LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

DeeloopArt konstmässa i Stora Gasklockan Gävle

Kategori: Blogg

Helgen 25-27 november
Med två fullastade bilar gav vi oss av till Gävle tidigt i ottan i fredags morse. Klättrade, spikade (och fikade) i flera timmar för att få allt klart till kl 13.00 då DeeloopArts konstmässa slog upp portarna för besökare. Så välordnat med stora vita skärmar och många duktiga konstnärer från bl a Danmark och övriga Sverige (bara lilla jag från Sandviken) och tre till från Gävle. 
Morgonpigg konstnär
 
Många besökare stannade till vid min monter och det blev spännande och intressanta möten och samtal kring konsten. Det var hög kvalitet på all konst som visades under helgen och det fanns allt från keramik, skulptur, textil, installationer och måleri.
 Mina små älsklingar hälsade på en stund på lördagen och passade på att skriva o rita lite i  gästboken...
 
 Min fantastiska mässgranne från Danmark, Tove Andersen med sin färgsprakande konst...
...och så Johan Thunberg med sina vackra naturmålningar! Ett extra stort tack till dig Johan för att du tipsade mig om att ansöka till konstmässan!
 
Tre dagar gick alldeles för fort och på söndagseftermiddagen var det plötsligt dags att plocka ihop igen och smälta intrycken från en intensiv, spännande och lyckad konstmässa. Malin från DeeloopArt kommer med all sannolikhet att arrangera en mässa i Gävle även nästa år! Det ser jag fram emot och kan mycket väl tänka mig att delta igen!
  
Många nya konstnärsvänner fick jag och många nya besökare kom, stannade och pratade en stund och både konstkalendrar, vykort, presenttavlor och en stor tavla såldes. Så igår sa jag hej då till min tavla "På Balkongen", som såldes under lördageftermiddag och hämtades i ateljén igår! Jag kommer att sakna dem lite.....
LenasArt 
Ikväll är det näst sista gången på fortsättningskursen och senare i veckan skall jag förbereda inför GästrikKonst 2017, porträttfoto och tavelfoto till konstfoldern skall vara inskickat senast 5 december. Det rullar på.....parallellt jobbar vi vidare med planeringen för yoga/måla kursen i Frankrike och nästa vecka skall min kollega och jag träffa Lotta och Gunnar från Maison Vieussan (platsen där kursen kommer att hållas i maj).
Mer info kommer efter hand under kategorin "Kursutbud"
 
Ha en underbar vecka, njut av att det nu är advent och stressa inte för mycket med julförberedelserna. Det blir jul ändå!
 
 

VÄLKOMNA TILL DELOOPARTS KONSTMÄSSA , STORA GASKLOCKAN GÄVLE, 25-27 NOVEMBER

Kategori: Blogg

 "Julen börjar i Gävle" 25-27 november, då Gävle firar årets största 50-årskalas i samband med 1:a advent och Gävlebockens 50-årsdag!
 
DeeloopArts konstmässa är en del av helgens program och de arrangerar för första gången en konstmässa i Gävle! Fantastiskt roligt!
Gör ett besök på mässan och titta på vacker konst (måleri, foto, keramik, textil, skulptur mm) från konstnärer och gallerier från när och fjärran.
 
* Fri entré och gratis parkering för besökare
* Restaurangen i Gasklockan har öppet hela helgen, servering av mat och  julbuffé!
* Café med kaffe, glögg och pepparkakor.
*  Ateljé för de yngsta, så att alla har trevligt, barnen får skapa sitt eget konstverk, (i anslutning til cafét)  
Jag är en av deltagarna och hälsar er välkomna till mig och min konst  i monter 24, där kommer det att finnas tavlor, konsttryck, konstkalendrar, vykort och presenttavlor till försäljning. Kanske julklappstips!
 
Öppettider:
Fredag 25/11  kl  13.00-18.00
Lördag 26/11  kl  11.00-18.00
Söndag 27/11 kl  11.00-16.00
 
VARMT VÄLKOMNA!
  

 

 

 
 

 

KONSTKALENDER 2017

Kategori: Blogg

Tisdag 15 november
Min konnstkalender för 2017 är nu klar och det går bra att beställa via mail till: lenas@lenasart.nu fram till och med 20/11. Kostnad 250 kr, vid frakt tilkommer porto 30 kr eller gör ett besök i Gävle där DeeloopArt anordnar en konstmääsa i Stora Gasklockan 25-27/11. Ni hittar mig i monter 24. Förutom konstkalendrar kommer jag att sälja tavlor, presenttavlor, vykort och konsttryck.
 
Söndag 13 november - Fars Dag
En kreativ och mysig söndag i ateljén tillsammans med en familj som bokat in denna dag för att fira en födelsedag och fars dag med att göra en annorlunda aktivitet tillsammans. 
Ett stort tack till er alla för att ni kom och målade tillsammans med mig på LenasArt och varmt välkomna tillbaka!
 
LenasArt
Förra torsdagen avslutades min nybörjarkurs men tisdagskursen fortsätter några veckor till! Fick en ny eventförfrågan idag för ett "julevent" torsdag 15 december! Så söndagens "Konstnär för en dag"-event blev alltså inte höstens sista utan jag kör ännu en kväll med 8 målarsugna deltagare!
 
DeeloopArt
Planering och förberedelser pågår för fullt inför DeeloopArts konstmässa i Gävle och allt skall vara klart och hängt under förmiddagen fredag den 25 november. Mässan öppnar för allmänheten kl 13.00.
Som tur är har min son lovat att vara bärhjälp på morgonen när allt skall packas ur bilen och bäras in, tavlor, bord, stolar, trycksaker, stege, verktyg osv osv....jag vet vad som väntar!
 
Grått och trist väder och all snö som kom förra veckan tinar nu bort....skönt att gå till ateljén och måla tillsammans med tjejerna en stund ikväll.
 
Ha en bra vecka, Jag är snart tillbaka!