LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

www.lenasart.nu - Idag publicerad i s k "mobilvy"

Kategori: Blogg

Lördag 28 februari
Problem med den nya mobilvyn uppstod under gårdagen och många av oss blogg-användare fick problem. Leverantören har nu fixat buggar och förbättrat designverktyget ytterligare!
 
Fredag 27 februari
 www.lenasart.nu  är nu anpassad till "mobilvy". Texten blir mer lättläst i mobilen, bildflödet visar bilder under varandra (ej, sida vid sida).

Styckesindelning saknas, vilket innebär att texten kan kännas lite tungläst. Fokus mer på bild och kortare texter framöver. Kategorierna "galleri", "kursutbud", "vernissagebilder" etc, ligger dolda i mobilvyn. Klicka på den lilla svarta menyrutan uppe i vänstra hörnet så blir de synliga.
 
Nyhet är också en "gilla-knapp" i mobilvyn! Tar tacksamt emot kommentarer synpunkter då bloggen kan se lite olika ut beroende på mobiltyp, skärmstorlek etc. Via dator ser sidan ut som tidigare!
Ha en härlig helg! Hos oss blir det "Karibisk afton" imorgon kväll då dotra med familj kommer på besök!
 

Föredrag Rotary Väst

Kategori: Blogg

Måndag 23 februari
Spännande att starta upp veckan med ett konstuppdrag! 20 medlemmar från Rotary Väst kom till ateljén igår för att äta lunch tillsammans på LenasArt och för att lyssna på mitt föredrag då jag och berättade om mitt konstnärsskap, kurs- och eventverksamhet i ateljén. Det blev trevlig samvaro under ett par timmar och också lite tid över för frågor och att gå runt och titta på mina målningar.
Dukat o klart inför Rotarys besök
Tisdag 24 februari
Förmiddagen har ägnats åt bokföring, några telefonsamtal och redigering av foton i Photoshop. Ikväll blir det måleri som vanligt med tjejerna i fortsättningskursen. Jag har tidigare fixat med Lina J på Sandvik Coromant så deltagarna i kursen har möjlighet att ställa ut i foajén där. Helena N och Margareta L kommer att delta och Lina kommer förbi ateljen ikväll och informerar och bestämmer datum för hängning inför deras kommande utställning under mars/april. Kul att de vågar och vill!
 
Kommande konstaktiviteter 
Torsdag 26 feb - Galleribesök på Sandvik Coromant, ArtZandra (Göteborg)
Lördag   28 feb - Besök i Stockholm Liljewalchs Vårsalong
Söndag  29 feb - Besök i Stockholm Moderna Museet för att se Louise Bourgeois utställning 
 
 
GästrikKonst 2015
Väntar med spänning på årets konstfolder och katalog. Nytt för i år är att katalogen kommer att finnas för nedladdning från www.gastrikkonst.se för den som önskar. Endast ett fåtal kataloger kommer att tryckas och vi deltagande konstnärer är lovade ett ex av den tryckta varianten. Mycket synd tycker jag, då jag vet att katalogen är mycket uppskattad att ha med sig och bläddra i under konstrundan och även som samlarobjekt. Jag arbetar för fullt med årets utställning och en hel del ramning återstår med hjälp av kära sambon. Så fokus på måleri och andra förberedelser är det som gäller.
 
I mitt galleri har jag inte lagt in så många nya bilder på senaste tiden utan de kommer publiceras efter GästrikKonst, Kommer att lägga in två nya tavlor idag som ett litet smakprov på min inspiration från vår underbara resa till Dominikanska Republiken. Jag har så mycket färger och nya intryck att bearbeta! Vi får väl se famöver om jag lyckas överföra lite av mina idéer till mina nya målardukar!!! Inte alltid så lätt minsann!
 
Jag lovade i förra veckan att skriva lite mer om den vackra stenen Larimar, så här kommer det: 
  
Larimar är en turkosblå halvädelsten som endast återfinns i Dominikanska republiken. Den vackra stenen hittades så sent som 1974 av Miguel Méndez på en strand i provinsen Barahona, och infödingar trodde och berättade för honom att den kom från havet. Stenen döptes efter hans dotter Larissa och det spanska ordet för hav, mar, det vill säga Larimar. Idag finns det bara en gruva i världen där Larimar utvinns. Mycket vackra smycken tillverkas av stenen och jag köpte naturligtvis med mig några fina halsband till mig själv och mina små barnbarn.
   
 
Dags för en kopp kaffe och avsluta dagens inlägg.
 
Ha en skön tisdag och jag är tillbaka nästa vecka igen!
 
 
 
 
 
  

Min blogg firar 5-årsjubileum

Kategori: Blogg

Oj vad en vecka går snabbt! När man varit på semester två veckor ligger man ju lite efter med både det ena och det andra, så fullt ös direkt i måndags! (Resväskor & semesterpackning undanplockat, sommargarderoben tvättad och får gå nu gå i ide några månader innan det är dags för lättare kläder igen)
 
Konstblogg - 5-årsjubileum för min konstblogg som jag startade 19 februari 2010. Det är inte bara en vecka som går snabbt utan även åren rullar i högt tempo!  Det är fantastiskt roligt att via bloggande ha möjlighet att dela med sig av det som pågår på LenasArt och även dela tankar kring konst och annat som intresserar mig. I statistiken ser jag att antal besökare/läsare ständigt stiger och idag har jag också en jämn ström av mail som droppar in via min företagsmail lenas@lenasart.nu. Det är allt från personliga frågor och förfrågningar kring mina tavlor, utställningar, kurser, event osv.   
 
LenasArt & GästrikKonst 2015 - Stor del av veckan har jag varit i ateljén, och målat både ensam och tillsammans med tjejerna i tisdags kväll. Inspirerad och full av nya intryck vill jag bara måla på! Måste ta vara på alla nya idéer som jag fått, så det blev bl a inköp av nya målardukar igår och i veckan ska jag åka till XL-bygg och köpa många meter ramlist.
 
Föreberedelser och måleri inför GästrikKonst är i full gång och igår och idag även förberedelser inför morgondagens lunchföredrag på LenasArt då 20 medlemmar från Rotary Väst kommer på besök till ateljén för att äta lunch tillsammans och lyssna när jag berättar om min verksamhet och mitt konsnärsskap. Spännande måndag väntar. 
"Golden hering" heter tavlan som jag målade i torsdags, inspirerad av Karibiens färger förstås..... 
 
Långpromenad i solsken idag, lite vår i luften..... Snö väntas imorgon men det förtränger jag just nu,
och tänker på sol och smältande snö istället!
 
Ha en bra vecka, jag är snart tillbaka!