LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

JUBiLEUMSUTSTÄLLNING

Kategori: Blogg

KONSTUTSTÄLLNING SANDBACKA PARK, 30 Augusti - 30 September 2016
 
I höst är det 10 år sedan jag började som kursledare på LenasArt. Det firar jag med en jubileumsutställning på Sandbacka Park i Sandviken. Tillsammans med deltagarna från fortsättningskursen där några av tjejerna målat tillsammans med mig ända sedan min första kurs 2006. Fantastiskt! Det har blivit många kreativa kvällar i ateljén där vi målar, diskuterar, inspirerar och stöttar varandra. Många skratt och roliga minnen har det också blivit!
 
Många fina, spännande, färgstarka tavlor kommer att visas, alla har utvecklat en egen stil met ett eget uttryck! Missa inte att besöka utställningen. Många av tavlorna är till försäljning!
 

VARMT VÄLKOMNA!
 
Besöksadress: Sandbacka Park, Spångvägen 10 i Sandviken
Öppettider:       Må - Fre 08.00-16.00
P-tillstånd:        Hämtas i receptionen 
 
 
 

KURSSTART

Kategori: Blogg

LenasArt 
Det blev en fantastiskt mysig och trevlig kväll i ateljén igår när alla tjejerna i "tisdagsgruppen" samlades för att börja måla igen efter sommaruppehållet. Vi rivstartade med förberedelser och planering av den samlingsutställning som vi skall ha på Sandbacka Park under september månad.
 
Utställningen är samtidigt ett 10-årsjubileum, för i höste är det exakt 10 år sedan jag började som kursledare och höll min första målarkurs september 2006.
 
Fantastiskt också att tre av tjejerna i gruppen har målat tillsammans med mig ända sedan dess. Vissa har slutat och andra har börjat och inte visste jag då (2006) att jag 10 år senare skulle ha egen ateljé och galleri LenasArt, arbeta med konst på heltid och utveckla mitt företag, mitt eget måleri och min kursverksamhet till vad det är idag! Det är värt att fira!
 
Nystädat och fräscht i hela ateljén inför höstens alla aktiviteter!
 
Ha en bra fortsatt vecka och en Trevlig Helg, själv bär jag och kära sambon iväg till Tranås för att gå på bröllop! 

LENASART HÖSTEN 2016

Kategori: Blogg

Fredag 12 augusti
Min nymålade tavla "Butterfly blue" får symbolisera sommaren som nu lider mot sitt slut! En sommar fylld av värme och sol, stugliv varvat med besök av familj och vänner. Ett sista veckoslut i vårt älskade Sjöhagen vä'ntar, för att därefter öppna ateljén igen och dra igång alla höstens aktiviteter på LenasArt under nästa vecka. Härligt och inspirerande att komma igång med alla nya konstkurser och konstprojekt som nu förbereds och planeras för fullt!
Det blev en dagsutflykt till  Avesta Art i tisdags där en ev Sveriges främsta glaskonstnärer Kjell Engman visar några av sina fantastiska glasskulpturer i Verket, ett nerlagt järnbruk och en mycket suggestiv och spännande lokal att visa konst i. Mycket annan fin konst fanns också att beskåda. Dessutom finns en skaparverkstad för barn. Måste upplevas och är väl värt ett besök. Fem stjärnor för Avesta Art!
Det blev även ett besök på Moderna Museet i Stockholm under vår Stockholmsvecka. Där bjuder den japanska konstnärinnan Yayoi Kusama in oss i sin prickiga värld, en av de mest annorlunda, spännande och roliga utställning jag sett. Åk och titta om ni har möjlighet! 
LenasArt 
Återstår att göra några utstkick till höstens kursdeltagare, besluta datum för weekendkurser och event.
Många förfrågningar har kommit in under sommaren!Y NYHET! -  En yoga/målarhelg planeras tillsammans med en kollega och utbildad yogainstruktör inför helgen 14-16 oktober. Nytt o spännande koncept som vi skall testa. Mer information om plats, program och prisuppgifter kommer inom kort att publiceras här på bloggen! Är du intresserad kan du förhandsanmäla dig redan nu på mail: lenas@lenasart.nu
 
Önskar er alla en Trevlig Helg! Jag är snart tillbaka, för nu drar konsthösten igång på allvar!