LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Vive la France....

Kategori: Blogg

..jaaa visst var vi där förra året...ett helt år sen sist ...javisst...och nu är det dags igen för en konst- inspirations- och rekreationsresa!

Det blir Juan Les Pins/Antibes igen..vår härliga lägenhet som vi hyr i år igen med terass på 40 m2 med utsikt över medelhavet. 

Vi ska njuta av långa morgonpromenader efter medelhavet, sol o bad på eftermiddagarna, (vi älskar att bada och är nog mer i vattnet än på stranden) ...och på kvällarna promenader i gränderna bland restaurangerna i Antibes  och någon utflykt till en av byarna på bergssluttningarna hinner vi nog också med.

  Klicka för att visa "provence lavendel" result 1 Klicka för att visa "Antibes" result 15 Klicka för att visa "Antibes" result 4 

Det är så vackert, ögat kan inte se sig mätt, färgerna är magiska, havet, solnedgången och soluppgången, och inte att förglömma ett konstutbud som har så mycket att erbjuda. Muséer,  keramik, glas, jaa inte vet jag vad som inte finns...
   
    Klicka för att visa "matisse" result 3Klicka för att visa "Leger" result 16Klicka för att visa "picasso" result 10

Nästa inlägg kommer när jag är tillbaka i början av september.

Vive la France & Au revoir! Jag är snart tillbaka... 

Kolla vilka underbara tavlor...

Kategori: Blogg

Ewa K som varit i Kroatien på semester, skickade mig en länk till den här konstnären som hon besökte i hans ateljé i en liten stad/by som heter Trogir. Konstnären heter Zeljko Uremovic och vill ni läsa mer om honom och kolla in fler av hans tavlor så kan ni gå in på länken nedan. Fantastiska färger och spännande motiv, lite saga, lite dröm....jag tycker de är helt underbara, så tack igen Ewa! Kanske man skulle åka på målarkurs till Kroatien nästa sommar, varför inte??

       

www.zeljkouremovic.com

Förra veckan fick jag samtal ifrån Gävle, att utställningen och de konst- & kulturdagar som planerats till mitten av september har blivit uppskjutet till våren 2012! Jag står kvar på listan till våren.....
Lite tråkigt förstås, men samtidigt lämpligt för mig. Nu kan jag koncentrera mig på att få tavlor klara till Konstsalongen på Iggesunds Järnbruk istället. Det blir ett 30-årsjubileum för deras konstförening och vi är ett flertal konstnärer från länet som bjudits in att ställa ut i Breantsalen och vi är också inbjudna till vernissaget lördag 1 oktober då det kommer att bjudas på både musikunderhållning och tilltugg under dagen!

Igår var det ateljékväll igen och nu var lite fler tjejer tillbaka i gruppen igen. Som vanligt går tisdagkvällarna alldeles för fort! Vi målar, pratar, fikar, målar o målar.....

I helgen reser jag till Stockholm på "stort kalas", så nästa inlägg kommer efter helgen! Ska också kolla lite vad konsthösten i Stockholm har att bjuda på!

Ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka! 

Så har plötsligt en hel vecka passerat....

Kategori: Blogg

....sen förra inlägget, och imorgon är det dags för ateljén igen! Förra tisdagen när jag öppnade blev en riktigt härlig start inför hösten, och vi var faktiskt hela 4 stycken som målade Ewa, Margareta, Linda o jag! Mysigt var det att träffas igen och mycket hade vi att prata om efter sommaruppehållet, och tack Ewa för länken till konstnären du besökt i Kroatien. Verkligen värd att studera lite närmare och vilket färgspråk!!!

Det här med måleriet, det är ganska lustigt egentligen,,samma känsla upprepar sig år från år, under våren fram i maj/juni är det svårt att samla sig och koncentrera sig på måleri, när sommaren står för dörren.....

Så blir det sensommar... och så kommer den krypande igen, den där härliga längtan att börja måla. Jag älskar augusti,
det har jag nog skrivit tidigare, jag tycker det är årets "starkaste" månad rent känslomässigt...det är fortfarande sommar, med varma mörka kvällar, sommaren ligger i färskt minne, men man vet att snart, snart kommer hösten och vintern!
Och tänk vad stämningsfullt det är med fullmåne som i lördagskväll. Jag gick ut på piren vid stugan och tittade ut över vattnet och in mot trädtopparna, och där var den, som en stor gul pannkaka mellan granarna med mångata som speglade sig i det mörka vattnet....så häftig!
Klicka för att visa "fullmåne" result 3  Klicka för att visa "kräftor" result 4  Klicka för att visa "rönnbär" result 1
Det blev kräftpremiär för oss och en skön sensommarhelg i Sjöhagen. För ett par år sedan målade jag den här tavlan som
jag döpte till "I kräftans vänkrets", den såldes i Tallbo 2009, och det är faktiskt en av de största tavlor jag målat! 


Dags att sova igen och ladda inför ny arbetsdag och ateljékväll igen. Länken till konstnären i Kroatien publicerar jag i nästa inlägg.

Sov gott alla mina vänner! Jag är snart tillbaka!