LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Sommaren är här!

Kategori: Blogginlägg 2017

ONSDAG 24 MAJ
Äntligen känns det som vi vågar hopppas på lite sol & värme och det blir en långweekend i vårt vackra Sjöhagen. 3 1/2 - 4 kubikmeter jord är beställt  med leverans i morgon, så nu ska tomten återställas efter nedgrävningen av nya tanken. Lite sol och lite vila blir det också mellan skottkärrorna och Mors Dag fika och Grillmiddag med kära lilla mamsen 89 år!
"Happy feet" hälsar sommaren välkommen! 
 
Vår köksrenovering... går in på femte veckan nästa vecka, nu har vi fått vår induktionshäll och inbyggnadsugn, kaklet är satt och fogat under gårdagen. Nu återstår installation av fläkt och micro och montering av lite luckor och sidstycken sedan klart för tapetsering och målning av lister etc.
...so far so good.... även om det går med snigelfart så är det faktiskt snart klart!
 
LENASART
Full grupp igår kväll på målarkursen, vi kommer att köra på några veckor till fram till mitten på juni sen är det dags för sommaruppehåll! Inspirationen är inte på topp än men målar lite på mina "gubbtavlor" i vilket fall och grundade en stor tavla som jag vet vad jag ska måla på så småningom.
 
"Sören charmören" skänker en ros till alla mammor, såväl unga som gamla på Mors Dag!
 
Själv önskar jag er alla en riktigt solig och avkopplande Kristi Himmelfärdshelg! 
 

Det går framåt!

Kategori: Blogginlägg 2017

Måndag 15 maj, kl 22:27
Liten rapport från fredagens paryoga med kära sambon. Oj, oj  vad svårt det var, jag som gått på yin-yoga i ett par års tid och även provat andra yogaformer, men det här....det var annorlunda och krävande, och framförallt mycket mer fysiskt än vad jag föreställt mig och jättesvårt att göra övningar tillsammans! Vi var nog sämst och ramlade och rullade av mattan vid flera tillfällen! Men kul var det och trevligt och passet avslutades med goda laxsnittar lite annat smått o gott och ett välförtjänt glas bubbel!
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto. 
Tack Elisabet på Mind Center för ett annorlunda fredagsmys! (o för tålamodet med oss)
 
Vi fortsatte sedan till Sjöhagen där vi avnjöt sill och nubbe och skrattade gott när vi tänkte på oss själva och de yogaövningar vi testat tidigare under kvällen. 
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto.
Mellonördar som vi är så tillbringades lördagskvällen i TV-soffan, men först arbetades på tomten där vi jobbar vidare med vårbruket, jag planterade penséer medan kära sambon tog bort stubbar, reparerade gräsmattan med jord o sådde gräsfrön, avslutade med att klippa ner våra nyponbuskar så jag ser nu ut som en riven katt!
 
Idag har det gått vidare med köksrusten, Micke vår elektriker är tillbaka och imorgon kommer nya bänkskivan och förhoppnignsvis blir både induktionshäll och ugn installerad,,,, sen väntar vi med spänning på plattsättaren.
Mina tapetfunderingar är funderingar o funderingar o funderingar...än så länge!
 
LenasArt
Imorgon kurskväll med tjejerna igen. Lina är tillbaka från New York så det blir trevligt att höra hur hon haft det.
Har själv lite småtavlor på gång, men ligger lite lågt tills vi kommit lite längre med renoveringen av kök osv. Kreativiteten går lite på sparlåga vad gäller måleriet, har så mycket annat roligt att fundera på för tillfället. Hoppas på lite värme igen och det har ju lovats lite längre fram i veckan.
 
Ha en bra vecka! Var rädda om varandra och sov så gott!  Jag är snart tillbaka! 
 
 

KÖKSRENOVERING & PARYOGA!

Kategori: Blogginlägg 2017

Torsdag 11 maj
Tyvärr har det inte hänt mycket mer i vårt kök denna vecka, vår skicklige snickare gjorde vad han kunde i måndags, nu väntar vi på ny bänkskiva (den första var ju skadad), o några sidstycken till skåpen som saknas och efterbeställts... fläkt och micro restade...så det blev helt enkelt tvärstopp! Vi som längtar så! 
 
Till råga på allt blev elektrikern som skulle ha kommit i onsdags sjuk, så elinstallationen är inte heller klar, "Murphys law" plattsättaren kan inte sätta kakel innan nya bänkskivan kommit, i den skall induktionshällen passas in av snickaren och installeras av elektrikern som oxå ska koppla in ugnen i skåpet under.
 
Så för oss är det just nu ett liv bland glas o porslinskartonger utan kokmöjligheter!  Vi bor i stugan ibland, sover hemma ibland, äter på restaurang ibland, kokar kaffe i vardagsrummet, äter yoghurt och flinglunch o värmer lite provisoriskt mat på kokplatta i ateljén ibland! Det går bra det med....några dagar till!
 
Ett litet smakprov på några luckor och skåp som är monterade ser ni här! Nu håller vi tummarna för att allt rullar vidare nästa vecka. Igår började jag checka tapeter, dagens utbud är enormt  och funderingarna många.
Luckorna är ljust grå, och golvet ljust gråvitt, svårt att återge verkliga färgerna på foto, men ungefär.....
Den här Trellismönstrade tapeten från engelska tapetmagasinet tycker jag är otroligt vacker, en mjuk färgton och ett fantastiskt grafiskt mönster som känns nytt o fräscht och som man inte sett sig trött på i varenda inredningsmagasin! Tapeten heter Thibaut La Farge och finns i flera färgställningar.
 
Boråstapeter har tagit fram en tapetkollektion av Scandinavian Designers, och tapeten "Ypsilon" av  Arne Jacobsen är också otroligt vacker. Även den finns i många olika färgställningar. Älskar våra klassiska designer.
Sandberg Tapeter "Ljusblå linne" är en vacker ombonad tapet och snygg till grått och vitt med svart som accent! Jag får funder vidare och låta ideerna mogna...
 
 Färgen Denim Drift från Nordsjö är utsedd till årets färg 2017 och jag tycker att det är en fantastiskt vacker mjuk blå ton som faktiskt känns "varm" och ombonad, det lutar nog åt någon blå nyans på ett eller annat sätt, gäller bara att hitta rätt färgton. Inspirerande att botanisera bland färgber och mönster. Mycket blommor finns det men jag har växt upp med Morristapeter och Joseph Frank-tyger och Stig Lindberg mönster, så även om jag tycker om det och kan tycka det är vackert hos andra så är det definitivt inget för mig.
 
Fredag 12 maj
Innan kära sambon och jag gör oss redo för ett veckoslut i stugan ska vi för första gången tillsammans gå på "paryoga" på Mind Center, annorlunda, spännande och lite utmanande fredagsmys innan sill och nubbe skall avnjutas i Sjöhagen lite senare på kvällen!
 Ha en härlig helg! Jag är snart tillbaka!