LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

GästrikKonst 2011

Kategori: Blogg

Efter fyra intensiva, spännande och häärliga dagar i Högbo, är nu årets GästrikKonst till ända! Kl 11.00 när konstrundan öppnade på långfredagen var vi konstnärer som ställde ut på Högbo Brukshotell både fundersamma och förväntantsfulla, och vi spekulerade och diskuterade lite hur det vackra vädret skulle påverka antalet besökare. Men vi blev alla positivt överraskade för jämfört med förra året märktes det att det faktiskt var fler besökare i år som sökte sig direkt till oss som ställde ut på Högbo Brukshotell och runt Högbo. 

Gissningsvis hoppade många över invigningen på Göransson Arena som var nytt förra året och åkte till Högbo direkt istället, där man kan promenera runt och både titta på konst och njuta av den plötsliga sommarvärmen!
     
Precis som tidigare år sålde jag de flesta tavlorna direkt på fredag förmiddag, sedan en på lördagen och en på söndagen. De som vill köpa konst håller sig framme tidigt!
Väldigt många besökare kom till min utställning. Det är fantastiskt att under några dagar få träffa och prata med så många människor och i år var det även många barn som var med och gick runt och tittade och tyckte och frågade. Tänk att som barn få vara med och ta del av och titta på så mycket olika typer av konst och få så många intryck och förhoppningsvis inspiration att skapa......själva! En liten tjej berättade att hon haft vernissage
för sina mor- o far-föräldrar hemma på påskafton! Det ni! Det ska börjas i tid.

Tack för alla fina kommentarer och tack för så många besök under dessa dagar. Påskafton, påskdagen och annandag Påsk var det betydligt lugnare och det fanns tid för många intressanta och spännande pratstunder och möten med både konstnärer och konstintresserade!

   
Det är alltid med blandade känslor man packar ihop och lämnar denna vackra miljö som det är i Högbo! Det är som att kliva in i en helt annan värld för några dagar, för att sedan återgå till vardagen, njuta av alla minnen och
få ny energi för att skapa vidare i ateljén!     
     
Stort tack också till Petra som arbetat med GästrikKonst under flera år och som nu gick runt
och tackade oss konstnärer och meddelade att hon skulle sluta arbeta med GästrikKonst!

Det var en liten summering och lite mingelbilder från årets utställning!

På fredag har jag semester och vi reser bort över helgen tillsammans med våra goda vänner. Då skall jag koppla av ordentligt och njuta och ha det skönt och jag hoppas verkligen att det vackra vädret håller i sig. 

Sov Gott alla mina konstvänner! Jag är tillbaka med nya krafter och nytt inlägg igen nästa vecka!
 

Förberedelsernas dag....

Kategori: Blogg

  kl 09.00...Högbo Brukshotell "Vägfogden"    Kl 09.15...allt inburet
   
  kl 10.00 Hämtade mamma som var hantlangare och fikaansvarig idag, tack, tack lilla mor!  
  Och tack för stort tålamod, när jag provhängde,  mätte om hängde igen och igen och igen, 
  Kl 11.00 förmiddagskaffe                    Kl 12.00 första tavelraden på plats
 

14.00 Presenttavlor och vykort upplagda på mina svarta bord som jag tagit med från ateljén!
Det har spikats och knackats och jobbats hårt i alla rum runtomkring och mycket spännande och inspirerande konst finns nu att beskåda både i Högbo och på alla andra platser där konstnärer hängt under dagen!


Kl 15.00 klart!

Nu lite "skönhetssömn" inför morgondagen!

VÄLKOMNA TILL GÄSTRIK KONST 2011!

Det blev så tomt i ateljén....

Kategori: Blogg

...efter en intensiv slutspurt med allt vad det innebär från måleri, ramning, prissättnig, funderingar kring taveltitlar osv. Plötsligt är allt paketerat, väggarna gapar tomma i mina stora rum i ateljén och en underlig tomhetskänsla infinner sig. Ikväll hade jag hoppats på att kunna köra upp mina alster till Högo Brukshotell där jag skall hålla till, men blev lite besviken för jag kunde ej få tillgång till lokalen förrän tidigast i morgon fm.

..och i garaget står bilen nu fullpackad med allt utom mina tavlor som står kvar i bubbelplast och väntar...men stolar, bord, trycksaker, stege, tumstock, verktyg, gästbok, vykort och och och är i bilen redan.

Så då fick jag en liten stund över och kan skriva av mig lite av min rampfeber här på bloggen. Fast det är sjunde gången jag deltar i GästrikKonst och ställt ut under många år på olika platser och gallerier är det ändå en massa känslor som bubblar fram så här dagarna innan. Det blir inte lättare kan jag lova....nej, nej tvärtom!

Måleriet och planering och tankar kring utställningen  tränger liksom ut allt annat och man går helt upp i skaparprocessen under några veckor för att sedan koncentrera sig och se till att ha lite energi kvar till själva utställningsdelen.

I vilket fall är det en av årets höjdpunkter för oss konstnärer, ett koncentrat av olika konstarter, så många intresserade glada människor. GästrikKonst betyder så mycket!

Kanske blir det någon rad även imorgon kväll, fast jag tänkte göra uppehåll till efter Påsk!
       
Mina tre senaste alster,,,knappt så färgen torkat!

OCH KOM IHÅG - GÖR ETT BESÖK PÅ GÄSTRIKKONST - SÅ MYCKET SPÄNNANDE ATT SE!

Sov gott alla mina konstvänner, imorgon behöver jag vara utvilad för hängning!

GästrikKonst 2011
22-25 april 2011, kl 11.00-17.00
Vernissage långfredag 22 april kl 11.00 Göransson Arena
Jag ställer ut på Högbo Brukshotell i mitt "vanliga" rum!