LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Inbjudan Gästrik Konst 2011

Kategori: Blogg

....så var det då åter dags. Inbjudan till elfte årets Gästrik Konst damp ner i brevlådan häromdagen. I år, jubileumsåret 2010 firade konstrundan 10-årsjubileum och vi var 73 deltagande konstnärer som sammanlagt tog emot ca 75 000 besök. Aldrig någonsin har det varit sån anstormning av besökare, vilket förstås är fantastiskt kul för både arrangörer och oss som deltar. Man kan undra hur stort det kan bli???

http://www.gastrikkonst.com/

15:e oktober skall ansökan och foton av fem objekt vara inskickade som underlag för jurybedömning. Sen är det bara att vänta och se.....


Nu tar jag semester en vecka och lämnar regn o rusk, jag är tillbaka här på bloggen om ca 2 veckor. Alltså "bloggstopp" fram till W41!

Ni som målar med mig i ateljén på tisdagar o torsdagar, se till att hålla penslarna varma, ut och inspireras av höstens alla vackra färger och se till att hålla också kreativiteten igång, själv packar jag skissblock och ritkål och hoppas få några skissande stunder på balkongen med utsikt över medelhavet....

Ha det gott! Snart tillbaka!

 

KONTAKT

Kategori: Kontakt

LENA SÖDERCRANTZ
mail: lenas@lenasart.nu
mobil: 070-200 15 40
Besöksadress: Björkgatan 9, Sandviken

Förutom mina originaltavlor finns det även vykort, konsttryck & presentkort till försäljning!

Varmt välkommen att kontakta mig om du är intresserad av mina tavlor eller har frågor kring min konst & min kursverksamhet!

 
i ateljén
I december 2007 fick jag nyckel till min nuvarande atelje' LenasArt! En dröm som gick
i uppfyllelse!

 

 

Jag hoppas att....

Kategori: Blogg

...det var någon mer än jag som tittade på K-special i fredags när de visade en dokumentär om den franska konstnärinnan Niki de Saint Phalle och hennes samarbete med (och starka) kärlek till konstnären Jean Tinguely.  Helt underbart! Nikis stora färgglada skulpturgrupp "Le Paradis Fantastique kan man se nedanför Moderna Museet på Skeppsholmen i Stockholm.

Under en period i konstnärernas vilda liv kallades de för "Konstens Bonnie & Clyde". De skjöt på och sprängde sina konstverk och väckte stor uppmärksamhet med sina performance. Niki ville att hennes tavlor skulle blöda, hon skapade stora helt vita reliefer, sedan fäste hon färgampuller på baksidan av reliefen och skjöt på tavlan!! Den som vill se hur det gick till IRL kan kolla på youtube!!!

Jag förundrades över deras nära samarbete som varade under 36 år. Båda var beroende av varandra inom konsten och de både stimulerade varandra samtidigt som de tävlade sinsemellan. Efter Jeans död fortsatte Niki att skapa konstverk där hon kombinerade och implementerade delar av Jeans idéer och tekniska lösningar i sina egna konstverk och på så sätt fick honom att leva vidare genom sin egen konst! Vilken Vacker Tanke!  


Klicka för att visa "Niki de Saint Phalle" result 19  Klicka för att visa "Niki de Saint Phalle" result 12  Klicka för att visa "Niki de Saint Phalle" result 12

http://www.youtube.com/watch?v=1q6hxqCK9OQ&feature=related

Tisdagskvällen har jag som vanligt tillbringat i ateljén tillsammans med tisdagsgruppen och Linda från
torsdagsgruppen som målade med oss ikväll istället. Skön kväll!! Förkylningen som jag känt av tidigare
idag blev som bortblåst!!! Här kan man prata om "läkekonst"!

Ha en skön vecka... ska försöka hinna med ett inlägg till innan nästa veckas semester!