LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Välkommen till världen...

Kategori: Blogginlägg 2017

Onsdag 26 april
... lille Julian! Julian föddes torsdag 20 april och jag fick förmånen att under några dagar i Stockholm vara barnvakt till storasyster då min dotter med sambo var på BB och födde sin efterlängtrade son. Jag hann både träffa och hålla den lille "guldklimpen"! Lika fantastiskt varje gång ett barn kommer till världen! Mitt fjärde barnbarn! Tacksamhet, kärlek och Lycka!
Välkommen till världen lille Julian! (49 cm, 3256 gr)
 
Köksrenovering
Nu på hemmaplan igen. Lite eftermarknad återstår efter påskhelgens utställning. Några tavelleveranser och kundmöten kvar under kommande veckor. Nytt målarmaterial (målardukar och färger) skall inhandlas och nya idéer och skisser förberedas, även om jag kommer att ta det lite lugnare med måleriet under maj månad. Inte för att jag inte vill måla utan för att vi skall byta golv i tre av rummen i vår lägenhet och byta kök. Golvläggare är på "G", möbler överallt och jag sitter nu framför datorn som vi kopplat in lite provisoriskt i ett hörn av sovrummet.
 
Ser med spänning fram emot när det blir klart! Vi har valt ljusgrå köksluckor med svart bänkskiva och vitt kakel. Jag kanske publicerar lite fler "före" & "efter"-bilder senare! Härligt med professionella hantverkare på plats och när de dessutom är trevliga är det ju bara en bonus! 
 
  
Om allt går enligt plan kommer vårt nya kök nästa vecka då det gamla köket rivs och det nya monteras!
 
LenasArt 
Med snö och kalla "vårvindar" vinande runt husknuten blev det en mysig och kreativ kväll i ateljén igår med mina deltagare i tisdagskursen. Margareta L var tillbaka efter sin jordenruntkryssning på 106 dagar.....och hade så mycket spännande att berätta från alla deras upplevelser på böljan blå och alla länder och öar som de besökt under denna fantastiska drömresa...
Våren låter väntar på sig.....det snöar och blåser... medan kreativiteten flödar på LenasArt!
 
Avslutar dagens inlägg med en av mina första tavlor "familjen" som är målad i olja av mig 1998 och hänger i min dotters lägenhet i Hammarby Sjöstad.
"Familjen", oljemålning från 1998
 
Nu längtar jag efter soliga vårpromenader, att få plocka stora buketter med vitsippor och att vi äntligen får lite vårvärme!
 
Önskar er alla en fin Valborgsmässoafton och en skön 1:a maj! Jag är snart tillbaka!
 
 

LYCKAD PÅSKUTSTÄLLNING

Kategori: Blogginlägg 2017

Det blev en fantastisk påskutställning med många besökare, många intressanta diskussioner kring måleri och mina tavlor på LenasArt. Ett stort utbud av vacker konst fanns att beskåda på olika platser runt om i Gästrikland och med 59 deltagande konstnärer fanns något att beskåda för alla smakriktningar!
(Keramik, foto, måleri, installation, graffiti etc)
Lena Södercrantz foto.  Lena Södercrantz foto. 
Inför öppningen på långfredagen                               "Golden Strings"
 
Ett stort tack till er alla besökare, både nya och gamla som besökte mig i ateljén någon av dagarna. I år var det rekord i antal och för mig mycket glädjande då det också betyder att min ateljé och mitt galleri börjar bli så etablerat att man hittar till LenasArt! I höst har jag haft min nuvarande ateljé i 10 år (före det 10 år i Gävle),
och femte året i rad som jag ställer ut i min egen lokal.
 
Ett stort tack oxå till arrangörerna av Gästrik Konst för ännu en välorganiserad konstrunda!
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto.
Många av mina målningar lämnar nu ateljén för att flytta till sina nya hem där jag hoppas att de kommer att trivas! Hej då "Goliat", "White Pearls" och "Dancing with dragon flies" som legat mig lite extra varmt om hjärtat.
 
Om ett par timmar reser jag till Stockholm några dagar, nu blir det också lite lugnare i ateljén efter en intensiv och rolig konsthelg.
 
Ha en skön vecka, våren är på väg och det är dags att fundera på nya motiv och handla nya målardukar och färgtuber!
 
Jag kommer att uppdatera mitt galleri när jag är tillbaka från Stockholm och lägga in lite bilder på de tavlor som köptes och även de som finns kvar för framtida intressenter! 
  
 

GÄSTRIK KONST 2017

Kategori: Blogginlägg 2017

Tuppen Goliat, Hönan Agda och jag själv hälsar er välkomna till årets Gästrik Konst!
 
    
 
Ateljé & Galleri LenasArt
Adress:  Björkgatan 9 i Sandviken
Parkering: Finns på torget, ca 100 m promenad till min ateljé, Stor skylt på husväggen ovanför ingången.
Utställningsperiod: Långfredag 14 april - Annandag Påsk måndag 17 april
Öppettider: kl 11.00-16.00 samtliga dagar
 
VARMT VÄLKOMNA!
Lena Södercrantz