LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Nu längtar jag....

Kategori: Blogg

...tills allt lugnar ner sig lite. Jag behöver mer tid för mitt skapande. Imorgon flyttar jag in till Gävle för att bo på hotell Clarion Winn i en vecka. Sandvik Coromant har ett stort internationellt möte, Global Marketing Meeting 2013.  Vårt projekt-team har arbetat hårt med olika delar för att allt skall fungera under kommande vecka. 150 deltagare från världens alla hörn deltar i detta Event. En fullspäckad, spännande vecka väntar!
 
Klassfest
Igår träffades 20 gamla klasskamrater från klass 1-8, + vår magister 75 år. Vi startade med visning av 150-årsutställningen på Sandviks huvudkontor, därefter mingel och filmvisning i min ateljé.  Film från vår skolresa till Sälen när vi var 12 år, oj så söta och unga vi var och hur vi kämpade på med våra skidor "med låg fästpunkt". Långt före Stenmarks era och slalomskidor var inte så vanligt! Middag på Kanalkiosken, sen tillbaka till ateljén för ost, vin o gamla minnen. 01.00 lämnade de sista festen och nu kl 14.00 skall vi träffas några stycken o fixa till lokalen igen. Många skratt och trevlig samvaro, verkligen en kväll att minnas! 
Foto: Klassfest, kl 14.00 droppar de in, mina gamla klasskamrater, klass 1-8. Vi blir 20 pers + vår magister 75 år! Middag senare på Kanalkiosken! Trevlig Helg!
 
Mina målartjejer kommer att måla utan mig i veckan! Men nästa vecka är jag tillbaka i ateljén igen och målar som vanligt. Är så inspirerad och har så många idéer, vill vara i ateljén så mycket jag kan, hösten är skapandets tid!!
Foto: Ikväll blev det några timmar i atelj'en, stor tavla på "G", bakgrund o skiss klar!
Bakgrund och skiss till denna tavla gjorde jag i tisdags!
 
Ha en bra vecka! Jag är tillbaka i början av oktober med nytt inlägg!

I efterhand funderar jag...

Kategori: Blogg

varför jag målade över den vänstra tavlan istället för att färdigställa den,så tokig var den ju inte och jag vet att jag kände att hon fått ett slags uttryck, klokt nog tog jag ett foto i alla fall innan jag målade över. Oriental till höger har ny ägare sen ett par år tillbaka!  Dagens inlägg blir endast med ett par äldre motiv.
 
Mitt ordinarie arbete kräver full fokus ett par veckor framåt. Inte så mycket tid för blogginlägg o måleri...men det kommer!  25 dagar kvar att arbeta innan jag kan ägna mig åt konsten på heltid! Underbar, ofattbar känsla!
Njut av det vackra höstvädret, själv kan jag "malla" mig lite med att jag badade i sjön söndag 8 september!
Inte så illa!
 
Så fort jag hinner och har lite nya bilder så är jag tillbaka med nytt inlägg!

Hej höst!

Kategori: Blogg

Syskonträff i Norra Roslagen på ön Långörn, tillsammans med mina två bröder & svägerskor. Sista sommarhelgen blev så lyckad/rolig & trevlig som vi hoppades på. Båt, hav, vackert väder, god mat, bastubad med efterföljande dopp i havet. (17 grader). Vi fick några härliga dagar tillsammans innan vi skiljdes åt igår! Tack Anders o Catharina för att vi fick komma till er ö igen! Helt underbart!
 
Augusti är slut och därmed även sommaren! Längtar efter höstens vackra färger och den härliga septemberluften. Ikväll har jag fixat lite i ateljén och gjort iordning för morgondagens ateljékväll. Margareta och Kerstin kommer imorgon och nästa vecka även Ewa och Lena B som gjort uppehåll en tid. Så då är alla i tisdagsgruppen igång igen!  
 
Under veckan som gick fick jag flera nya förfrågningar både om eventaktiviteter, föredrag och nybörjarkurs.Nästa nybörjarkurs i måleri planerar jag med kursstart i januari 2014. Då kommer jag att ha min fortsättningsgrupp på tisdagkvällar och en nybörjarkurs på torsdagkvällar. Mer information kring startdtum etc kommer att publiceras under kategorin "kursutbud" lite senare i höst.
 
Utställningar:
På Galleri K i Gävle visas just nu en utställning av Sandviken konstnären Gregor Löjdström och på Konsthallen  i Sandviken pågår en utställning av Åsa Langert.
 
Ha en härlig vecka, jag är snart tillbaka med nytt inlägg !