LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

SNART RUTCHAR VI IN I 2018

Kategori: Blogginlägg 2017

GOTT NYTT ÅR ALLA VÄNNER!
 
Sjöhagen i vinterskrud (fotot ej taget i år)
 Ute är det isbana på trottoarer och gator, så på årets sista dagar halkar jag runt och fixar de sista inköpen till morgondagens nyårsfirande & med en envis förkylning sitter jag nu en stund framför datorn och summerar hela mitt fantastiska konstår på LenasArt och årets julhelg.
Någon vit jul blev det inte & en jul med lite strul men härligt firande ändå tillsammans med alla nära och kära.
I år har vi välkomnat en ny liten familjemedlem, Julian som redan hunnit bli 8 månader. En glad krabat som med nyfikna ögon upptäckt julgransbelysning, smaskat julklappssnören och haft sitt livs första magsjuka! Familjen växer och tillsammans med kära sambon, mina tre barn med respektive, 4 barnbarn, 2 bonusbarn med respektive & lilla mamma 90år, är vi idag 17 personer! Härligt, underbart & lite ofattbart!
Nyårsafton ska vi fira i vårt älskade Sjöhagen, helt på egen hand.
Ser fram emot god mat och dryck, långa skogspromenader (med broddar), sköna stunder framför brasan, lite vila och hela stadens nyårsfyrverkeri på andra sidan sjön, när timmen är slagen. 
 ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! VAR RÄDDA OM VARANDRA & VI HÖRS IGEN 2018
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TREDJE ADVENT!

Kategori: Blogginlägg 2017

Lena Södercrantz foto.
Hon är nu nästan klar nu, å visst ser hon lite fridfull ut min "Donna" (Madonna) som står på staffliet!
 
En vecka kvar till julafton! Julefriden börjar infinna sig på LenasArt. Under veckan som gått har jag tillbringat många timmar framför staffliet! Målat, lyssnat på musik, druckit kaffe, levererat kalendrar och haft lilla mor (90 år) på Luciafika i onsdags em. Avkopplande och underbart att ha lite tid för mitt eget måleri igen, efter en fantastiskt rolig, hektisk och energifylld höst med massor av aktiviteter och kursdeltagare i atelj'en.
Ett stort varmt tack till alla som kommit och målat tillsammans med mig under året & varmt välkomna tillbaka! 
 
10-årsjubileum - Mingel & Middag - Tisdag 12 december
I december 2007 fick jag nyckel till min egen atelj'e, efter 10 års resande t o r till Gävle där delat ateljé med mina konstnärskollegor i vår grannstad. Det måste natuurligtvis firas och det gjorde  jag genom att bjuda mina trogna kursdeltagare i fortsättningskursen på glöggmingel, middag (adventsgryta) samt kaffe och saffranscheesecake med pepparkaksbotten hemma hos mig. Trogna kommer de till LenasArt, år ut och år på tisdagkvällar, i ur & skur, sommar som vinter målar de tillsammans med mig i atelj'en. Många tavlor har det blivit och även en och annan samlingsutställning! Några slutar och några börjar. F n är vi nio styckern i gruppen. Tisdagkvällen fick även avsluta höstens kursverksamhet och nu gör vi uppehåll till tisdag 16 januari 2018. 
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto.
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto.
Till tisdagkvällens måltid serverade jag även bröd och en sallad som jag kvällen till ära skapat i form av en julkrans! Visst blev den julig och fin....
Lena Södercrantz foto.
 
Nu håller vi tummarna för en vit jul! Önskar er en underbar vecka, jag är snart tillbaka!
 
 

Glöggtider

Kategori: Blogginlägg 2017

FREDAG 8 DECEMBER
Lena Södercrantz foto.
Efter två hektiska veckor i ateljén och på LenasArt börjar det så sakta lugna ner sig efter flera målarevent och kursavslutning. Idag har jag hämtat min andra leverans av min konstkalender 2018 från tryckeriet och kommer under nästa vecka att distribuera de sista till de som beställt! 
 
Söndagen 3 december var jag inbjuden att hålla ett föredrag och berätta om min konst och min kursverksamhet för 50 medlemmar i en konstförening. Därefter avnjöts ett underbart julbord i vacker miljö! 
Tisdag 5 december hade jag bjudit in min konsntärskollega Kenneth Sjöholm till LenasArt för att berätta om sin unika stålkonst och sin verksamhet för mina kursdeltagare. Det blev en inspirerande och intressant kväll som 
avslutades med kaffe/te och skinksmörgås. Nu är det kursuppehåll till 16 januari! 
 Börjar fredagsmyset med att prova årets glögg 2017 och njuter av en lugn stund och reflekterar över två hektiska roliga veckor på LenasArt. Snart vankas middag och sen dags för säsongens första "På Spåret"
Lena Södercrantz foto.
Vår novemberkaktus på spishällen har valt att bli en decemberkaktur i år! Bra val!
 
Ha en härlig 2:a advent! Jag är snart tillbaka!