LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Så var det det här med inspirationen...

Kategori: Blogg

...som aldrig brukar vara ett problem för mig! Bara jag sätter mig bland tuber och penslar så poppar för det mesta mina bilder fram från ingenstans, jag har laddat med skisser under sommaren och som sagt jag brukar få inspiration och idéer av det mesta omkring mig, men icke denna vecka. Taggad var jag och skulle komma igång så stort, 
men istället blev jag riktigt ordentligt förkyld ett par dagar (barnbarn är ack så söta, men kan vara ack så giftiga).

Så då satt jag här i köket i lägenheten, (inte i ateljén) bland mina dukar och färgtuber med bunkande huvud
och droppande näsa och alla idéer var som bortblåsta....men efter ett par dagar + en febrig  natt kom bilderna tillbaka och igår kom jag igång igen. Nya bilder kommer här på bloggen inom kort.... 

...åh idag är det faktiskt sista dagen av denna sommarsemester och dagen till ära har jag investerat i en ny cykel! Ett riktigt litet konstverk helt i vitt med lite blommor och blader på ramen...egentligen skulle jag också velat ha ett rådjur och mitt namn på ramen .... men den är fiiiin i alla fall, tänk att man faktiskt kan bli nästan som kär i en cykel.....Jag hittade den igår och direkt jag såg den sa det klick...och idag är den miiin!


 
Här kan cyklas med penslar och färgtuber i korgen......Hälsningar från en lycklig ägarinna till denna vackra skapelse!!

Ha en skön helg allihopa, jag är snart tillbaka med nytt inlägg och jag lovar också några nya bilder!
PS. Semestern är inte riktigt slut än,,,vi skall en vecka till Franska Rivieran också i slutet av augusti....

Bland kantareller,

Kategori: Blogg

blåbär, smultron och fiskmåsar avnjuts ännu en semestervecka med långa lata semesterdagar. Under gårdagens regnväder fick kökssoffan här i stugan en rejäl färgbehandling och penslarna gick varma medans regnet öste ner. 
 
  Klicka för att visa "kantareller" result 1  Klicka för att visa "smultron" result 6 Klicka för att visa "fiskmås" result 8
Idag är jag barnvakt till mitt lilla barnbarn Wilmer som nu snusar gott i sin lilla resesäng efter en spännande dag på landet, med allt från blåbärsplockning till fika och kvällsmat  på verandan! 

Nu allsång på Skansen, ha en fortsatt skön tisdagkväll!  Jag  är snart tillbaka!  

Här i Sjöhagen målas för fullt....

Kategori: Blogg

möblerna på verandan har fått en "make over" och lyser nu vita och fräscha, även utsidan på verandan har fått sig en omgång med falu rödfärg, och fortsättning följer.....har också skissat på en häger som jag planerar att måla på en långsmal målarduk, vi har en häger som sitter på en sten ute i Storsjön och den är så elegant i formen så jag känner att jag bara är tvungen att måla en "Lena-variant"....håller också på med min beställningstavla som jag målat på ett par timmar denna morgon.

Just nu har vi besök igen här ute i stugan och jag har en liten paus från målandet, soligt och skönt, blåser inte så mycket som igår, så det kanske blir en stund i solstolen också innan jag åker in till stan ikväll för att åka tur o retur till Örebro imorgon. Sedan blir det stugliv igen....här är så avkopplande och skönt och man är så nära naturen.

Hoppas ni alla har det lika skönt som vi. Ha det gott tills nästa inlägg! Jag är snart tillbaka!