LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Däckad & dunderförkyld...

Kategori: Blogg

...och ont i både kropp o knopp! Kära sambons förkylning har nu drabbat även mig och största delen av denna söndag har tillbringats i ryggläge, lätt knaprandes på Vicks Blå!!
 
En stund framför datorn kanske piggar upp...Jag vill ju rapportera några rader om mina aktiviteter i ateljén som blev så lyckade och som tur var hann genomföras innan förkylningen bröt ut. En härlig vecka i ateljén och jag har nu börjat bokföra den tid jag är där och kom totalt upp i 37 timmar, nästan heltid alltså! Underbart, underbart! Måleri o musik, måleri o musik! That's life!
 
Torsdag 20/2 hade jag som jag berättat i tidigare inlägg besök av sponsorerna till GästrikKonst, tyvärr hade några tackat återbud sent samma dag, så vi blev inte så många men det blev trevligt ändå med givande diskussioner kring konst, mitt måler och min verksamhet och vad GästrikKonst betytt och betyder för oss lokala konstnärer!
 
Fredagen 21/2
Min barndomskamrat Lena A hade bokat denna eventkväll till en annan av mina barndomskamrater Britt som fyllde jämnt under förra veckan! Britt o jag växte upp tillsammans och ritade och målade alltid och satt i vår familjs husvagn och ritade ut ritblock efter ritblock och fantiserade om vår framtid som konstnärer (vi var då ca 9-10 år)!  Min älskade morfar Josef som var bokbindare och bodde i Örebro skickade o försåg oss med ritblock så fort vi behövde. Morfar var en av mina tidigaste supportrar och beundrare och ramade gärna in mina små teckningar....Det kändes alltså extra festligt och värdefullt att ordnat denna kväll för Britt och tillsammans med , Lena A och gemensamma vännerna Marie och Brillan, Vi målade, pratade, åt, drack vin, målade, drack kaffe o mera vin o plötsligt var kl 01.15 så vi måste bryta upp! Tiden går fort när man har trevligt.
 
Den "team-painting" som vi alla skulle måla gemensamt och som Britt skulle få med sig som minne från kvällen hann vi inte med så det blir en ny träff på torsdag kväll igen när vi skall fixa den! Tack alla tjejer för en underbart trevlig kväll tillsammans & välkomna tillbaka till LenasArt på torsdagkväll!
Laddar för ny vecka, hoppas jag kryar på mig så pass att jag orkar vara mycket i ateljén även denna vecka!
 
Dags för min målargrupp på tisdagkväll igen! Två förfrågningar på nya event har jag fått och förberedelser för GästrikKonst har påbörjats. Årets konstkatalog går i tryck under veckan fick jag veta i torsdags.
 
Konstvåren 2014 är igång med buller o bång
 
Ha en bra vecka, jag är snart tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Flow"

Kategori: Blogg

Tisdag 18 februari
Skissar, grundar dukar, funderar på motiv och färger och jag är nu inne i ett "flow" och längtar till ateljén så fort jag vaknar. Så fantastiskt att nu kunna bestämma helt över min egen tid och att det i slutet av februari har gått fyra månader sedan jag slutade mitt arbete på Sandvik Coromant är ofattbart. Tiden rusar!!

Full av inspiration är jag och fylld av nya intryck efter vår underbara Mexico-resa. Nu gällar det att omvandla allt detta till färdiga skisser och överföra till mina målardukar för att så småningom resultera i nya tavlor....

Under veckan som kommer har jag två extra aktiviteter i ateljén förutom kvällens målarkurs:

Torsdag 20 februari
Besök av och föredrag för sponsorerna till GästrikKonst då jag skall berätta om mitt måleri och min verksamhet
på LenasArt.

Fredag 21 februari
Nytt födelsedagsevent inplanerat! Dags för en ny grupp tjejer att komma och måla och äta tillsammans med mig i ateljén! Hemligt än så länge för festföremålet som firas vet ej om vad som planeras för denna kväll! 

Nu väntar ateljén...dags för ett förmiddagspass framför staffliet! 

Foto: Back to basic...in progress!

 

 

 

I'm in love... with Mexico

Kategori: Blogg

 
TORSDAG 13 FEBRUARI
Mexiko, en kokande kittel av färg, musik, glada vänliga människor, kokospalmer, hav och sand, helt underbart! Under två veckor har vi njutit av och smakat på den mexikanska kulturen så mycket vi bara orkat....och vi hade gärna stannat en vecka till. Annars är jag en sån som oftast längtar hem efter någon vecka, men icke....Mexiko smakar mer, mycket, mycket mer!  Vad spelar jetlag och sömnproblem för roll när man är fylld av nya upplevelser och fått inspiration till bristningsgränsen!! Ateljén väntar....
 
I måndags morse landade vi på Arlanda ett massivt grått molntäcke hälsade oss välkomna och plötsligt var allt grått, grått, grått!  VART TOG ALLA FÄRGER VÄGEN?
 
 
Här har vi simmat och snorklat i underjordiska floder "cenotes", vackra fiskar i otroliga färger, 600 m simmade vi i det kristallklara vattnet och i grottorna under jorden. Väl framme stod förstås en fotograf och förevigade vårt äventyr på vår heldagsutflykt till den vackra parken Xcaret. Mycket foton finns, kanske kommer fler i kommande inlägg.
Nu börjar nedräkningen mot GästrikKonst och fokus på måleri är det som gäller.... I tisdags målade jag med tjejerna igen och vi kan nu hälsa Maria J välkommen till oss i min målargrupp. Maria har både gått nybörjarkurs och week-end kurs hos mig tidigare och vill komma igång med sitt måleri igen! Kul!
Denna bild på mina nyfunna mexikanska vänner får avsluta dagens inlägg!
 
Ha en härlig Valentin i morgon & Trevlig Helg, jag är snart tillbaka!