LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Saffranssnurror & kursavslut!

Kategori: Blogg

... en mysig start på veckan igår med bak av saffranssnurror o lite advenstkänning med snöflingor i lufen och -7 grader utanför köksfönstret. Jag hör till dem som älskar advent och jul och ser fram emot att plocka fram alla stjärnor och ljusstakar och få lysa upp denna mörka mysiga årstid!
"lovar att de blev både mumsiga och luftiga" 
 
LenasArt
I torsdags tjuvstartade jag också med lite glögg o pepparkarkor i ateljén för en mysig avslutningskväll tillsammans med deltagarna i höstens nybörjarkurs. 
 
Ikväll målar jag med tjejerna i fortsättningsgruppen. Vi kör på t o m tisdag 8 december.
 Tack alla för den fina buketten och den goda chokladen! Välkomna tillbaka och hoppas vi ses snart igen!
  
Stockholm 13-15 November
Då det bl a blev ett besök på Keratima och inköp av lite konstmaterial. Härligt att botanisera bland hyllor fyllda med färgburkar och penslar av alla tänkbara slag.
Lördagsgodis blev några nya färgtuber och tre penslar "de Luxe"! Smakar det så kostart det!
 
Jag längtar redan...
...till morgondagens tjejmiddag med god mat och massor av "tjejsnack".
Det blir skön avkoppling efter förra veckan, då jag och mina båda bröder flyttade lilla mor (88) till nybyggda Kanalgården, Trygghetsboende för äldre med egen restaurang, trygghetsvärdar, vaktmästare osv.
"Skål lilla mamma!"
 
Fick lite röda rosor på kinderna efter söndagens frostnupna promenad, men närmre färgen än så kom jag  inte under förra veckan! 
 
Ha en bra vecka, tänd ljus i mörkret och njut av att vi närmar oss advent!
 
 

Målar varmt när det är kallt!

Kategori: Blogg

Härlig vecka med många timmar i atelj'en där jag målar med glödande höstfärger. Vill förmedla en skön och avslappnad stämning i mina kvinnobilder! I veckan har vi ju fått läsa att vi kvinnor behöver vila mer, så se till att unna er lite "egentid" varje dag, det är vi alla värda!  
                        Precis som jag och kära sambon drabbades av virus och blev sängliggande så ville inte datorn vara sämre utan slog till ordentligt med eget virus och måste lämnas in på "Datametropolen" för huskur och uppdatering till Windows 10!
Under måndagens yin-yoga pass inspirerades jag till denna bild, "Add some love in your life" 
 
Ikväll målar jag näst sista gången med tjejerna i höstens nybörjarkurs och imorgon bär det av till Stockholm för en konserthelg med Whitesnake på fredag och en annan donna, Madonna på lördag. För mig en sann konstnär som ständigt förnyar sig och fortfarande hör till de främsta kvinnliga artisterna. Jag en sann fan forever!
 
Ha en Trevlig Helg! O efter ett lite längre ofrivilligt uppehåll lovar jag att snart vara tillbaka igen!
   
 

Förkylt var det här....

Kategori: Blogg

 
...och min kvällskurs i tisdags fick jag lov att ställa in och halloweenmiddagen vi planerat för våra vänner i lördags blev också inställd för då var det kära sambons tur att inta sängläge! Vi kände oss ungefär som dessa små illmariga halloweenapelsiner som jag skar till och fyllde med sallad. Söta, eller hur? I vilket fall förgyllde de vår annars så snörvliga lördagkväll! Ny vecka med nya friska tag!  Ateljén väntar,. jag som var såå taggad efter  förra veckans workshop, å så blev det inte ett penseldrag!!! Ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka!