LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Idag firar jag...

Kategori: Blogg

...att det är exakt ett år sen jag stämplade ut från Sandvik Coromant och lämnade mitt arbete som Event Coordinator för att bli "friherinna/konstnärinna" på heltid! Tack Sandvik Coromant som gjorde det  möjligt att satsa på konsten 100 %. Fantastiskt och ofattbart att det redan gått ett helt år!
 
 "Stämpelklocka, ett minne blott"                "Viva Mexico"
 
LENASART
Under året har jag utökat min verksamhet och förutom eget måleri hållt:
1 föredrag
1 week-end kurs
1 deltagit  själv i en workshop i akvarellmåleri (3 dagar)
2 utställningar (GästrikKonst & Månadens konstnär på Laxön i juni)
2 gästföredrag i ateljén (Johan Thunberg & Galleri Profilen)
3 Galleriträffar
3 kurser (1 nybörjarkurs & 2 fortsättningskurser)
6 målarevent för  företag och privata sällskap
6 av mina tavlor finns f n till försäljning hos Galleri Profilen i Gävle
20 konsttryck och presenttavlor sålda
24 originaltavlor sålda under året
 
"Farväl till två av mina tavlor"                      "I Johan Thunbergs gästgalleri, Laxön"
 
Kommande aktiviteter
* Barnkalender för 2015 på "G"
* Måleri & planering  inför vårens konstrunda GästrikKonst 2015 påbörjat (deltar för 10:e gången)
* Nya tryck av vykort i form av "månadskort" av samma motiv som i barnkalendern.
* Week-end kurs i maj (7 deltagare redan på intresselistan)
* Fortsättningskursen rullar på under vår & höst 2015
* Nybörjarkurs igen till hösten 2015
* Konstcafé som jag planerat ligger på is tills vidare, tiden räcker helt enkelt inte till....
* Krokiteckning sö 16/11 på Kulturcentrum
 
Och Jag undrar allt oftare.... hur hade jag tid att arbeta egentligen!!! "Time flies"
 
På privata sidan har det naturligtvis också resulterat i många förändringar, bl a flera resor (nu behöver jag inte begära semester, "de ä bare å åk")!
 
Så resor till Mexico, Istanbul, Cypern, Köpenhamn, Bornholm och Gotland har det blivit + ett antal besök och vistelser till Stockholm för att bl a se Liljewalchs vårsalong, Nils Dardel på Moderna Museet och även besöka så många utställningar som möjligt lokalt, Galleri Majoo, Galleri K i Gävle, Sandvikens konsthall där jag nu ser fram emot Per Kocks vernissage lördag 8 november kl 13.00. Har följt och beundrat hans konst under många många år. 
 
Ska inte sitta här framför datorn och rabbla upp allt som hänt  men stugan i Sjöhagen, mina älskade barn & barnbarn och kära mor 87 har också fått lite mer av min tid. Att ha möjlighet och kunna träna/ motionera och få lite frisk luft under dagtid är heller inte fel!
 
Dagen firas med en långpromenad i solen. Målning till musik (Kleerups nya är underbar) en stund i ateljén, ett  träningspass på Må Bättre och när mörkret smyger på, skålas med lite "bubblor i glasen" och en god middag med kära sambon som stöttar mig till 100 % och ställer upp med ramning, transporter och hjälper till med allt som behövs under mina utställningar och eventkvällar.
  
Trevlig Helg & Spöka på! Om ni nu orkat läsa ända hit förstås.....
 
Nu ut i solen & sedan väntar ateljén, TGIF!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn o rusk!

Kategori: Blogg

Måndag 27 oktober
Man kan ju inte påstå att vädergudarna stod på vår sida under veckan som gick. Desto mer tid i ateljén istället! Jag plockade fram mina "månadsbilder" som jag tecknade och färglade till mina tre barn för 30 år sen! Blev riktigt rörd av fantasin och nostalgin jag kände när jag återsåg dem, faktiskt riktigt stolt också! De vittnar om en tid med tre små barn och ofta målande vid köksbordet under kvällstid när älsklingarna somnat och jag fick lite "egentid" för skapande! Underbar tid att tänka tillbaka på! 
 
Bilderna ska nu få nytt liv och resultera i en barnkalender för 2015. Lade ut juli månads bild på Facebook i fredags, vilket gav överraskande positivt gensvar och många ville redan nu beställa och köpa kalendern när den är klar. Jätteroligt och det gav mig energi att dra igång direkt.....bilderna är nu skannade och förberedda för att lyftas över i lämpligt kalenderformat. 
 
Jag letar nu bland olika leverantörer och kollar kostnader etc och tror att jag nu har hittat den rätta.
Skall fortsätta att färdigställa och hoppas på att få iväg min beställning under kommande vecka. Det är lite mer plock och pill med detaljer än man kanske tänker sig....så jag hoppas verkligen att det faller väl ut. Fina julklappar till mina älskade  barnbarn som nu också ska få ta del av denna bildskatt!
 
I torsdags hade jag finbesök i ateljén och målade Halloween med mina barnbarn Wilmer o Tilde!
   
Vilsamt veckoslut i stugan med långpromenader i regnet både under lördag och söndag. Vi tog det bara lugnt, njöt av höstens första brasa i öppna spisen, avkoppling och god mat. I skogen glimmade höstfärgerna fortfarande till på sina platser, flugsvamp och nypon lyste upp bland våta löv och kala grenar. 
Vackert och stilla med dis över sjön och naturen som nu förbereder sig för vintervila
  
Ha en skön vecka, en "Happy Halloween" och en lugn o skön allhelgonahelg!
 
Själv dyker jag upp med nytt inlägg igen nästa måndag!
 
 

Akvarellmåleri - Inspirerande & spännnande workshop!

Kategori: Blogg

Fredag 17 oktober - Söndag 19 oktober
Under ett intensivt och lärorikt veckoslut har jag tillsammans med 16 personer deltagit i en workshop i akvarellmåleri i Konstnärshuset Vävaren i Strömsbro utanför Gävle.
  
Min konstnärskollega Mats Pettersson har med grundläggande teori, gemensamma färgövningar och eget experimenterande gett mig inblick i och förståelse för akvarellfärgernas magi och sensitivitet. Jag har också lärt mig lite om pigmentens likheter och olikheter och hur de "uppför" sig med flödande vatten på vått, alternativt torrt underlag. Spännande, fascinerande och svårt.
  
Efter tre dagar har Mats fyllt på med ny energi och gett mig mod att gå vidare och utveckla akvarellmåleri parallellt med eget måleri. För mig personligen (som vanligtvis målar i akryl och kände mig helt novis och ringrostig) var det befriande att efter första dagens prestationsångest  testa lite mer o lite mer för att till sist faktiskt lyckas åstadkomma ett par små akvarellmålningar... helt utanför min normala "Comfort Zone"!!!
  
Dagarna gick alldeles för fort och efter massor av måleriövningar, givande samvaro varvat med god mat, flödande kreativitet, och flödande färger var det plötsligt dags att packa bilen igen, sätta sig bakom ratten och köra hem igen fylld av nya erfarenheter och nyvunnen kunskap!
 
Underbart också att under kursen få möjlighet att lära känna likasinnade, ta del av andras målningar och idéer, och delta i diskussioner o intressanta samtal kring måleri, problemlösning osv.
 
Tack Mats och alla mina nyvunna konstvänner (från Gävle, Storvik, Ockelbo, Stockholm, Örebro, Bollnäs, och Norge) ni bidrog alla till att förgylla och sätta guldkant på denna magiska helg! Längtar redan till nästa gång...och hoppas att vi får möjlighet att ses igen ...
 
LenasArt
Kommande vecka skall jag experimentera vidare med akvarell i ateljén, inhandla lite nytt målarmaterial och  rama in mina små alster!  På tisdag kväll blir det som vanligt måleri tillsammans med mina 7 tjejer i fortsättningskursen och på torsdag är det dags för 6:e kurstillfället för mina 5 nybörjarelever. Lite träning och frisk luft på det känns härligt att se fram emot.
 
Ha en skön höstvecka!  Promenera i skogen, njut doften av blöt jord och fuktiga höstlöv och ljusa minnen från en härligt kreativ helg!
 
Jag är snart tillbaka!