LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Våren vände på klacken o stack...

Kategori: Blogg

..och mina små spröda penséer som jag planterat och satt ut i kruka inför gårdagens målar-event såg lite småfrusna ut när jag plockade in dem sent på kvällen! I skrivande stund snöar det för fullt....Våga Vägra Vinter, var det visst!
 
Tisdag 18 mars - kom ett lättsamt gäng på 9 glada killar och en tjej till LenasArt för att tacka av sin arbetskamrat Åke Johansson som inom kort slutar arbeta på Sandvik Coromant. Jag har också arbetat med Åke tidigare, så det kändes väldigt roligt och inspirerande att planera kvällen och motivet för den team-painting som alla skulle måla tillsammans till Åke.
 
Vatten, segelbåt, sommarstuga, osv var temat och efter en trevlig kväll med ett par avbrott för mat och fika stod det en riktigt fin tavla på staffliet. Nu ska den ramas av mig och levereras nästa torsdag! När den är ramad och klar kommer jag att publicera också den. Tack allihopa för att ni ville komma till mig med Åke och varmt välkomna tillbaka! 
 
Här kommer ett par bilder från kvällen igår:
  
Åke stående med basker                       Micke berättar anekdoter..
 
Fram med snöspadarna, dra ner mössan och svep halsduken tätt kring kroppen. Kung Bore kämpar på!
 
Ha en trevlig onsdagkväll. Jag är snart tillbaka! 
  

Katalogen för GästrikKonst kommer nästa vecka

Kategori: Blogg

Jag träffade en kompis igår som gav mig information att katalogen för årets GästrikKonst kommer under nästa vecka. Alltid lika spännande. Själv målar jag på och känner att jag är en god bit på väg. Nu har jag ju tid på ett helt annat sätt än tidigare eftersom jag kan ägna all tid jag vill på mitt måleri och min ateljéverksamhet. i helgen blir det förberedelser för nästa konstevent som sker på tisdag. Då kommer en grupp på 11 personer och äter och målar hos mig! Några våriga tulpaner får bli dagens bild!
 
Läs mer om GästrikKonst och se lista på vilka konstnärer som deltar på: http://www.gastrikkonst.com/
 
Ha en trevlig helg, jag är snart tillbaka!
 
 

Ibland hinner man mycket...

Kategori: Blogg

på en solig lördag...som började med ett besök på Galleri Majoo i Gävle där vi tittade på Berit Lindbergs vackra tavlor. Färgstarkt och inspirerande kompositioner och titlar. Rekommenderar varmt ett besök. Inhandlade även lite nya penslar. Som alltid vid inköp av nytt konstmaterial ger det en stark lyckokänsla... att komma till ateljén och plocka fram nya rena penslar, eller omålade dukar är så härligt!!
 
Från Galleri Majoo vidare till Galleri Profilen där jag har några tavlor inlämnade till försäljning. Positiv överraskning när Rickard berättade att två av de fem tavlor jag har hos dem nu är sålda!!
 
Vi ville också passa på att se Marie-Louise Ekmans pågående utställning på Konstcentrum. Där var en hel del aktiviteter i samband med internationella kvinnodagen! Ekmans utställning är intressant men lite svårbegriplig för mig. Hade nog behövt lite mer tid för att läsa och försöka förstå hennes verk! Här visades målningar från 70-80-talet samt dokument, forografier, rekvisita och filmklipp från hennes arbete med filmer och skulpturer och som kulturdebatör. Som ung såg jag en utställning av Marie-Louise här på Sandvikens Konsthall. En utställning man minns!
 
Läkerol Arena och hockeymatchen mellan Brynäs - Luleå var nästa punkt på dagen.Härligt att Brynäs nu går till kvartsfinal. Såg ju även Brynäs-Frölunda förra veckan! Om kära sambon intresserar sig för min konst så självklart intrresserar jag mig och följer med på hans intressen, varav ett av de största är hockey!
 
Sen var det raka spåret hem och soffhäng med Melodifestivalen. Vår favorit Ace Wilder kom endast två points efter Sanne Nilsen som blev etta med sin vackra ballad. Men som sagt Ace kändes ny och spännande och här hemma hade vi gärna sett henne som årets vinnare!!
 
LenasArt 
I fredags fick jag leverans av mina nya visitkort, presentkort och skyltar till min "trottoarpratare". Intensiv vecka i ateljén väntar....Under veckan som gick blev tavlan med mina "kaffebönor" klar.
 
Foto: Back to basic...in progress! Foto: Mina kaffebönor är snart klara!
Nu väntar solig söndagsproemnad, därefter någon timme i ateljén för att lägga på andra lagret på bakgrunden till mina tavlor...
 
Ha en härlig söndag! Jag är snart tillbaka med nytt inlägg