LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

UPPDATERAD INFORMATION - MÅLA & YOGA i södra Frankrike 15-22 maj 2017

Kategori: Blogg

Nu kan vi äntligen presentera vårt koncept inför vårens Måla & Yoga kurs i Frankrike! 
 
Följ med oss till den medeltida byn Vieussan, mitt i en nationalpark i sydöstra Frankrike. Här finns alla möjligheter att du ska komma ner i varv och låta kreativiteten flöda. Känner du för att aktivera dig mer, så finns bergen för vacker vandring/löpning eller också sätter du dig bara på den fina terrassen och njuter av den magnifika utsikten över bergen och dalen. 
Kilafors Yogaskolas foto. Kilafors Yogaskolas foto. Kilafors Yogaskolas foto.
 
Varmt välkommen till en vecka fylld av:
 
MÅLA & YOGA i Vieussan, Languedoc, Frankrike 15-22 maj, 2017
I familjär miljö i pittoreska Vieussan erbjuder vi dig dagar fyllda med måleri och yoga, varvat med stillhet och harmoni. Veckan vänder sig till dig som är nybörjare eller du som målat/yogat lite tidigare. Kursledare är Lena Södercrantz, konstnär samt Helena Hammarberg, yogalärare.
 
VAD INGÅR?
 
Måleri
Målarmaterial ingår i deltagaravgiften, vattenbaserad akrylfärg på tub av hög kvalitet (Winsor & Newton), penslar, 2 målardukar, ritkol, fixeringsspray skisspennor etc. (För er som målat lite tidigare och eventuellt behöver fler målardukar finns det möjlighet att köpa till självkostnadspris på plats i grannbyn Beziers, eller ta med ett par extra i packningen).
 
Kursinnehåll: Genomgång av målarmaterial, grundläggande färglära, färgövningar, skissa med ritkol samt bildkomposition. Vid vackert väder har vi möjlighet att skissa och måla utomhus. Alla kommer snabbt igång med sina egna tavlor under Lenas handledning. Note! Lämpligt att packa med oöm t-shirt eller utanpåskjorta som skydd för era kläder!
 
Yoga
Under veckan praktiserar vi yoga med stor vikt vid närvaro och harmoni. Du kommer att jobba med rörelser för balans, rörlighet och styrka. Allt med andetaget i fokus. Du kommer att använda yogan och meditationen för att frigöra blockeringar och öka energiflöden, för att ta fram din inneboende kraft, som sedan kommer att användas vid skapandet. Den klassiska, indiska yogan är vår bas och vi alternerar mellan dynamisk yoga och stillsam yin-yoga och detta är yogaformer som passar både erfarna och oerfarna yoga-utövare. Yogamattor, filtar och kuddar finns på plats på Maison Vieussan.
 
Boendet
Maison Vieussan ligger i byn Vieussan och drivs av Lotta och Gunnar Thörn. Det är en genuin fransk by mitt i nationalparken. Här hägrar lugnet och du kan njuta av tystnaden och en magnifik utsikt över bergen och dalen med floden både från rummen, terrassen och trädgården. Här bor du i del i dubbelrum. Du serveras tre måltider per dag och det finns tillgång till te och frukt under dagen. Maten som serveras är lokalproducerad och närodlad och har sin bas i vegetarisk kost.
Maison Vieussans foto. Maison Vieussans foto. Maison Vieussans foto.
 
Preliminärt Program (tiderna kommer att kunna justeras på plats)
7:30 Yoga
8:30 Frukost
9:30 Måleri-pass
12 Lunch
13 Siesta
15 Måleri-pass
17 Yoga
19:30 Middag
 
Vi kommer att bryta programmet för två lediga halvdagar, där Lotta och Gunnar finns tillgängliga och erbjuder sina tjänster för möjlighet till utflykt, exempelvis en tur till marknaden eller en vinvandring.

Kostnad, bokning och information
I deltagaravgiften 12 700 SEK/person ingår boende på Maison Vieussan, del i dubbelrum med helpension (exkl. dryck), samt kursavgifter för yoga & måleri.

Anmälningsavgiften på 4 000 SEK ska betalas in när vi bekräftat din anmälan. Anmälningsavgiften reserverar din plats och återbetalas ej. Resterande avgift, 8 700SEK betalas in enligt kallelsen och återbetalning sker endast vid inställd resa.

Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum av 6 deltagare och ett maximum av 8 deltagare
Bokning och information sker via mail till: [email protected] och www.maison-vieussan.com
Sista dag för anmälan;  15 mars 2017

Flyg och transfer
Du bokar själv din flygresa. Transfer ingår till/från Mont Pellier med ankomst den 15 maj 2017 klockan 13:20 (DY3628/DY3628) och avresa den 22 maj 13:50 (DY3629/DY3212). Vid ankomst övriga tider och till andra flygplatser, erbjuder Lotta och Gunnar transfer, för en tillkommande kostnad.
 
Presentation av kursledare:
 
Lena Södercrantz foto. 
Lena Södercrantz, LenasArt:,
Konstnär med eget galleri och ateljé. Håller nybörjar-. fortsättnings- och weekendkurser i egen regi. Mot förfrågan arrangeras även målarevent "konstnär för en kväll" för både företag och privata grupper. Lenas egen konst kännetecknas som humoristisk, färgstark och fantasifull. www.lenasart.nu
 
 
 
Helena Hammarberg, Kilafors Yogaskola:  
Yogalärare med stort intresse, engagemang och kunskap om hur människan hänger samman i en enhet och att alla delarna i kedjan (hjärtat, huvudet och kroppen) måste samverka. Helena är utbildad yoga och meditationslärare inom Satyanandatraditionen, vilket är en holistisk form av klassisk yoga som betonar hela människan. www.kilaforsyogaskola.se
 
VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!
Kommentera inlägget här: