LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Packa ur & Packa om!

Kategori: Blogg

Måndag 27 april
Tillbaka från Stockholm efter några händelserika dagar tillsammans med mitt lilla barnbarn Minou, med besök både på Äventyrsbad och hennse dagis!
Klev tillbaka till barnens värld under fredagens dagisbesök! Spontana, roliga 3-6 åringar som målade, ritade och klippte tillsammans med mig. Ivriga stod de på kö och ville berätta om allt möjligt, sååå festliga o gulliga & många skratt blev det!  När Minou o jag gick  hem efter mellanmmålet var det  massor av små händer som vinkade och glada röster som ropade "heeej dååå Leeena" genom brevlådan. En underbar dag, med mycket kärlek och värme! Stort tack till Irena och Carola och alla fröknar på "Björnbäret" som lät mig hälsa på!
 
Paris nästa....
Tidigt onsdag morgon går flyget till Paris för en femdagars lillsemester med våra vänner. Traditionsenligt gör vi en storstad varje vår och i år stod Paris på önskelistan.
 
LenasArt
I ateljén är tavlan "Double-date" strax klar och ska levereras första veckan i maj. Några små detaljer, signering och ramning återstår.
Önskar er en fin vecka!  Jag är tillbaka med nytt inlägg och Parisresumé i mitten av nästa vecka!
 
 
 

Parlez vous Francais?

Kategori: Blogg

Söndag 19 april
Tidig morgon i Sjöhagen där vårt köksfönster nu bytts ut mot nya helglasade altandörrar direkt ut mot vår nya altan på sjösidan. Underbart! Inköp av ny sittgrupp på G, så allt skall vara på plats när värmen kommer på allvar!
(tidig morgon med utsikt över sjön, taget genom fönstret)
 
Måndag 20 april
Med en kopp kaffe och en stund i solen på balkongen firade jag att bokföringen och alla siffror nu är på plats och att båda mina deklarationer är inlämnade! Skönt!
(kaffe med dopp och lite fransk lektyr samt repetition av mina franska kunskaper inför vår Paris-resa inom kort)
 
Tisdag 21 april
Packning och förberedelser inför några dagars vistelse i Stockholm. Skall vara barnvakt åt mitt lilla barnbarn M (5 år) och besök på badhus och dagis är redan inbokat. På fredag skall jag besöka
M:s dagis, vara lite "dagisfröken" och måla tillsammans med alla barnen. Jag har en idé....det blir spännande! 
 
Ikväll ateljékväll igen tillsammans med mina tjejer, en vecka går så fort, särskilt så här på våren. Har inte varit så mycket i ateljén, det brukar bli ett litet uppehåll för att ladda batterierna igen efter ett intensivt och givande GästrikKonst.
 
(detaljer av mina bollträd och bollblommor målade med kol, palettkniv & penslar) 
 
Njut av värme och sol & ha en underbar vecka!
 
Jag är snart tillbaka!

Vårbruk och vårplanering

Kategori: Blogg

Tisdag 14 april
Våren lät ju inte infinna sig riktigt som jag hade önskat under vår premiärhelg i stugan, men det blev ändå några  soliga timmar i trädgården på lördageftermiddag. Krokus- och tulpanlökar är på väg och jag planterade om mina övervintrade pelargoner (som nu får växa till sig lite inomhus),  dessutom krattade vi lite till fågelkvitter så visst känns det att våren är på "G" även om söndagen blev blåsig o kall igen! I vilket fall en härlig & avkopplande helg, precis vad jag behövde och blåsippor och tussilago var förstås redan på plats!
LenasArt  
En dryg vecka efter Gästrik Konst har jag fyllt på energi och det känns  inspirerande att börja planera vårens aktiviteter i ateljén.
 
Ikväll målar jag tillsammans med tjejerna igen. Har inte träffat alla efter Påskledigheten och det ska bli kul att diskutera lite kring Gästrik Konst och få höra alla intryck de fått av all fin konst som visades under påskhelgen.
 
Min week-end kurs i slutet av maj är nu fullbokad och datum spikade, så innan jag reser till Stockholm nästa vecka skall jag skicka ut information till alla som anmält intresse.
 
En tavla skall avslutas ikväll eller senare i veckan (en ny upplevelse... den blev såld när den stod på staffliet & innan den var riktigt klar...kul!!!)  Måste fylla på med nya målardukar och lite annat målarmaterial innan nya tavlor påbörjas.
 
Inte lika roligt men ändå nödvändigt är bokföringen för mitt företag LenasArt som nu har prioritet 1. Det tar lite tid  innan alla verifikat har indaterats och resultat-, balans- och momsrapporter har sammanställts. Nytt från o m förra året är att det skall lämnas in en speciell skattedeklaration för momsredovisningen, allt är inte så komplicerat som det låger och med bokföringsprogrammet VISMA går det ändå ganska smidigt, en fördel med VISMA är att det finns on-line support, så man kan fråga och få expertishjälp om det uppstår frågetecken. Skönt och befirande när det är avslutat och klart!
  
Allt för denna gång, ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka