LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Då är man tillbaka i vardagen igen..

Kategori: Blogg

..efter några händelserika dagar i Berlin. Där var våren lite längre kommen och vädergrudarna stod på vår sida under hela semestern. Vi har promenerat efter floden Spree, stannat till på mysiga kafféer och pubar efter vägen där vi smakat på både Apfelstrudel, Berliner Pilsner och Currywurst!! Vi har besökt Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Minnesmonumentet, Potzdamer Platz, KaDeWe och många många fler sevärdeheter. Berlin är stort och utspritt och består av många spännande stadsdelar bl a Kreuzberg som vi bara hann "smaka på". Vänliga människor överallt, avspänd atmosfär och även fast det är en storstad med 3,5 milj invånare så vilade det ett slags lugn över hela Berlin. God mat har vi ätit och god öl har vi druckit!
  Klicka för att visa "Fernsehturm Berlin" result 19 Mestan na East side
Berlinmuren där 160 konstnärer från hela världen målat sin syn på de politiska förändringarna i Tyskland under 1990-talet. Sista dagen tog vi en tur upp i Fernsehturm där vi hade fantastisk utsikt över staden och floden!
 
Berlin, Auf Wiedersehen, vi kommer tillbaka till denna kokande kittel där kulturen idag blomstrar och dit konstnärer, musiker och intellektuella från hela världen söker sig! Härligt!
 
Det bästa beviset på att man verkligen besökt Berlin lär ska vara ett foto på Berliner Ampelmann, som bara finns här i staden! Den stackars "Ampelmann" marknadsfördes hårt på allt från nyckelringar, ölglas till T-shirts, kakor och godis! 
Klicka för att visa "Ampelmann" result 12 Klicka för att visa "Ampelmann" result 2  Klicka för att visa "Ampelmann" result 18 
Dags för ateljékväll imorgon igen, ny beställningstavla skall påbörjas! Kul!
 
Ha en bra och underbar majvecka, idag har äntligen våren gett sig till känna även här hemma!!!
 
Kommentera inlägget här: