LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

SNÖ PÅ TVÄREN...BRRR!

Kategori: Blogg

TISDAG 27 FEBRUARI Längtar efter stora, mjuka & långsamt fallande snöflingor istället för de små ettriga isiga flingor som blåser på tvären så det visslar i ventilerna. Det är härligt med vinter och jag älskar att vara uteomhus krispiga, gnistrande dagar..men just nu tycker jag kung Bore kan lugna ner sig lite!
Lena Södercrantz foto.
I lördags åkte jag skridskor med mitt barnbarn Tilde här i Stadsparken där de spolat isbana i år, Toppen!
På vingliga ben var jag "vuxenbambi" på isen, å det gick lite långsamt. Tilde berättade senare för min son och sonhustru  "att farmor åkte lite sakta för hon hade ju ingen hjälm" Å visst, naturligtvis var det så det var!
 
LENASART
Tillbringar många timmar i ateljén och ikväll är det dags för kurs igen. I fredags var det min tur att presenteras av Stiftelsen Gästrik Konst, som en av årets konstnärer inför konstens påskutställning och min bild till årets  konstfolder "Walk in the park" kan ni se här! Hoppas ni gillar den, tavlan är inte fullt så gul i verkligheten!
 
Presentation av utställare nr 22 - Lena Södercrantz. Lena har måleri som sin konstart och är verksam i sin ateljé Lenas Art på Björkgatan 9 i Sandviken, vilket även är hennes utställningslokal under påskrundan. Lena tre ord om sin konst är "färgstark, humoristisk och fantasifull" och här kan ni se ett av hennes verk, titel "Walk in the park". Du kan läsa mer om Gästrik Konst på sandviken.se/gastrikkonst
Stiftelsen Gästrik Konsts foto.Dags att dra ner luvan och gå ut i kylan för att skaffa lite kaffebröd till ikväll, då jag förutom tjejerna som målar med mig (8 st) väntar ett par kunder som tittar förbi.
 
Ha en bra vecka och Ett Härligt Sportlov! Jag är snart tillbaka!
 
 
 
 
 
 
 

VIVA MEXICO!

Kategori: Blogg

Tiden flyger och det har även vi gjort, till ett färgsprakande Mexico för två veckors vintersemester! Underbart!
Lena Södercrantz foto.
Vi älskar Karibien och var nu för andra gången tillbaka i Mexico, denna gång till Cancun där vi bodde på hotellet Riu Caribe direkt vid stranden och med härlig poolanläggning. Lena Södercrantz foto.
Två veckor sol och bad i pool och hav, god mat, vänliga människor och två spännande båtturer. Den första till Isla Mujeres där vi hyrde golfbil o puttrade runt ön på egen hand.
Lena Södercrantz foto.
 Den andra båtutflykten var en spännande och gungig båttur till ön och naturreservatet Isla Contoy. Endast 200 personer per dag för besöka denna ö och endast några resebolag har tillstånd att resa dit. En liten del av ön var tillgänglig för oss turister och största delarna var till för biologer och forskare som  håller till på ön och undersöker djurliv, fauna och flora.
Lena Södercrantz foto.
 Förbjudet att använda solskyddsmedel, myggmedel osv på denna lilla vackra ö.
Lena Södercrantz foto.
 Karibisk buffé med grillad fisk, sallad o kall öl serverades under ett palmtak "palappas"!
Lena Södercrantz foto.
Snorklingen bjöd på haj, barracuda, exotiska färgglada fiskar, men stingrockan som också finns här, lyste med sin frånvaro.
Lena Södercrantz foto.
 Vårt hotell låg mellan två hav och från balkongen hade vi utsikt mot Mexikanska golfen åt ena hållet och Karibiska havet åt andra. Så vackert och mysigt att sitta och titta på den vackra solnedgången på kvällarna.
Per Jäderbergs foto.
Fylld av nya upplevelser och ny energi och inspiration för vårens utställningar var det då dags att säga hej då Mexico och Hej Sverige. Detta var vår femte Karbienresa (2 ggr Mexico, 2 ggr Jamaica, 1 gång Dominikanska Republiken). Nu har vi landat i vinterland igen och för mig är det bara att vässa penslarna och stänga in sig i ateljen för påskens konstrunda.
 
Önskar er alla en Trevlig Helg! Jag är snart tillbaka!