LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Gott Nytt År!

Kategori: Blogg

...så är glada julen slut....och det är vanlig lördag igen. Penslar och färgtuber har julledigt, precis som jag!
Det är svårt att få den ro och koncentration som behövs för att måla när julen står för dörren och det är tid att umgås med nära och kära! Vi har haft några underbara dagar med våra familjer och vännerö. Besök av barn, barnbarn och bonusbarn har vi varvat här hemma, ätit gott, varit uppe länge, länge och sovit lite extra. Eftersom the "white christmas" har lyst med sin frånvaro så har inte promenaderna och utevistelsen blivit riktigt som planerat, men vad gör det, julen är lika härlig ändå! Jag är ett riktigt "julfreak" o älskar allt som har med julen att göra!
 
En tomtetavla som jag målade förra året till mina barnbarn, får bli dagens bild!
På måndag är det heldag i ateljén som gäller, sedan kommer nyår och trettondagshelgen som vi tänkte fira i stugan, (hoppas förstås på lite snö till dess) så vi kan gå våra vita skogspromenader! 
Därefter har vi rutschat in på 2014 och vår Mexicoresa börjar närma sig...mer om detta kommer inom kort!
 
Jag önskar er alla en TREVLIG HELG & OCH ETT GOTT NYTT ÅR!
 
 

Galleri Profilen & tavlor i kommission..

Kategori: Blogg

 
 
I tisdags hade jag bjudit in Rickard från Galleri Profilen till LenasArt. Han berättade och visade exempel på olika typer av ramning. Tjejerna hade tagit med sig egna tavlor som de målat och fick både tips och förslag av Rickard på olika alternativ av ramar och paspartouter, med eller utan glas, med färg eller ton i ton osv. Alltid lika intressant och viktigt att lyssna och lära och ta till sig av professionellt kunnande. En ram kan ju som sagt var förstöra en tavla totalt eller förstärka bilden på spännande sätt!
                 
Det blev ännu en trevlig och inspirerande kväll i ateljén och STORT tack Rickard för att du ville komma till Sandviken och min ateljé igen. Så uppskattat!
Rickard o jag kom också överens om att Galleri Profilen skall testa att sälja några av mina tavlor på kommission. Kära sambon och jag har varit i Gävle och julshoppat idag och jag har nu lämnat in 5 tavlor, till Galleri Profilen där de nu kommer att finnas till försäljning en tid framöver. Så får vi se vad som händer.
Den här veckan har jag varit en hel del i ateljén och fast det är mitt i julstöket så blir det lite tid över för måleri och andra aktiviteter på LenasArt. Jag har varit i kontakt med en ung trevlig tjej (Anna) som nu håller på att ta fram nya visitkort, presentkort och skyltar till min gatupratare. Efter vår första träff kom hon snabbt tillbaka med fina förslag som vi nu har bestämt oss för. Måste se till att ha lite snyggare trycksaker nu när jag är konstnär på heltid!
 
Lite glögg och avslutning i ateljén på tisdagkväll för de tjejer som har tid att komma, sen uppehåll till tisdag 7 januari.
 
Avslutar med att lägga in två bilder, steg 1 och steg 2 på min nya tavla..."instrumental II" eller kanske "blue violin", får väl se vad jag beslutar när jag kommit lite längre.
  
Ha en härlig 3:e advent. Ska försöka hinna med ett litet julinlägg i slutet på nästa vecka. Trevlig Helg!
 
 
  
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 

...veckan som gick...

Kategori: Blogg

 
 

 

GästrikKonst 2014
Förra veckan fick jag brev hemskickat att jag är med i GästrikKonst 2014. Kul! Det blir 9:e gången jag deltar och för andra året i rad kommer jag att öppna min ateljé LenasArt för besökare under konstrundan. Jag pratade med Daniel på Konshallen i veckan som gick och bokade tid för fotografering, frågade också om namnen på alla konstnärer som kommit med 2014 och fick veta att det kommer att presenteras i en folder inom kort. Det är ju lika spännande varje år att se vilka nya namn som dyker upp som debutanter!

Tisdag 3/12 var Sandvik Coromants stora avtackning för alla oss som slutat arbeta under 2013. Både "riktiga" pensionärer och också för alla oss som tackat jag till Coromants frivilliga erbjudande om att sluta i förtid!
Vi bjöds på ett underbart julbord på Bruksmässen. Kolla på bilden, vilket bara är en liten del av dessertbordet!
Livsfarligt för en sån som mig som är helt galen i desserter!!!!! Måste säga att vi verkligen blivit ordentligt firade och avtackade från Sandviks sida! Först från mina kollegor på avdelningen då vi var på Gävle Gourmetservice och lagade mat tillsammans, därefter Sandviks stora avtackning på Folket Hus 28/11 och så julbordet i tisdags... festligt, minnesvärt o mysigt på alla vis! Men nu är det slutfirat!!

Tisdag 10/12
Rickard från Galleri Profilen i Gävle kommer till LenasArt och pratar och visar exempel på ramning för min målargrupp och några extra inbjudna. Det finns mycket att lära och tänka på vad en vacker ram kan göra för en tavla. Ser fram emot kvällen!

Tisdag 17/12
Målar vi för sista gången före juluppehållet! Då tänkte jag bjuda tjejerna på lite glögg, mumsiga pepparkakor och skumtomtar....kanske måla lite också förstås, men inspirationen brukar avta lite så här inför julen!

Ha en skön andra advent, strax iväg till mina små barnbarn för en stunds barnvakt innan föräldrarna kommer tillbaka från London senare ikväll!
 

Bilder från torsdagens julpyssel i ateljén när vi gjorde massor av julgranskarameller!