på i ateljén och vi fick en pratstund tillsammans över en kopp kaffe och smaskig butterkaka som hon hade med. Mumselimums!! Alltid trevligt med ett avbrott och en fikastund efter många
timmars koncentration bakom staffliet. Nästan allt klart, återstår leverans från Håkan på Profilen i Gävle
som ramar int mina småtavlor. Sedan skall allt förpackas, packas i bilen och fraktas upp till Högbo Brukshotell
där vi får börja hänga på skärtorsdag efter kl 13.00.  

Sommartiden har börjat...fast vart tog våren vägen? Lite sol o värme får vi hoppas på inför Påskhelgen.
Har ikväll kopplat av med att fixa lite påskpynt i lägenheten. Har nu några färgglada porslinstuppar o hönor och
påskägg som väntar på påfyllning. Ny vecka väntar!

    
Ramning.....                    Signering.......              Trycksaker, etc....

Uppe i varv....

Kategori: Blogg

..är jag och inspirationen flödar, önskar inget annat än att måla just nu! Efter jobbet idag har det dock varit lite andra aktiviteter, har snott runt som en iller och handlat tavellister, spik, tavelkrokar, fiffiga ställ att ha trycksaker, visitkort, presentationer etc i. Igår målade jag några timmar under kvällen, tisdagstjejerna var
där och vi ägnade oss åt lite hjärngympa och roade oss med att hitta på underfundiga titlar till mina tavlor. Vill helst inte att de ska vara för pretentiösa och seriösa utan lite humoristiska och mana betraktaren till lite eftertänksamhet!  
     

Vilken kreativ helg....

Kategori: Blogg

..det har varit. Igår lördag tillbringade jag och min dotter hela eftermiddagen i ateljén och skapade något helt annorlunda än vad jag brukar göra när jag är där. Hon och hennes sambo väntar sitt första barn inom 2 veckor och vi tänkte att vi skulle göra nåt fint att ha till vagn och babysäng! Vi designade, ritade, klippte, nålade, fikade, pratade och sydde och efter några timmar såg resultatet ut så här. Vi var så nöjda!!
 
Det blev ett litet rött påslakanset med vita prickar och gamla spetsar som bård...nu kom "spetsarna" till användning igen, och det roligaste att göra var en söt liten fleece-filt med en röd elefant i prickig klänning och vit krage som applikation.

Idag söndag har jag fortsatt med tavlan "stad i ljus" eller vad den nu ska heta.. någon katt blev det inte den här gången, lite justeringar med skuggor och ljus återstår, så jag får se vad som händer på tisdag kväll när jag är i ateljén igen, kanske katten sitter där till vänster om trädet! Jag kan redan se den, kan ni?