LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Äntligen helg...

Kategori: Blogg

..och kanske en stund över för ateljén. Den här veckan har jag varit upptagen med en kinesisk kundgrupp på 25 personer och bl a varit med dem ett par dagar i Trondheim Norge för att sedan ta hand om dem här hemma i Sverige och på Sandvik Coromant, så någon målning för mig blev det inte i tisdags. Helena hade fått nyckel så jag hoppas min målargrupp var där utan mig, jag får höra nästa vecka.
 
Läser i tidningen idag att den amerikanske fotografen David LaChapelle skall ställa ut på Fotografiska i Stockholm med invigning i november. David anses idag vara en av USAs främsta mode-, reklam- och kändisfotografer. Han har även regisserat film och musikvideos. Det här kommer att bli hans största utställning hittills.
 
Davids bisarra och överdrivna bildspråk, har ibland jämförts med Fellinis bildkonst. Om ni såg Work of Art
på TV nyligen, programmet där 10 unga konstnärer tävlade om en stor summa pengar och en egen utställning på Brooklyn Museum i New York så var bl a David en av jurymedlemmarna i ett av avsnitten.
Abdi som blev den segrande konstnären i Work of Art.
 
Tillbaka med nytt inlägg igen inom kort! Ha en Trevlig Helg!

Inka Picasso

Kategori: Blogg

När vi var i Stockholm nyligen, satt den här killen mitt på Drottninggatan och gjorde målningar med sprayburkar på löpande band, inte kanske direkt vad jag vill måla, men jag inspireras ändå av den snabba tekniken och användandet av tidningspapper, schabloner, spackelknivar etc som skapar de här "Phantasy-bilderna"
Han kallade sig Inka Picasso eller något liknande och berättade att tekniken ursprungligen kom från Mexico.
Den här typen av gaturkonstnärer finns ju lite överallt i våra europeiska storstäder och på semesterorter.
Jag såg liknande tavlor i Portimao/Portugal 2007.
 
Efter fredagens studieresa med jobbet till Uppsala t & r och gårdagens konsert med Tomas Ledin på Göransson Arena, är det skönt att ta det lite lugnt och uppdatera blogg, fundera lite på måleri och leta lite inspiration.
 
Vill komma på något nytt, har så många bilder som cirkulerar i min fantasi, måste bara komma på ett sätt att överföra dem i färg och form på mina dukar....det får mogna lite...
 
Ha en skön söndag, jag är snart tillbaka :)

...så drar en ny konsthöst igång...

Kategori: Blogg

...och jag längtar redan efter alla spännande utställningar som jag skall besöka!
 
Just nu pågår en Barbie-utställning på Sandvikens konsthall, nostalgi.... älskade, hatade Barbie....
Förra helgen var jag på kusinträff i Hälsingland. Min kusin Kristina och jag som är lika gamla (jag menar unga)pratade om allt möljligt förstås och också om våra Barbiedockor som vi egentligen var lite för stora för att leka med (tyckte i alla fall vi, vi smög lite). Ett sportlov när vi var i 11-12-årsåldern ägnade vi åt att sy kläder och dunjackor med rutmönster åt våra dockor, och det ska ni veta var inte lätt för två små tjejer när vi skulle vaddera jackorna med bomull (dun) och försöka sy raka rutor på både fram- och baksida medan bomullen levde sitt eget liv där mellan tygstyckena! Sysselsatta var vi alla fall och skaparlusten var det absolut inget fel på!
 
Igår öppnade jag min ateljé LenasArt igen, och nästan alla tjejer var tillbaka efter sommaren. Mysigt och trevligt hade vi som vanligt och nästa vecka ska vi planera för höstens aktiviteter. Vi är nog alla sugna att gå en helgkurs i silversmide hos Astrid i Gävle, vi får väl se vad vi hittar på!
 
Efter 3 arbetsdagar kommer man snabbt in i vardagsrutinerna igen, men nu väntas vackert väder och vi hoppas på en lång höst med många vackra höstdagar!
 
Sov Gott, jag är snart tillbaka!