LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

ÄNNU EN KREATIV HELG PÅ LENASART

Kategori: Blogginlägg 2017

Måndag 30 oktober
I helgen har jag haft förmånen att måla tillsammans med det här härliga gänget under två dagar. Efter en kort genomgång av målarmaterial och en gemensam färgövning på lördagen kom alla snabbt igång med planering av sina individuella tavlor under min handledning. De fina resultaten ser ni här! 
Lena Södercrantz foto.
Timmarna och dagarna flög iväg, ideerna, kreativiteten och energin var på topp i ateljén!
Lena Södercrantz foto.
Kursens yngsta elev Hanna imponerade på oss alla med sin fina Betty Boop målning... 
Lena Södercrantz foto.
...och kompisen Tobias hann testa att måla både med palettkniv och svamp vid staffliet!
Lena Södercrantz foto. Lena Södercrantz foto.
 "Kreativ färg, kreativ form", ett snabbt och okonventionellt sätt att måla & fina äpplen i vackra färger blev det!Lena Södercrantz foto.
 ....vad Camillas underfundiga kvinna blickar efter... kan vi ju fundera lite på....Lena Södercrantz foto.
Tiden flög, det målades, experimenterades, skissades, skrattades, diskuterades, och då och då en paus för lunch och eftermiddagsfika för lite ny energi! Plötsligt hade klockan blivit 17.00 på söndag och när alla lämnat atelj'en gick jag runt och myste, plockade undan lite och kopplade av och varvade ner med lite musik
och eget måleri en stund. Tack Mona, Camilla, Jeanette, Susanne, Tobias och Hanna för att ni ville komma och måla tillsammans med mig i höstens weekendkurs! 
 
Nu går jag in i en lite lugnare fas och fokuserar på mitt eget måleri, kommande utställningar i vår och färdigställande av den tavla som jag skall välja till foldern till påskhelgens konstrunda GästrikKonst våren 2018.
 
Efter ett avkopplande yoga-pass på lunchen är det nu dags för lite frisk luft innan jag landar i ateljén igen!
 
Ha en underbar höstvecka! Jag är snart tillbaka! 
 

UPPSALADAGAR

Kategori: Blogginlägg 2017

Torsdag 26 oktober 
Har kopplat av i Uppsala några dagar med mina arbetskollegor från förr. Hotell Elite låg perfekt mitt i stan, nyöppnat och fräscht med vackra rymliga rum och utsökt frukorsbuffé! Måndag kväll avnjöt vi vår "tjejmiddag" på restaurang Miss Voon på 11:e våningen. Fantastisk service, fantastisk mat och fantastisk utsikt över hela Uppsala. Efter middagen fortsatte vi mingla hemma hos Anneli som nu är Uppsalabo sen 4 år tillbaka. Det blev en trevlig kväll tillsammans med många minnen och mycket skratt!
 
Måndag kväll på Miss Voon med bästa tjejgänget!
Lena Södercrantz foto. Bildresultat för Miss Voon Uppsala
Hummertacos med ananas och lime smakade himmelskt!
 
Tisdaglunch på Guntherska Hovkonditoriet satt inte heller fel!
Lena Södercrantz foto.
Lite shopping på stan hann vi med på tisdag em, innan tjejerna reste hem. Själv stannade jag kvar ytterligare ett dygn och hälsade på min yngste son som i dagarna flyttar ihop med sin flickvän. Där fick vi ett mysigt dygn tillsammans i höstrusket och spikade upp tavlor och hängde gardiner.
 
Onsdag 25 oktober
Uppsalavistelsen avslutades med spöregn och höstvindar och en värmande kopp kaffe tillsammans med Sara på Espresso House innan det var dags för mig att kramas hej då och hoppa på tåget hem igen.
Lena Södercrantz foto.
 
Idag (torsdag), planeringsdag och förberedelser inför weekendkursen denna helg. Nu återstår hemhandling, lite matlagning och ställa iordning kursmaterial och arbetsplatser till deltagarna. Tur att man arbetat som event koordinator på ett stort företag så den administrativa delen och planeringen går smidigt! Det har varit en fullbokad oktobermånad på LenasArt, men efter denna helg går jag in i en lite lugnare period där jag ska koncentrera mig på mitt eget måleri igen.
 
Ha en fortsatt bra torsdag och en Trevlig Halloween! Jag är snart tillbaka!
 
 
 

HÖSTMYS PÅ LENASART

Kategori: Blogginlägg 2017

Tisdag 17 oktober
Full fart och fullbokat med aktiviteter i ateljén under hela oktober...Fantastikt roligt!  Kreativiteten har flödat och målarevent och kursverksamhet avlöser varandra i högt tempo. Många grupper har bokat in sig för att måla tillsammans med mig under en kväll. Ett stort varmt tack till er alla som bidragit med er glädje och energi som fortfarande vibrerar i ateljén när jag nu står ensam framför staffliet och målar igen!  Nu en vecka för eget måleri, innan förberedelser för weekendkurs lö-sö 28-29 oktober på LenasArt. Det finns fortfarande några platser kvar
för intresserade. Intresseanmälan/förfrågan till: lenas@lenasart.nu 
 
Fredag 13 oktober 
 
Onsdag 11 oktober
  
 
Torsdag 6 oktober
 
Onsdag 6 september