LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Inte ett penseldrag...

Kategori: Blogg

...på flera dagar...jaa så blir det ibland! Det har istället varit kvalitetstid på annat sätt, med vårt lilla underbara barnbarn "M" (5 år) från Stockholm på besök o naturligtvis ville vi passa på att
vara tillsammans med hennes små söta kusiner "T" (4 år) och "W" (6 år) så mycket vi hann!
 
"gulliganer" in action!  
 
"M" målar lite, medan jag förberedde för kvällskursen i torsdags då hon fick vara med!
 
Härliga intensiva dagar med vingliga cykelturer, våffelkalas, klättring, jakt på kastanjer och lönnäsor i Stadsparken och en regnig eftermiddag med såpbubbleblåsning i tunnel. Roligt och spännande och jag kallas numera MARMOR eftersom jag har förmånen att få vara både farmor och mormor och det blev lite kiv om vad jag skall kallas! Underbart att lyssna på barns logiska diskussioner o problemlösningar!
"Spiderman & Spiderwomen" in miniformat!
Helgen avslutades med en mor o dotter svampplockardag på tu man hand i Dalaskogarna. Fint väder, fin skörd och mysig samvaro med min älskade dotter, det blir inte så ofta, men desto mer värt när det väl blir!
 
Ikväll är det ateljékväll med tisdagstjejerna, ser fram emot att själv få dra några penseldrag igen!
 
Ha en underbar vecka & njut av det vackra höstvädret!
Blodmånen såg jag ej skymten av fast jag försökte vid två tillfällen natten till igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GästrikKonst 2016 - Länskonst 2015

Kategori: Blogg

En härligt höstig helg....
blev det i Sjöhagen, med arbetslördag i stugföreningen och höstbruk på tomten,,, älskar doften av blöt jord, blöta löv och njuter av de vackra höstfärgerna o naturens färgsprakande palett! 

Länskonst 2015
Inbjudan till Länskonst 2015 har gått ut och utställningen kommer att hållas i vackra Kvarnen i Söderhamn,3-25 oktober.
 "Kvarnen i Söderhamn"
För mig känns det lite nostalgiskt eftersom Länskonst i Söderhamn 1999, blev startskottet på den mer "officiella" delen av mitt konstnärsskap.
Jag lämnade in fem tavlor och fick tre antagna och sålda redan första dagen.....därefter började förfrågningar om utställningar droppa in lite mer på allvar. Allt kändes nytt och oerhört spännande o jag hade precis skaffat ateljé i Gävle tillsammans med några målarkollego. Härliga tider, härliga minnen, och igen ofattbart att tänka att det var så länge sen och att så mycket har hänt sedan dess.
 
Sedan snart två år tillbaka arbetar jag med konst på heltid, håller egna kurser och workshops i måleri och arrangerar målarevent för både företag och privatpersoner, och bäst av allt....efter 10 år i Gävle har jag nu min alldeles egna ateljé/galleri LenasArt här i Sandviken sedan snart 8 år tillbaka. Jag kommer ej att ansöka till årets Länskonst. Jag kommer att delta i GästrikKonst under påskhelgen 2016 och därefter en konstutställning under Jazzfestivalen  "Bangen" här i Sandviken i juni, så det gäller att planera och måla på!
 
GästrikKonst 2016
Ett år går snabbt, och plötsligt är det dags för anmälan till GästrikKonst 2016.Sista anmälningsdag är 6 oktober och för er som vill ansöka finns ytterligare information enligt nedan:
 

Ansökningsblanketter finns under fliken "deltagarinformation" på www.gastrikkonst.com

Besök också gärna deras facebooksida: www.facebook.com/gastrikkonst

Ha en fin vecka och ut och njut av hösten! Jag dyker snart upp igen med nytt inlägg!
För min del blir det måleri, barnvakteri, och svampplockeri med min älskade dotter som kommer på besök i slutet av veckan.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Hej måndag!

Kategori: Blogg

Måndag 14 september
Förra veckan bara svischade förbi och första lektionen på min nybörjarkurs i torsdagskväll gick bra, en av deltagarna i höst är engelsktalande, så det var lite "pirrigare" än vanligt att köra svensk/engelsk/swengelska men det kändes ändå som alla var nöjda. Trevliga tjejer och kul och spännande som vanligt. Så nu kör vi på både tisdag- och torsdagkvällar med mina båda målarkurser. Jag vill också hälsa Annika S varmt välkommen till nybörjarkursen som hon tyvärr missat att anmäla sig till. Så på torsdag blir vi alltså 8 deltagare (inkl mig). Roligt!
 
Söndag 13 september
Vår lilla mor (88) skall senare i höst flytta till nya Kanalgården, till ett s k Trygghetsboende för äldre. Jättefint och välordnat! Jag och mina bröder kommer att hjälpa till och stötta henne så mycket vi hinner och kan och igår sålde jag och min kära sambo många av hennes överblivna saker på bakluppeloppis inne i Gävle. En ny och rolig erfarenhet. Mycket saker, mycket folk och mycket sålt. I lördags var vi även ned till Göransson Arena för att lämna kläder till "Sandvikenhjälper" som samlar in kläder och pengar till människor på flykt. Fantastiskt initiativ! Heja Sandviken!
"In action"  
 
Ny beställningstavla
Tisdag för två veckor sedan fick jag besök i ateljén av Annika E som beställde en "personlig" tavla av mig, och i slutet av förra veckan fick jag mail med lite mer information och foton av henne som jag önskade. Så nu är det dags att börja fundera lite kring motiv, storlek och färgval  och jag hoppas att jag hinner komma igång med den under veckan.
 
Då jag ej har någon ny bild att publicera på någon av mina egna målade tavlor visar jag ett par bilder av konst jag älskar och har köpt till vår lägenhet.
 
"Tjurhuvud i rakubränd lera av Eva de Klerck"
 
 "Glassko på svart bakgrund" av Eva Friskman"
 
Ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka!