LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

UTSTÄLLNING - LAXÖN ÄLVKARLEBY 1-29 juni

Kategori: Blogg

Kommande helg 14-15 juni
Den här helgen kommer jag att bo på Älvkarelby Turisthotell och vara i gästgalleriet både lördag o söndag.
Lördag 14 jun i 12.00-16.00 & Söndag 15 juni 11.00-17.00 som också är Fallens Dag
 
Varför inte göra en utflykt till vackra Älvkarleby, titta på konst, se vattenpåsläpp kl 12.30 eller 15.30
spännande dagsprogram för hela familjen med bl a marknad, uppträdanden, akrobatik, musik mm, se detaljerat program på bifogad länk. http://www.fallensdag.se/
logoPrinsessanannons
 VÄLKOMNA!
 
 
 
Lördag 31 maj
Igår kväll kom jag hem efter några dagar i Stockholm och i förmiddags åkte kära sambon o jag
med fullpackad bil till Laxön för att hänga mina tavlor och förbereda inför morgondagens vernissage!
 
När vi var klara hann vi oxå med ett besök på "ArtExpo" som pågår vid Älvkarleö Herrgård under denna helg. Träffade flera konstnärskollegor och kärt möte med Ulla Brink som är en av ca 45 utställande konstnärer och som jag delade ateljé med (plus några fler) under de tio år jag målade i Gävle.  
  
KONSTUTSTÄLLNING 1-29 juni, - Ävlkarleby, Laxön

Jag visar mina tavlor  Johan Thunbergs gästgalleri under juni månad.

VERNISSAGE SÖNDAG 1 JUNI KL 13.00

                    VÄLKOMNA!

Övriga öppettider:   lördagar  12.00-16.00
                                söndagar 11.00-17.00
                                torsdagar 11.00-17.00

  

 "På väg" akryl 2014                                     "Utanför gästgalleriet, Laxön"
 

Toppenhelg i ateljén

Kategori: Blogg

Week-end kurs 24-25 maj
Oj vilken energi och kreativitet det blev under helgens kurs. 8 målarsugna tjejer hade anmält sig, Lördag kl 11.00 gick startskottet och vi skålade in helgen med lite bubbel innan vi drog igång i verkstan. Ute sken solen och högsommarvärmen slog emot oss som en "blåslampa" så fort vi stack ut huvudet från den svala ateljén.
Lena Södercrantzs foto. Lena Södercrantzs foto.
Det skålades, målades, skrattades och skapades och plötsligt hade klockan blivit 16.00 på lördageftermiddag och första dagen avslutades. Alla kom igång snabbt och många spännande idéer började ta form på de första målardukarna och åtta nygrundade dukar låg utspridda på golvet för att torka till nästa dag.
 
Söndag 25 maj
Lite sovmorgon och kursstart 12.00. Färdigställande och signering av gårdagens tavlor och sedan skissande, funderande och så småningom började nya tavlor ta form i verkstan. Lite avbrott för lunch och fika och timmarna bara flög iväg och kl 17.00 var det dags att avsluta helgens kurs. (Vart tog tiden vägen?) Alla hade målat två tavlor var och jag vill så gärna publicera det foto jag tog på tjejerna med sina alster, men är så förbaskad för jag kan inte riktigt hantera bilder i windows 8.1, får inte ens in dem via Photoshop från min IPhone, grrrrrr!
Så jag har kopierat in de bilder jag la ut på Facebook i lördags!!! Kanske fixar det senare! I så fall kommer den bilden också!  Så tacksam om någon kan ge tips!!
 
Tack alla underbara tjejer för att ni ville måla tillsammans med mig och också gav mig både energi och inspiration med era härliga idéer!
 
Min kommande utställning i Johan Thunbergs gästgalleri - Älvkarley, Laxön 1-29 juni
Idag och under morgondagen väntar mycket förberedelser. Allt måste vara klart i morgon kväll för onsdag morgon sticker jag till Stockholm under några dagar.
Prislistor, informationsmaterial och presentaion etc skall färdigställas. Annonsering kommer i Norra Upplands Lokaltidning på onsdag 28/5 och även i GDs "guiden" de dagar utställningen är öppen.  
 
Välkomna på Vernissage söndag 1 juni kl 13.00
 
Mer information om öppettider under juni och vilka dagar jag kommer att närvara hittar ni under kategorin "Utställningar". Nytt inlägg kommer även att publiceras här på bloggen på lördag när jag hängt utställningen klart.
 
Ha en skön vecka! Jag är snart tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 

Just nu...

Kategori: Blogg

Lördag 17 maj
Började dagen med besök i Johan Thunbergs galleri på Laxön i Älvkarleby. Jag är inbjuden att visa min konst i Johans gästgalleri 1-29 juni. Jag behövde mäta väggar, få svar på några praktiska frågor och lite information kring öppettider, vernissage etc. Besöket avslutades med en kopp kaffe och trevlig pratstund med Johan i hans ateljé.
 
Mäter väggarna i gästgalleriet.......... Utanför Johans ateljé 
 
Johans ateljé med vackra tavlor     Nöjd kund hämtar sina tavlor!
 
Återstår att fixa annonsering, presentation, informationsblad, prislista, skyltar etc....
 
Från Laxön direkt hem till egen ateljé och besök av Kristin tillsammans med vänner från England och Australien. Två nyramade tavlor skulle avhämtas och de blev verkligen fina med de svarta ramar som Rickard på Galleri Profilen fixat åt mig.
 
Lördag - Söndag 24-25 maj
Kommande helg är det dags för week-end kurs i ateljén. Förbereder efterhand under veckan och ser fram emot en kreativ helg!
 
 
Musik i ateljén
Nyladdat från Spotify är Kent & "Tigerdrottningen",  Sylvester Schlegels underfundiga låtar (f d trummis i the Ark), och Simian Ghosts mjuka "Beach Boy Sound!, Stolt att detta framgångsrika band är från Sandviken! Future Islands hör också till mina nya favoriter.
 
Bara att börja bocka denna veckas "To Do"-list. Ha en bra vecka.