LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Så fort jag hinner ska jag...

Kategori: Blogg

...publicera lite bilder från torsdagens "konstevent" på LenasArt.  11 glada killar, kom och provade på att vara "konstnär för en kväll"! 

En lyckad kväll och flera riktigt fina alster skapades i ateljén innan kvällen avslutades.

Igår var det invigning av årets Länskonst på konsthallen här i Sandviken.
Lite väl mycket folk på invigningen för att kunna se alla tavlor, alltid stort intresse!! Jag tänker gå tillbaka igen och titta runt ordentligt någon dag när det är lite lugnare!!
Länskosnt 2011 KONSTHALLEN SANDVIKEN Bild: [krig]
Pölen av Anna Abrahamsson.  Koloni av Emelie Sandström.
Pölen av Anna Abrahamsson     Koloni av Emelie Sandström


Ha en skön söndagkväll, som sagt....jag är snart tillbaka med bilder!!!

Konst-Event på LenasArt

Kategori: Blogg

För ett par veckor sen fick jag en förfrågan om jag kunde ha ett "konst-event" i ateljén. Det är ett gäng killar som vill göra något trevligt och annorlunda tillsammans en kväll!!!  Jättekul, det var ett tag sedan jag hade ett event, så självklart ville jag det! 
Familjen Johanssons event  Mariea-Therese dec 2009 Kursdeltagare våren 2010 
Bilder från några tidigare event..och kurser

Vi spikade ett datum och nu är det klart att det blir 11 killar som kommer en kväll den här veckan.

Jag får sån energi och inspiration av hela grejen. Det här med utställningar, målarkurser, week-endkurser, event & föredrag har liksom utvecklats av sig själv sen jag öppnade min ateljé här i Sandviken. Målarintresserade och olika grupper och föreningar har hört av sig och önskat komma. Det är fantastiskt med egen ateljé och att ha möjighet att bredda mitt utbud av konst och olika konstaktiviteter. Det är ju det här jag brinner för på min fritid!

    
Föredrag augusti 2010   Utställning 1:a advent 2010, Föredrag för Rotary på Living Room, januari 2011

Under event-kvällen får alla måla varsin tavla under ledning av mig, varvat med middag och så småningom kaffe och kaka! Gruppen får också samarbeta och måla en s k "team-painting" tillsammans. Tema för kvällen är klart, men det får ni veta efter eventet!

Igår o idag har jag förberett och planerat! Målarmaterial är inköpt! Nya dukar och penslar på plats, Har inventerat färgförrådet i em och några nya färgtuber skall jag komplettera med imorgon. Kvällens meny är också planerad och på onsdag ska kära sambon och jag fixa och förbereda det som återstår

Vi tycker det är så kul att ha event i ateljén och jag hoppas förstås få fler grupper som vill komma i framtiden.
Eventen skräddarsys beroende på vilka som kommer. Det är för mig en utmaning att hitta på tema för kvällen och se till att alla går hem med egen tavla och känslan av att varit "konstnär för en kväll" 

   
Dukat för fest..... efter förberedelser hann jag även med en stund framför staffliet.

Bilder & rapport från "eventet" lovas...

Ha en bra vecka. Jag är tillbaka med nytt inlägg senare i veckan!Bilder på "G" i min ateljé!

Kategori: Blogg


Visst är de duktiga, alla tjejer som tisdag efter tisdag kommer och målar tillsammans med mig! Vissa har målat med mig ända sedan 2006 när jag hade min första kurs och hyrde "Drottningen" här i stan. Då hade jag fortfarande ateljé i Gävle och sedan har de fortsatt att måla med mig när jag öppnade egen ateljé här i Sandviken!

Rigmor, Lena, Helena, Kerstin, har målat ihop med mig 5 år!! Visst är det fantastiskt. Marianne nästan lika länge och Linda, Eva och Margareta sedan ett och ett halvt år tillbaka!

Rigmors

Margaretas

Evas

Lindas

Kerstins

Delar med mig lite av deras alster!

Trevlig Helg på er alla! Jag är snart tillbaka!