LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Lite sol, lite snö och advent!

Kategori: Blogg

Fredag 28 november
Igår var det gemensam avslutningsfest för deltagarna från höstens båda målarkurser, tyvärr hade inte alla möjlighet att komma, det är alltid svårt att hitta ett datum som passar alla och olika aktiviteter och arrangemang har ju en förmåga att dyka upp så här när vi närmar oss advent och den hektiska julmånaden december.
 
Tjuvstartade lite med adventsstjärnor i fönstren, marschaller och många juliga ljuslyktor som skapade stämning i ateljén. Jag serverade glögg med lite tilltugg och till middag blev det laxlasagne med sallad o bröd.
 
En festlig kväll blev det och mysigt var det med många skratt och många intressanta diskussioner under en kväll som gick alldeles för fort som det alltid brukar göra när man trivs och har trevligt tillsammans.
 Tack alla ni som deltar och deltagit i mina kurser, det har varit en rolig och spännande höst tillsammans med er och många ideer har stötts och blötts och en hel del tavlor har vuxit fram i ateljén. Härligt!
 
Tack också till Anna P som köpte tavlan "höstvindar" och som jag ofta sagt tidigare, alltid roligt och alltid lite vemodigt när en tavla flyttar från ateljén! 
 
Så hoppas vi också på lite mer av solen som ju faktiskt visade sig under ett par dagar denna vecka!
 
Önskar er alla en trevlig första advent med skyltsöndag och allt! 

Back to Basic!

Kategori: Blogg

En morgon med strålande sol!!! Härligt och känns som värsta vitaminbomben efter allt "novembergråmul"....
 
Kom igår tillbaka från en händelserik helg i Stockholm, 
 
Stockholm Art Fair 2014 - Nacka Strand
 Den danske konstnären Poul Spaanggard målade live under mässan
 
Fantastisk utställningslokal med 66 utställande konstnärer från när o fjärran. Hög klass på det mesta som visades. Mysig miljö och trevligt att få en pratstund med några av de utställande konstnärerna. 
 Lokalt från vårt län ställde både Johan Thunberg, Eva Friskman och Berit Norrbelius Lindberg ut i egna montrar.
 
Sammanfattningsvis kan jag tycka att mässan var värd betydligt mer besökare än under den tid vi var där.
Lite förvånad för Stockholmarna brukar ju köa till såna här konstevent.
Jag diskuterade lite med arrangörerna kring detta och förstod att det var första gången i Stockholm för denna mässa, alltså inte att förväxlas med Stockholm Art Fair som jag besökte i Kista för många år sen. Detta är helt nya arrangörer från Malmö. Hoppas det blir ett återkommande konstevent och att fler besökare hittar dit.
 
Själv kunde jag inte lämna konstmässan utan att köpa två rakubrända keramikansikten som jag tycker är helt underbara! Köpte även två vackra kuddfodral av konstnären Jenny Grant,  www.flowbyjenny.com
 Rakubränd lera av Emma P Dahl
 
LenasArt kommande vecka
* Information kring fotografering av tavla och porträtt till konstkatalogen till GästrikKonst 2015 har kommit idag.
  Tid skall bokas och fotografering ska ske under w49-51. Måste välja och rama den tavla som jag vill
   publicera i katalogen.
* Tisdagsgruppen målar ikväll som vanligt i ateljén 18.30
* Torsdagkväll avslutningsfest för deltagarna från båda kurserna
* Söndag 13.00-14.30 krokiteckning på Kulturcentrum (avvaktar info eftersom det också är 1:a advent kanske 
  det inte blir av) Jag håller tummarna.
* Inköp och förberedelser inför nästa måndags målarevent.
* Distribution av de sista barnkalendrarna för 2015 
 
Ha en härlig vecka! Ut o njut av solen idag!  Själv är jag tillbaka imed nytt inblägg  början av nästa vecka igen!
 

Oooops.....

Kategori: Blogg

Fredag 21 november
Tavlan "Oooops" fick ny ägare igår och har nu lämnat ateljén. Stort tack till Helen A som köpte den och hoppas den kommer till glädje. Jag hade själv väldigt roligt under själva skapandeprocessen då tavlan växte fram ur bakgrunden och det var första gången jag målade en slips....
 
Tavlan visades bl a på min utställning på Laxön i somras och det var många par som blev stående länge framför tavlan och såg mycket roade ut, de viskade lite, och log lite mot varandra, många hade frågor kring den .....och jag svarade att jag tror att mannen kanske tappat sina glasögon, eller behöver nya.....rolig tavla som "discussion peak" tavlan har gett mig själv mycket glädje och många besökare gav mig positiv feed-back! Pekade på tavlan och nickade lite glatt när de lämnade utställningslokalen. Alltid kul och intressant när det uppstår diskussioner och besökare tycker och tänker kring ett motiv, då vet jag att jag berör på ett eller annat sätt!! 
 
Lite senare idag bär det iväg mot Stockholm och Stockholm ArtFair, mycket konst skall det tittas på och inspireras av i helgen!  Under veckan som gick har jag fått förfrågningar och bokat in två nya konstevent före jul! Roligt ska det bli....
 
Önskar er alla en Trevlig Helg, kort rapport från mässan kommer....