LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Stockholm och sedan Berlin

Kategori: Blogg

Förra tisdagen experimenterade jag med papper, lim, vatten och lite guld, det resulterade inte i något speciellt men spännande att se vad som hände. En grov struktur och vackra färger.....men inte mer än så blev det.
Imorgon är det ateljékväll igen, och jag måste komma ihåg att köpa nya färger. Det är lite magert i tuberna! Målardukar har jag laddat upp ordentligt med, är sugen att köpa gips och gipsbindor, fernissa etc, Vill testa, testa, testa nya material! 
Bild: Experiment med papper, lim, vatten o lite guld!!!
Torsdag, fredag åker jag på tjänsteresa till Stockholm tillsammans med mina arbetskamrater. Kommer hem ganska sent fredagkväll och på lördag blir det upp- och ompackning. 07.30 söndagmorgon blir jag o kära sambon upphämtade av våra vänner för att flyga till Berlin på kortsemester några dagar. Det har blivit tradition för oss att resa tillsammans över sista april!  Trevligt ska det bli! Får väl friska upp tyskan igen. Efter mina tre år i Tyskland som ung kan jag fortfarande prata "flytande"!
 
Klicka för att visa "konstnärer berlin" result 8 
Berlin...där jag hoppas få se lite samtida konst och få ny inspiration i konstnärskvarteren!!!!
 
I helgen var det stugpremiär i Sjöhagen där vi eldade ris och städade tomten. Äntligen lite vårkänslor.
Sädesärlan vipppade runt på gräsmattan, tussilago och blåsippor hade slagit ut. Kaffe på verandan, en stund i solen och träningsvärk som heter duga efter allt krattande!!!
 
Ha en skön Valborg nästa vecka!  Nytt inlägg publiceras efter Berlin!
Bild: ...här eldas för fullt!
Vårbruk i Sjöhagen.....

Solrosor à la "early me"

Kategori: Blogg

...idag vill jag publicera en bild på en tavla som jag gav i födelsedagspresent till en av mina bästa väninnor. Hon hade önskat sig en målning av mig när hon fyllde "halvjämnt". Åren rusar på och det är nu över 16 år sedan hon fick den. Förra veckan när jag var hem till Helena och såg tavlan så blev vi nog lite nostalgiska båda två att det var så länge sen....jag bad att hon skulle ta ett foto och skicka till mig för jag hade inte något själv.
I fredags kom den via Iphone och här är den nu!!
Jag minns så väl när jag målade den. Jag hade precis avslutat min första oljemålningskurs. På min första semesterdag hade jag bestämt mig för att gå upp tidigt och måla hela dagen. Solen sken, jag stod utomhus med mitt nyinköpta staffli och på ett litet bord bredvid hade jag lagt min målarlåda med alla nyinköpta tubfäger, penslar och tillbehör....ett magiskt och förtrollande ögonblick!  Jag njöt av stunden, av färgerna och att kunna skapa en egen oljemålning, sakta, sakta växte bilden fram och jag målade solros efter solros, när tavlan så småningom var klar kände jag att detta var början på något nytt!!! 
 
Många tavlor och utställningar har det blivit sen dess, det känns faktiskt lite overkligt ibland! Min yngsta son
Johan sa till mig för några år sen..."Mamma" du ser väl till att du fotograferar dina tavlor, tänk om tio år, kommer du ihåg vad du har målat, vem som har dina tavlor osv. .
Det resulterade i att jag nu alltid fotar mina bilder och har en liten bok där jag klistrar in bilderna i "frimärksformat, samt skriver i vem som fått eller köpt tavlan.
...så mitt eget lilla frimärksalbum växer och det är riktigt kul att bläddra i och titta tillbaka på.
Långt ifrån komplett, men en bra bit på väg!!
 
Ha en bra vecka! Nytt inlägg publiceras nästa söndag igen! 

..vilken härlig påskvecka...

Kategori: Blogg

...jag har nog inte hämtat mig riktigt än efter påskhelgens konstrunda!! Fantastiskt roligt att så många besökare hittade till LenasArt. Trevligt att få en pratstund med vänner och bekanta och konstintresserade från när o fjärran som letat sig till mitt galleri! Kul när t ex ett gäng herrar o damer kommer fram till mig och berättar att de blivit rekommenderade att åka och titta på mina tavlor. Många spännande möten och samtal blev det under de fyra dagar GästrikKonst pågick.
Långfredagen 29 april - Rum 1, LenasArt
 
Flera av mina tavlor fick nya ägare under helgen. En tavla såldes till Tullinge och en till Västerås och flera tavlor kommer att hänga lite här och där i lägenheter och hus både i Gävle och här i Sandviken. Försäljningen gick över förväntan. Hur det än är så vet man aldrig från en utställning till en annan, många duktiga konstnärer finns runtomkring under rundan och utbudet är stort. 
"Lady with bird"
 
En liten tur till Västerbergs Folkhögskola och Rosenlöfs tryckeri hann jag med på annandagen, jag vill ju också hinna med att inspireras och njuta lite av allt det fina som ställs ut.
 Besökare rum 2, LenasArt
 
Tack alla ni som besökte min ateljé, nu vet ni var jag finns och om jag deltar i GästrikKonst ett annat år igen så kommer jag absolut att ställa ut igen i min egen ateljé!
"Ladies in blue"
 
Veckan efter påsk svischade till och jag har nu även avslutat konstprojekt "S"!!!
 
TREVLIG LÖRDAGKVÄLL!