LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

God Jul önskar "Love"

Kategori: Blogg

Jag och kära sambon har köpt en gemensam julklapp i år - geten "Love" - som vi skänkt till Afrika för att ge någon möjlighet att hjälpa sig själv ur fattigdom och rädda liv genom att bl a bli självförsörjande med mjölk. Önskar du göra detsamma, gå in på: 
                                                      www.actionaid.se
 
En riktigt God Jul till er alla önskar "Love"
 
Bilden hämtad från actionaid.se:s hemsida
 
Vaknade idag till underbart vinterväder med snö, sol och några minusgrader, vad mer kan man önska.... Härligt och imorgon kommer tomten!
 
Vi får väl se när jag är tillbaka med nytt inlägg igen, skrev igår att bloggen tar julledigt, men så blev det nu inte utan det blev en extra liten julhälsning tillsammans med "Love"!
 
 

Årets sista målarevent & snart så är det jul igen.....

Kategori: Blogg

Granen bärgad och står nu grön o grann i "stugan", julkorten skickade, julskinkan inhandlad och sakta sakta börjar den sk julefriden infinna sig. Jag bara ääälskar julen och i år har jag haft gott om tid för både julbak, julpyssel med barnbarn, julfirande i ateljén osv. En liten stund blir det också över för årets sista blogginlägg innan kvällens julgala på Göranssons Arena.
 
Onsdag 17 december
Då var det dags för årets sista företagsevent!  Hela personalstyrkan från Grant Thornton här i Sandviken kom för att fira en lite annorlunda "julfest" på LenasArt. Det blev glöggmingel, måleri, många goda skratt, middag och en mycket mysig kväll tillsammans.
Till allas förvåning, delar Ingrid ut de "vackra" egenhändigt skapade förklädena... 
 
...och de passar som handsken, eller hur Tommy....
 
Temat för kvällens tavlor var att utgå från de personliga färger som samtliga 8 fått tilldelade
efter att ha genomgått en s k IPU-analys (för ökad förståelse för våra beteenden med hjälp av färger som symboliserar våra olika beteendestilar) Det visade sig att de flesta var blå (ansvarsfulla, logiska och analytiska) och gröna (förstående, lojala och grundliga), ett par med några inslag av rött (målinriktade, handlingskraftiga och kan ta snabba beslut) och någon med inslag av gult (social, levnadsglad, med många bollar i luften)!!! 
...alla laddade och taggade för attack av målardukar med färg och penslar....
 
Teamet kom snabbt igång med bakgrunden på sina tavlor och efter några timmar i "verkstan"  med ett par uppehåll för middag och fika, började motiven klarna och så småningom hade alla målat varsin tavla trots lite tveksamheter och tvivel några timmar tidigare!
...hmmmm, hur var det nu.....inget rött eller.....
 
En trevlig kväll tillsammans med ett glatt och kreativt team som stolta kunde bära hem sina nya alster!
...och här har vi de nya konstnärsaspiranterna! Bra jobbat!
 
Ett stort varmt tack till Ingrid och till er alla som kom och målade tillsammans med mig denna kväll!
 
LenasArt
Lite vilande aktiviteter i ateljén fram till den 13 januari när fortsättningskursen drar igång igen,och nästa
event som är planerat till fredag 16 januari. Därefter börjar förberedelserna inför 2015 års GästrikKonst och jag kommer att  fokusera på mitt eget måleri och tillbringa mycket tid i ateljén.
Tomten "Olle" och jag vill avsluta årets sista blogginlägg med att önska er alla en riktigt

                                          GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Nu tar bloggen jullov och jag är tillbaka igen med nytt inlägg igen efter nyår!
 

Julbak & Julpynt!

Kategori: Blogg

Tisdag 9 december
Veckan börjar med härligt solsken både igår o idag. Inte så många timmar i ateljén än så länge förutom i söndags då vi ramade den tavla jag valt för 2015 års Gästrik Konst katalog. Idag har jag bokat tid hos fotografen för plåtning av mig själv + tavla och det blir nu på torsdag kl 14.00. Ikväll sista gången med fortsättningsgruppen före juluppehållet och nästa onsdag sista företagseventet före jul!
 
Har varit kreativ med julbak istället för måleri och också tagit tag i träningen igen, efter nästan två veckors uppehåll! Kondition är färskvara och det märks direkt man inte håller i. I söndags ett pass CXworx på "Må Bättre City" igår ett pass Easy-line och därefter ett avslappnande  Yin-yoga pass på 75 minuter.  Lite skön träningsvärk idag..., men ska nog klara lite penselföring ikväll i vilket fall!! Åtta målardukar har inhandlats och skall nu grundas och förberedas inför nästa veckas Event!
 
Julpyssel
Förra torsdagen hade jag besök i ateljén och det julpysslades med min kära svärdotter och mina barnbarn.
En mysig dag med många smällkarameller, lite annat julpynt och lunch tillsammans på stan.
 
Flitiga små julpysslare , och blöter man ner tröjan kan man ju alltid  klä ut sig
en stund i  hatt tröja o en värmande schal.....
 
Tavlan "Golden Strings" (till vänster nedan) som köptes av Coromants Konstförening i höstas har nu lottats ut. Jag fick ett vänligt mail från en nära vän och tidigare arbetskollega som var den lycklige vinnaren. Hoppas du K och din C blir nöjda med tavlan. Det är så roligt när jag får veta i vilket hem tavlan hamnar. Ska bli spännande att se den på plats så småningom! Tavlan (till höger) har jag valt ut till 2015 års konstkatalog! Den ser lite mörk ut här men är lite ljusare och klarare IRL! Har ingen taveltitel ännu, tänker diskutera det med tjejerna ikväll!
 
Till helgen är det Lucia och på dagen tre år sedan min älskade lilla pappa, lugnt somnade in och lämnade oss!
Skall naturligtvis ta mamma med till kyrkogården och tända ett ljus vid hans fina grav. Det är med värme
och kärlek jag tänker på min pappa som stod mig och mina barn o barnbarn så nära, alltid vänlig och trygg!
 
Ha en bra vecka och stressa inte för mycket inför jul, njut av glögg, adventsljus och mys i soffhörnan!
 
Jag är snart tillbaka!