LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Blogg

Bildresultat för gratis bilder på nyår
 
31 DECEMBER 2016
Ett år och 365 dagar har passerat, nu hälsar vi år 2017 välkommen med 365 nya dagar som väntar på att fyllas med glädje, skratt, sorg, vänskap, familj och vänner och allt vad livets smörgåsbord bjuder oss på!   
 
Summerar mitt år på LenasArt - ett spännande, framgångsrikt, roligt och kreativt år med stort tryck på min kurs- och eventverksamhet. Ett Stort varmt tack till alla er (65 deltagare) som kommit till ateljén, målat o skapat tillsammans med mig under dagar, kvällar o veckoslut! Ni har gett mig ny ergergi, inspiration och kraft att inte stagnera i mitt skapande, att utvecklas vidare, att våga utmana, våga säga ja och även våga säga nej för att ibland själv gå in i skapandeprocessen och den nödvändiga ensamhetsbubblan för nutt eget skapande. Många nya tavlor har under året vuxit fram på staffliet! Ett flertal av dem har lämnat ateljen, fått nya ägare och flyttat in i sina nya hem där jag hoppas att de kommer till glädje. Ett flertal finns kvar och ett flertal nya ideer skall nu omvandlas till nya bilder.....
Bildresultat för gratis bilder på nyår
Just nu, en lugn stund innan (nästan hela familjen droppar in). Ser fram emot en trevlig kväll när vi firar  in det nya året tillsammans med barn o barnbarn! Ballonger o girlanger på plats, festbordet dukat! Var rädda om varandra, njut av årets sista dag och se fram emot det nya som komma skall med glädje och förväntan!
 
Tack oxå till alla mina läsare, tack alla ni som följt mig, min konst och mina inlägg både på instagram, facebook och naturligtvis här på min hemsida! Nya utmaningar under 2017, GästrikKonst 2017, Måla & Yoga resa till Frankrike och fortsatt kursverksamhet är lite av det jag planerat hittills....mer kommer så småningom.
 
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA!  Tillbaka här igen nästa år! 
Relaterad bild
 
 
 

God Jul!

Kategori: Blogg

Dan före dan....solig förmiddagspromenad och en skön dag med de sista förberedelserna inför julafton.Alla klappar under granen och imorgon myllrar det på med barn, barnbarn, bonusbarn och lilla mamma 89 år. Mat, mys och familjemingel!
Lena Södercrantz foto.
 
Lena Södercrantz foto.  Lena Södercrantz foto.
Jag och våra små tomtar önskar er alla en riktigt avkopplande och God Jul och Ett Gott Nytt År!

UPPDATERAD INFORMATION - MÅLA & YOGA i södra Frankrike 15-22 maj 2017

Kategori: Blogg

Nu kan vi äntligen presentera vårt koncept inför vårens Måla & Yoga kurs i Frankrike! 
 
Följ med oss till den medeltida byn Vieussan, mitt i en nationalpark i sydöstra Frankrike. Här finns alla möjligheter att du ska komma ner i varv och låta kreativiteten flöda. Känner du för att aktivera dig mer, så finns bergen för vacker vandring/löpning eller också sätter du dig bara på den fina terrassen och njuter av den magnifika utsikten över bergen och dalen. 
Kilafors Yogaskolas foto. Kilafors Yogaskolas foto. Kilafors Yogaskolas foto.
 
Varmt välkommen till en vecka fylld av:
 
MÅLA & YOGA i Vieussan, Languedoc, Frankrike 15-22 maj, 2017
I familjär miljö i pittoreska Vieussan erbjuder vi dig dagar fyllda med måleri och yoga, varvat med stillhet och harmoni. Veckan vänder sig till dig som är nybörjare eller du som målat/yogat lite tidigare. Kursledare är Lena Södercrantz, konstnär samt Helena Hammarberg, yogalärare.
 
VAD INGÅR?
 
Måleri
Målarmaterial ingår i deltagaravgiften, vattenbaserad akrylfärg på tub av hög kvalitet (Winsor & Newton), penslar, 2 målardukar, ritkol, fixeringsspray skisspennor etc. (För er som målat lite tidigare och eventuellt behöver fler målardukar finns det möjlighet att köpa till självkostnadspris på plats i grannbyn Beziers, eller ta med ett par extra i packningen).
 
Kursinnehåll: Genomgång av målarmaterial, grundläggande färglära, färgövningar, skissa med ritkol samt bildkomposition. Vid vackert väder har vi möjlighet att skissa och måla utomhus. Alla kommer snabbt igång med sina egna tavlor under Lenas handledning. Note! Lämpligt att packa med oöm t-shirt eller utanpåskjorta som skydd för era kläder!
 
Yoga
Under veckan praktiserar vi yoga med stor vikt vid närvaro och harmoni. Du kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Du kommer att använda yogan och meditationen för att frigöra blockeringar och öka energiflöden, för att ta fram din inneboende kraft, som sedan kommer att användas vid skapandet. Den klassiska, indiska yogan är vår bas och vi alternerar mellan dynamisk yoga och stillsam yin-yoga och detta är yogaformer som passar både erfarna och oerfarna yoga-utövare. Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats på Maison Vieussan.
 
Boendet
Maison Vieussan ligger i byn Vieussan och drivs av Lotta och Gunnar Thörn. Det är en genuin fransk by mitt i nationalparken. Här hägrar lugnet och du kan njuta av tystnaden och en magnifik utsikt över bergen och dalen med floden både från rummen, terrassen och trädgården. Här bor du i del i dubbelrum. Du serveras tre måltider per dag och det finns tillgång till te och frukt under dagen. Maten som serveras är lokalproducerad och närodlad och har sin bas i vegetarisk kost.
Maison Vieussans foto. Maison Vieussans foto. Maison Vieussans foto.
 
Preliminärt Program (tiderna kommer att kunna justeras på plats)
7:30 Yoga
8:30 Frukost
9:30 Måleri-pass
12 Lunch
13 Siesta
15 Måleri-pass
17 Yoga
19:30 Middag
 
Vi kommer att bryta programmet för två lediga halvdagar, där Lotta och Gunnar finns tillgängliga och erbjuder sina tjänster för möjlighet till utflykt, exempelvis en tur till marknaden eller en vinvandring.

Kostnad, bokning och information
I deltagaravgiften 12 700 SEK/person ingår boende på Maison Vieussan, del i dubbelrum med helpension (exkl. dryck), samt kursavgifter för yoga & måleri.

Anmälningsavgiften på 4 000 SEK ska betalas in när vi bekräftat din anmälan. Anmälningsavgiften reserverar din plats och återbetalas ej. Resterande avgift, 8 700SEK betalas in enligt kallelsen och återbetalning sker endast vid inställd resa.

Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum av 6 deltagare och ett maximum av 8 deltagare
Bokning och information sker via mail till: info@maison-vieussan.com och www.maison-vieussan.com
Sista dag för anmälan;  15 mars 2017

Flyg och transfer
Du bokar själv din flygresa. Transfer ingår till/från Mont Pellier med ankomst den 15 maj 2017 klockan 13:20 (DY3628/DY3628) och avresa den 22 maj 13:50 (DY3629/DY3212). Vid ankomst övriga tider och till andra flygplatser, erbjuder Lotta och Gunnar transfer, för en tillkommande kostnad.
 
Presentation av kursledare:
 
Lena Södercrantz foto. 
Lena Södercrantz, LenasArt:,
Konstnär med eget galleri och ateljé. Håller nybörjar-. fortsättnings- och weekendkurser i egen regi. Mot förfrågan arrangeras även målarevent "konstnär för en kväll" för både företag och privata grupper. Lenas egen konst kännetecknas som humoristisk, färgstark och fantasifull. www.lenasart.nu
 
 
 
Helena Hammarberg, Kilafors Yogaskola:  
Yogalärare med stort intresse, engagemang och kunskap om hur människan hänger samman i en enhet och att alla delarna i kedjan (hjärtat, huvudet och kroppen) måste samverka. Helena är utbildad yoga och meditationslärare inom Satyanandatraditionen, vilket är en holistisk form av klassisk yoga som betonar hela människan. www.kilaforsyogaskola.se
 
VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!