LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

David Lachapelle på Fotorgrafiska 30 nov - 3 mars

Kategori: Blogg

Såååå synd att vi inte är i Stockholm den här helgen också för imorgon är det vernissage för David Lachapelles fotoutställning "Burning Beauty" på Fotografiska. Som tur är håller den på ända till 3 mars, så vi hinner med att se den, MEN JAG MISSAR ATT LYSSNA PÅ HONOM, HAN ÄR JU DÄR!!!  Hans bilder är så läckra och spännande. Det är tydligen också Davids största utställning någonsin! Läs mer om utställningen här.
 
   
Bildkälla: Picsearch
 
Trevlig helg alla konstintresserade bloggvänner!! Se utställningen om du har en chans!
 
 

Besök i Stockholm, After Dark och Det Stora Kalaset

Kategori: Blogg

...jaa det blev en händelserik o intensiv helg i Stockholm. Vi hade bokat hotell Kung Karl mitt i gröten nere vid Sturplan och våra hotellfrukostar avnjöt vi i "Kung Karls Bakficka"! Fredagkväll bjöds det på 3-rättersmiddag i Hammarby Sjöstad hos min älskade dotter med familj. Lite lördagsshopping hann vi också med bl a i nya gallerian Mood Stockholm, mycket folk i hela stan, SHM:s 3 konserter, löning, julhandel.....m m, pust vilket vimmel i varenda köpcenter, på varenda fik för att inte tala om köerna med ungdomar som ringlade hur långa som helst utanför klubbarna vid Stureplan när vi kom tillbaka till vårt hotell!!   
Här fötterna av en gigantisk skulptur utanför Mood Stockholm & bild av Christer med stor "L"!!
 
Lördagkväll, After Darks härliga show på Hamburger Börs med Lindarw & Babsan i högform, dessutom hamnade vi vid ett bord där vi lärde känna två trevliga par från Nyköping & Huddinge. Kul hade vi också tillsammans under hela kvällen! Söndag lunch tog vi X3000 till Gävle för att hinna vara med och fira Brita Planck på hennes 90 årsfest.Vi var 110 inbjudna gäster i festlig lokal "Mediatemplet" där det bjöds både på välkomstdrink med snittar, buffebord med massor av god mat och vin,därefter kaffe med HEMBAKTA kakor! Brita, detta fenomen som brunnit för konsten och kulturen i Gävle under så många år! Vilken 90-åring!
 
Stort kalas på Mediatemplet
Vi var många konstnärer som också blivit inbjudna till denna festliga högtid och det var så kul att träffa alla och få en stund för lite konstprat och mingel. Per o jag träffade Eva Friskman, Tord Larsson o Pia Bergvall som väntade på oss utanför Maxim så vi uppvaktade tillsammans. Vi hade tur att få åka med Tord hem efter festens slut och slapp släpa våra resväskor på bussen till Sandviken.
 
En festlig helg jag kommer att minnas länge och en väldigt trött måndag idag!
 
Allt har ett pris, men det är det värt! Imorrn laddar jag för en kväll i ateljén igen! 
 

2XB = Beställning & Besök

Kategori: Blogg

Beställningstavla
Förra tisdagen fick jag besök i ateljén av två tjejkompisar Eva o Agneta. Eva har arbetat inom vården på landstinget i 25 år och får därför en summa pengar att disponera och köpa något för. Hon ville beställa en tavla av mig. Väldigt smickrande och roligt förstås! Tack Eva! Under veckan som gått har jag funderat kring tavlan och min s k "tankekarta" är nu klar vilket innebär att jag vet vad som skall vara med på tavlan. Jag känner Eva sen många år och vi har döttrar i samma ålder som har gått i skolan tillsammans. Det blir lite lättare att få den rätta känslan när man känner personen! Jag hinner inte börja med den just nu, men kommer att jobba med den under julledigheten då jag kommer att vara ledig ett par veckor och också tänker koppla av och varva ner med lite målning i ateljén.
 
Jennifer & Christoffer från Singapore
 
Besök
Igår fick vi ett lite annorlunda besök i ateljén av två ungdomar från Singapore. Christoffer & Jennifer (det är deras västerländska namn), de heter ngt helt annat på Malaysiska, men det kommer jag inte ihåg och kan inte stava till det heller... Båda två har fått stipendier från regeringen i Singapore och därigenom fått möjlighet att resa till Europa och praktisera på ett utländskt företag. Christoffer & Jennifer fick sin praktik på Sandvik Coromant och jag träffar dem nästan dagligen på jobbet. När de fick veta att jag målade och hade egen ateljé ville de gärna komma och hälsa på. Det blev en trevlig kväll i ateljén och båda ville prova på att måla, Christoffer har tecknat mycket och var nyfiken på att testa att måla med tub och penslar.
Christoffers kolteckning som nu skall färgläggas
 
Naturligtvis stannade de på "Swedish fika" och vi alla i målargruppen tycke det var spännande och intressant att lyssna vad de hade att berätta om sin bakgrund och sina erfarenheter. Två fina ungdomar från en helt annan kultur! En kul kväll blev det och båda kommer tillbaka och målar vidare med oss i ateljén nästa tisdag.
 
"Swedish fika"
 
Ha en fortsatt skön onsdagkväll. Jag är snart tillbaka med nytt inlägg