LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Tralala!!

Kategori: Blogg

Tralala-days are over!  Slutsignalen för sommarens semester och sommarmånaden juli har nu gått!
 
Börjar så smått nedräkningen till jag blir konstnär på heltid. Fram till min sista dag på Sandvik Coromant 31 oktober = 93 veckodagar = 54 arbetsdagar eftersom jag har sparade semesterdagar och annan ledighet att plocka ut under hösten!
 
Min senaste skiss/illustration som jag målade i fredags "Lady in red".
Inköp av grundfärg och nya målardukar blev det också förra veckan. Har nu laddat upp i min ateljé LenasArt som jag öppnar igen på tisdag 6 augusti. Jag har skickat mail till tjejerna i min målargrupp så den som vill kan komma redan nästa vecka, vi får väl se om någon av dem dyker upp på tisdagkväll vanlig tid 18.30! Några brukar börja lite senare i augusti eller i början av september.
Kortvecka blir det på jobbet! Arbetar imorgon och sedan är jag ledig på fredag igen! Inte så många på kontoret denna vecka, de flesta kommer tillbaka på måndag igen. Ser fram emot att träffa alla!
 
Tips på två utställningar som jag själv skall försöka hinna till i helgen är:
 
Tallbo konstnärshem i Kungsfors: Där bl a Åsa Wengelin ställer ut
Bunges Kapell i Åmot:                 Utställning av Sassa Nordström
 
Båda utställningarna pågår till 18 augusti!
 
Ha en skön onsdagkväll! Jag är snart tillbaka med nytt inlägg!
 
 
 

Jag roar mig...

Kategori: Blogg

Måndag och sista veckan semester påbörjad...tänk vad fem veckor har gått fort! I slutet av förra veckan köpte jag lite nytt teckningsmaterial (skissblock, set med skisspennor i olika hårdhetsgrader och ett set med fineliner) Jag behöver träna öga och hand och skissa former och kroppar och, och, och.....
 
Härligt att bara låta pennorna gå och fantasin rinna ut genom fingrarna och se vad som händer på skissblocket framför mig, kul experiment och kul har jag haft och tänker ha under veckan. En bild om dagen har jag bestämt att det ska bli (minst). Försöker förmedla en lite mer grafisk känsla, håller mig till svart/vitt/rött och ev ngt inslag av kontrastfärg!
 
Jag har publicerad bilderna på Instagram vartefter de blev klara och nu publicerar jag dem även här på bloggen.
 
 
Lördagens tuschteckning....."Utan titel" kanske kan heta "Daft Punk" eftersom det är min favvo musik just nu!
Söndagens bild: "Summer Sale" eller "Shop until you drop"...syftar inte på mig!!
Dagens bild "Love" tillägnar jag min dotter Anna som fyller år idag. Den får symbolisera kärleken mellan mor/dotter, mor/dotter, mor/dotter i rakt nedstigande led....just nu är vi fyra generationer på "tjejsidan" i familjen, min mamma (86), jag (ålder okänd :)), min dotter Anna (34) och mitt lilla barnbarn Minou (3). Stort grattis Anna och tack för trevligt besök hos er i Junkarbo igår, härligt att leka kurragömma och kasta boll med Minou och höra alla hennes kommentarer och fantasifulla berättelser!
 
Ha en bra vecka alla och njut av semestern alla som liksom jag har lite kvar.....
Jag är snart tillbaka med nytt inlägg!
 

Stockholm...Stockholm...Sommar-Stockholm!

Kategori: Blogg

En sommar utan ett besök i Stockholm är för mig ingen sommar. Min dotter med familj plus mina två bröder med familjer bor alla i Hufvudstaden, så anledning finns alltid för några dagars besök med jämna mellanrum. Stockholm är ju som allra vackrast under vår- och sommarmånaderna med början redan i maj när de japanska körsbärsträden blommar i Kungsträdgården.
För mig är också sommaren den årstid då jag laddar sinnet med nya intryck, samlar ny inspiration, fotar, memorerar, skissar, skriver ner idéer och tankar, skapar  "mina sk tankekartor" som jag sedan tar med till ateljén när sommaren är slut och det är dags att öppna upp LenasArt och planera nya tavlor och utställningar för hösten och nästa vår! Längtar alltid till höstkvällarna i ateljén när skaparlusten och kreativiteten tagit fart.
och mina idéer skall växa fram på mina målardukar.
Skapandeprocessen är svår att beskriva men det är verkligen en "process" och själva bildskapandet sker egentligen mentalt långt innan jag står framför staffliet in action med färger och penslar, då är jag oftast redan igång med tankar kring nästa tavla, och den tavla som står på staffliet är något som skall färdigställas och färgsättas för att få fram den stämning och atmosfär jag önskar förmedla!
   
Så var det då Stockholm! Att stiga upp extra tidigt en morgon, för att ta vandra Strandvägen, via Sergels Torg och Hötorget när Stockholm vaknar, är underbart! Att känna anonymiteten och litenheten i storheten!
Eller vandra över broarna och vattnet, köpa färskt bröd och ta en kopp kaffe någonstans för att sedan vandra vidare Kungsholmen runt, eller ut på Djurgården förbi alla Skärgårdsbåtarna innan storstadens puls drar igång och innan ringlande köer av turister skall köpa biljetter och vänta på att få åka ut i Skärgården!
 
Fyra veckor semester har gått. Kära sambon börjar arbeta imorgon men jag har ytterligare två veckor kvar. Konstnärsmaterial skall handlas in, besök på några konstutställningar och ett par måleriprojekt väntar....
 
Ha en härlig sommarvecka. Jag är snart tillbaka med nytt inlägg
PS. Blåbären är mogna så det blir nog även lite bärplockning om vädret tillåter!