LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Fredagsbesök x 2 i ateljén!

Kategori: Blogg

Besök I
I fredags em fick jag besök av min konstnärskollega Irene  i atelj'en. Vi fick  några trevliga timmar tillsammans med  intressanta/givande samtal kring konst, måleri och tavlor. En kaffepaus med årets första semla satt inte heller fel. Irene är också  intresserad av foto och duktig fotograf och tog nedan foto av mig "in action" bakom staffliet. 
Besök II
Tidigare under förra veckan fick jag mail från en ung tjej, Lisa, som kontaktade mig och undrade om jag kunde ge henne lite råd kring prissättning av hennes akvarellmålningar. Hon skickade ett par bilder av sina fina akvareller så jag fick titta lite och fundera kring bilderna och så kom hon också till ateljén en liten stund på fredagen. Vi diskuterade lite kring hennes bilder och både jag och Irene uppmuntrade henne att fortsätta teckna och utveckla sitt måleri. Spännande.....och  kanske vi får tillfälle att träffas igen framöver. Kul att ta del av andras kreativitet och lust att måla oavsett om det är olja, akryl eller akvarell så är det alltid lika stimulerande och inspirerande!
Lena Södercrantzs foto.
Den här lilla fina fågeln i prickiga stövlar och prickig sjal fick jag av Irene. Jag, äääälskar prickar, å det gör hon också....så jag fick liksom "feeling" på prickar igen! Kanske blir det ett prickigt hus, en prickig katt eller några andra prickar framöver....
Tisdag 27/1  
blir det eget måleri i ateljén under dagen och med tjejerna i fortsättningskursen på kvällen.
Därefter blir det uppehåll med målandet i ateljén för min del under ett par veckor, för snart....mycket snart....
 
  ...byter vi ut Kung Bore mot lite varmare breddgrader...
....och  här ska vi bo på Riu Palace i Punta Cana - Dominikanska Republiken
Ett par veckors härlig avkoppling med sol o bad och skissblock och skisspennor skall natuligtvis packas med! 
 
Ha det gott! Nu tar även bloggen semester under ett par veckor!  
 
Jag är snart tillbaka! 
 

På mitt sätt sett.....

Kategori: Blogg

Fredag 16 januari
Årets första målarevent med sju färgstarka damer som bokat kvällen för att fira sin väninna/barndomsvän som fyllde jämnt! Flera inresande från bl a Uppsala, Ilsbo, Eskilstuna etc hade samlats för denna kväll och festföremålet själv blev glatt överraskad när hon kom till ateljén och alla tjejer stod iklädda i vita målarskjortor & hattar,  med ryggen vänd emot henne, (hon visste inte vilka som kommit) för att sedan snabbt vända sig om med höjda champagneglas och sjunga "Ja må hon leva"......En härlig kväll blev det, med mycket måleri, många minnen och många skratt och framåt midnatt så hade alla målat sina tavlor och ännu en mysig eventkväll var till ända!
Jag känner mig så lyckligt lottad att eventverksamheten har utvecklats positivt under 2014, så många nya möten, så mycket glädje och energi att få dela med mig lite av  min målarteknik och inspirera och dela tankar & idéer kring måleri o konst "på mitt sätt sett"!  
 Tack alla för att ni ville komma till mig denna kväll & varmt välkomna tillbaka!
 
Lördag 17 januari
Efter lite plock och återställande av ateljén hade jag några avkopplande timmar med måleri och musik under lördageftermiddagen. Är inne i ett "flow" och har så många idéer jag måste försöka överföra till mina målardukar och vill bara måla, måla, måla.....Två nya tavlor som är i färdigställningsfas, då är det viktigt att gå varsamt fram och fundera kring de sista detaljerna....det kanske svåraste med måleri är att ta beslut att en talva är klar! 
"kanske klar, kanske inte"
 
Söndag 18 januari
En sväng till sommarstugan i Sjöhagen och checkade att allt var som det skulle o det var det...så vackert och faktiskt lite sol över sjön. Därefter blev det bio och Micke & Veronica, lite komedi, lite kärlek o lite allvar...en bra mix och en lättsam film att se så här på seneftermiddagen. Avkopplande kväll med lite lektyr..fick Lars Lerins fantastiska bok "Naturlära" i julklappp med massor av underbara bilder på målningar och bildtexter av Sveriges idag främsta akvarellmålare! En del bara har det....Lars Lerin får ändå lite konkurrens med min lilla reseguide, förbereder så smått och läser på lite inför kommande resa till sol o värme!
 
Bilden fotograferad ur Lars Lerins bok "Naturlära"
 
Måndag 19 januari
Min egen tavla "Kyssbron" får avsluta dagens inlägg. Skall färdigställas under närmsta dagarana, liksom kvinnotavlan ovan! Hektisk vecka väntar, med många aktiviteter på schemat....
 Önskar er alla en härlig vintervecka.....och dagarna blir nu bara lääääängre o lääääängre!
 
Jag är snart tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 
 

"Egon" & jag.....

Kategori: Blogg

Söndag 11 januari
...i stan, på gatan där jag bor har Egon nu mojnat och lämnat efter sig ett vackert vinterlandskap med snötäckta tak, snötyngda träd, nyplogade vägar med rena vita snövallar och efter en skön sovmorgon och vilsam söndag är det dags för "blå timmen" att långsamt göra entré! Dagens motto "Soffhäng och inomhusmys"!
 
Har haft en alldeles underbart intensiv och aktiv vecka med mitt lilla fyraåriga barnbarn från Stockholm på besök. Vardagen stannar upp och jag slungas tillbaka till barnets värld, HÄR & NU! Tänk att ha förmånen att få dela tankar, lekar, dagar och kvällar tillsammans. Sagor, pulkarace på finis på Storsjön och utför kullarna i Stadsparken, göra snöänglar, måla i ateljén, hälsa på kusinerna, osv, osv
"Färgstark liten konstnärinna"
 
Gårdagen ägnades åt att städa ut julen. Glöggservis, tomtar och julgranspynt är nu "nogsamt" nerpackat i sina lådor och uppburet på vinden! Som jag nämnt tidigare tillhör jag ju de som verkligen ääääälskaaaar julen men får villigt erkänna att det också är en härlig känsla när allt är undanplockat och lägenheten återställd!
"En bukett krispiga tulpaner på middagsbordet känns fräscht när julen nu fått ge vika"
 
LenasArt 
Även ateljén rensades på julpynt och julstjärnor under gårdagen. Massor av nya målardukar i diverse storlekar har inhandlats och med stor iver, stor pensel och en 3-liters färgburk fick jag hjälp av min fyraåring att grunda två dukar och skapa struktur med hjälp av tidningspapper! Kul hade vi och tur att det finns trasor, vaxduk och förkläden...en stolt liten konstnärinna med rosa färg på nästippen och gul färg i håret, var mycket nöjd när eftermiddagen var slut.
"Embryo till ny tavla på staffliet"
 
Tidag 13 januari
Dags att dra igång fortsättningskursen igen, mysigt att träffa alla efter julledigheten. Tyvärr ingen nybörjarkurs under våren, jag hinner inte eftersom jag måste fokusera på eget måleri och förberedelser inför årets Gästrik Konst under påskhelgen som infaller tidigt i år!
 
Fredag 16 januari
Årets första målarevent. Eftersom huvudpersonen för kvällen inte fått så mycket förhandsinformation, vill jag inte gå händelserna i förväg men återkommer som vanligt med liten rapport och nya bilder efter eventet! 
 
Fick även en ny eventförfrågan under förra veckan men måste tyvärr tacka nej eftersom vi i slutet av januari
befinner oss på betydligt varmare breddgrader!
 
Nu har kära sambon kokat kaffe och det doftar gott från köket.....så nu får det räcka för dagen!
Önskar er alla en fortsatt skön söndag och glöm inte tulpanens dag på onsdag.....
 
Jag är snart tillbaka!