LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Inspirationen börjar spira....

Kategori: Blogg

I onsdags besökte jag Galleri Profilen i Gävle & hämtade tavlor som jag lämnat för inramning. Rickard o Håkan är så kunniga och att lämna in tavlorna hos dem och få både tips/råd & professionell inramning gör att tavlorna blir helt annorulnda. Jag var så nöjd!!! Det var de här tre "blue ladies" som fick nya ramar.Tyvärr inget kort på det utan bilderna här är med den enkla ramlist jag hade tidigare.
I ateljén testar jag mina nya färger, och inspiration & idéer håller på ta form i min fantasi och snart är mina kompositioner klara för att överföra till målardukarna på staffliet!!! 
Ny bakgrund och lite skissning med ritkol...får väl se vad det resulterar i!
Än är det sommar och lite svårt att fokusera på måleriet så som behövs men det kommer med hösten som är den absolut härligaste tiden att vara i ateljén! Augusti är min älsklingmånad så jag njuter av varma dagar och stämningsfulla kvällar. Fullmåne i Sjöhagen hoppas jag också att det blir. 
 
Lägger till mina senaste illustrationer under kategorin galleri!
 
Ha en härlig Helg! Jag är snart tillbaka!
 

Belgiska våfflor och utställning i Åmot

Kategori: Blogg

Idag blev det en utflykt till Åmot. Sista dagen för Sassa Nordströms utställning i Bunges Kapell. Vackert ljus, vackra tavlor och spännande titlar på Sassas tavlor, duktig är hon och jag är glad att jag hann se utställningen innan den stängde. Fikasugna som vi alltid är så blev det en kopp kaffe och Belgiska våfflor på kafé Stilleben där vi fick en en solig stund med utsikt över vattnet från verandan.
    
Konsthösten drar nu igång så sakta...på tisdag är det dags för ateljén igen och två till av tjejerna börjar då! Så då är vi fyra och de andra fyra kommer i slutet av augusti!  Grundar mina målardukar och skissar på nya motiv inför hösten. Gårdagens illustration "Attitude", ser ni här nedan, jag fortsätter att leka med form och uttryck!
Foto: Eftermiddagens alster "Attitude"!
 
Ha en bra vecka, jag är snart tillbaka!
 
 

Never Stop Learning!

Kategori: Blogg

Sitter här framför datorn och kvällsfilosoferar kring planering för senhösten när jag börjar måla på heltid! Många idéer finns att utveckla! Kollar också utbud av konstkurser i Italien och södra Frankrike. Vill går kurs till våren eller försommaren 2014. Gäller verkligen att kolla kursinnehåll och kursledare noga för att hitta något som känns inspirerande och lockande och där jag känner att mitt måleri, min teknik och mitt uttryck kan utvecklas i den riktning jag önskar. Kul, kul, kul!!!
 
Träffade konstnärinnan Nancy Heino från Gävle Konstgrafiker nyligen. Jag har tidigare gått ett år på kurs hos dem och testade då grafik (torrnål & etsning). Intressant o lärorikt men inte riktigt min grej. Nancy sa att jag välkommen att besöka Gävlerafikerna igen och se vilka olika tryckmetoder som finns idag. Det har naturligtvis hänt mycket sedan jag gick kurs för Gävlekonstnären Jordi Bota 2004. Roliga minnen därifrån när vi satt och skrapade kopparplåtar..blötlade papper i stora kar, mjukade upp svartfärg genom att värma upp på stora hällar och sedan rollade på våra plåtar när motiven äntligen hade skrapats fram.  Spännande när Jordi lät valsen gå i den stora pressen och vi kursdeltagare väntade på resultatet!! Det blev inte alltid som vi tänkt oss kan jag lova,
och många skratt blev det!
 
Såg ett trevligt mail i min mailbox som jag nu ska svara på innan kvällen är slut. Imorgon är det dags för ateljén igen. Förra tisdagen öppnade jag för hösten, men målade alldeles solo! Vi får väl se hur det blir imorgon.
 
Sommaren har dröjt sig kvar och det gäller att njuta och förlänga "sommarkänslan" så länge det går!
 
Ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka!