LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Stora Träffen

Kategori: Blogg

Igår em när jag var hos Vivi i hennes butik Femeny här i Sandviken så såldes min tavla "Red Shoe". Jag hade faktiskt inte alls förväntat mig någon försäljning under Stora Träffen utan tyckte mest det var en kul grej och ett roligt initiativ att göra en "konstrunda" också i samband med Stora Träffen. Konsten blir ju lättillgänglig för alla som kanske inte tar sig för att gå på utställningar och gallerier för att titta på konst!
 
Kul, kul! Vi har nu hämtat hem tavlor och stafflier och jag har varit i ateljén en stund och ställ i ordnig igen!
 
Nu blir det blogguppehåll en vecka för imorgon åker vi till Turkiet för lite sol & värme. 
 
Ha det bra alla konstvänner, jag är tillbaka igen efter semestern!
 
 

Två av mina tavlor...

Kategori: Blogg

..har bytt ägare ikväll! I tisdags kom ett par från Sandviken till ateljén och hälsade på, de ville titta runt lite grann bland mina tavlor och var intresserade av att köpa en tavla! Efter en stund var det faktiskt två tavlor som de tyckte om, kul,,det slutade med att de fick låne hem tavlorna en liten stund för att provhänga.
Efter en stund kom de tillbaka och berättade att de hade plats för båda....
 
Jag har nu varit i ateljén ett par timmar och målat klart och signerat den ena tavlan och ringt och meddelat att de nu är klara för leverans!
 
Tack Bosse o Pia, kul att ni gillar mina tavlor! Vi ses imorgon när jag får säga hej då till "Stjärnprydd och "Festen kan börja" som jag döpt den andra tavlan till idag.
 
Stora Träffen
Igår blev jag tillfrågad av Vivi som äger Femeny här i stan om jag ville ställa ut några tavlor i skyltfönstret hos henne under Stora Träffen nästa helg! Det tackade jag ja till och på torsdag ska jag gå dit och ställa upp några stafflier och tavlor. Tyvärr kommer mitt namn ej att vara med på affischen, eftersom det blev bestämt lite sent och de redan var tryckta, men det gör detsamma för min del. Mitt namn står med i annonserna i vilket fall!
 
Mycket på "G", inte mycket tid för blogginlägg den här veckan!
 
Ha en trevlig helg alla mina konstvänner och bloggläsare. Jag är snart tillbaka!

...LADAN..."

Kategori: Blogg

...jaaa idag skriver jag om "Schablonladan"...
 
I mitten av augusti hade vi kusinträff i Rengsjö, Hälsingland, där min pappa föddes och där jag har en del av mina rötter. Min kusin Kristina Bratt (Bratt är också mitt flicknamn) driver ett värdshus Ol-Anders där vi alla träffades och hade en helt underbar helg tillsammans, med god mat, musikunderhållning, och tillfälle att umgås och lära känna varandras nu vuxna barn osv... En för mig mycket positiv ny bekantskap var min kusin  
Kristinas yngsta dotter Helena. Hon har precis avslutat en 2-årig konstnärlig utbildning på Capellagården/Öland och har ett starkt intresse för sin egen hembygd och har under augusti/september arbetat med  ett konstprojekt som snart står klart! Projektet går under namnet "Schablonladan" och har redan blivit mycket uppmärsammat. Härligt med ungt kreativt skapande!!
Nedan artikel har jag koperat från från Rengsjös hemsida www.rengsjö.se och bilderna har jag kopierat från Helenas blogg www.helenabratt.blogg.se. Läs gärna vidare om du tycker det här är intressant!
 
28 augusti 2012

Nu växer mönstret fram på schablonladan i Knyssla – en annorlunda idé av Rengsjöbördiga Helena Bratt,24. Hon vill uppmärksamma våra kulturskatter och har faschinerats av väggmålerierna i hälsingegårdarna i Västerby.  En av schablonerna har hon låtit förstora upp och med hjälp av kamrater bl a från Capellagården på Öland målar hon nu upp schablonen på en laduvägg i Knyssla. Schablonladan väcker redan uppmärksamhet och mer lär det bli när arbetet är färdigt och byggnadsställningen plockats bort. Och det är det som är meningen.

Schablonladan kommer att fungera som en reklampelare för Västerby hälsingegårdar men också för mamma Kristinas vandrarhem som ligger strax intill ladan. Det passerar 3250 bilar per dygn efter den närliggande riksväg 50 och ingen lär komma att undgå den vackert dekorerade laduväggen i Knyssla. På Helenas blogg på nätet , www.helenabratt.blogg.se kan man följa arbetet och även läsa mera om schabloner. Det finns också en facebookgrupp som heter Schablonladan och som berättar om det ovanliga projektet.

Själv kommer jag naturligtvis att följa detta spännande projekt, och absolut ta vägarna förbi Rengsjö för en titt så småningom!

Ha en härlig hösthelg! Jag är snart tillbaka!