LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

SOMMARUTSTÄLLNING!

Kategori: Blogg

ONSDAG 20 JUNI
Midsommarhelgen närmar sig med stormsteg och kommer att firas i vårt vackra Sjöhagen tillsammans med nära o kära! Måleri, matplanering och förberedelser av alla slag i en härlig mix! Några veckor kvar innan Per har semester och det blir flytt till stugan för en lite längre 3-veckorsperiod och då jag flyttar ut min sommaratelj'e till gäststugan där jag njuter av målning med sjöutsikt!Lena Södercrantz foto.
Jobbar på med mina beställningsuppdrag, (har staffli, färger och litet målarbord i lägenheten för tillfället). Medan kära mannen tittar på fotbolls-VM, målar jag och deltar på mitt sätt vid sidan om och ibland hoppar penseln lite extra vid spontana glädjeutrop från soffan!  Lugna kreativa dagar, fortsättningskursen har  sommaruppehåll till 21 augusti. Trevlig avslutning tillsammans med tjejerna förra tisdagen då vi 
målade i sommarvärmen och njöt av svalkan i atelj'en och av en god rabarberpaj med vanlijsås! 
Lena Södercrantz foto.
 Tjejerna jobbade på in i det sista före sommaruppehållet....
Lena Södercrantz foto.
... och humöret på topp!
 
LenasArt
Jag planerar och förbereder inför höstens kursverksamhet och aktiviteter på LenasArt. Mycket på gång.
I förrgår en förfrågan angående föredrag för Bröstcancerföreningen Maria, onsdag 21 november, igår en förfrågan om sommarutställning på Kanalagården under juli med hängning efter midsommarhelgen. Återkommer om öppettider etc under nästa vecka. Datum för nybörjar-, fortsättnings- och weekendkurser
nu uppdaerat under kategorin "Kursutbud". Många förhandsanmälningar redan nu men det finns även platser kvar för intresserade. 
 
Två av fyra beställningstavlor är nu klara för inramning ikväll och för leverans under denna och kommande vecka. Därefter ska jag ta itu med två tavlor till Kristina som bor i Tyskland och även har lägenhet här i stan, där hon önskar sin version av tuppen Goliat och hönan Agda till sitt köp! Fina stora målardukar inköpta 50 x 60 cm, skall grundas i eftermiddag.
 
Sommaren har under några veckor bjudit på underbar sol och värme! Förra helgen tillbringade vi i ett somrigt Stockholm med fantastisk konsert på Globen av Katy Perry, Lars Lerins utställning på Liljewalchs och Mary & Linda McCartneys fotoutställning på Fotografiska. En grillmiddag hos älskade dotter Anna med familj hann vi oxå med. Helgen som gick hälsade vi på lillebror Anders o Catharina på deras ö i norra Roslagen. Där bjöds på vacket väder, båtturer, bastubad, havsbad, god mat och trevlig samvaro!
Lena Södercrantz foto.
 
ÖNSKAR ER ALLA EN GLAD MIDSOMMAR! Jag är snart tillbaka!
 
 

AVSLUTNING x 3

Kategori: Blogg

 
AVSLUTNING 1 Igår var det dags att plocka ner utställningen på Kanalkyrkan som pågått i en hel månad. Några besökare kom även in sista dagen och det blev trevliga samtal kring min konst och mitt måleri. En av damerna hade fått en tavla av mig i present av sin son för några år sen, men varken hon eller jag minns tavlans titel... hon var i alla fall väldigt nöjd och det är alltid glädjande att höra.
 
De kunder som köpt tavlor kom också för att  hämta sina alster. En fototavla av min son och en tavla "Rosenkavaljeren" av mig. Även det blev trevliga samtal och de var glada och nöjda när de lämnade oss. I och med det var vårens utställningar avslutade.
 
AVSLUTNIG 2 - LenasArt
På tisdag 12 juni målar vi i fortsättningskursen för sista gången. Ett par av tjejerna har redan gjort sommaruppehåll, men vi är en liten tapper skara som träffas, målar och tar en sista avslutningsfika på tisdag kväll.
 
Jag har nu flyttat upp ett staffli, färger och dukar till vår lägenhet. Har fyra beställningsuppdrag som skall färdigställas under sommaren! Roligt och inspirerande när ingenting annat är planerat. Min käre man kommer att sitta som klistrad framför TV:n under på fotbolls VM och då passar jag på att måla bredvid så umgås vi ju ändå!
 
AVLUTNING 3 - SKOLAVSLUTNING
Idag har jag varit tillsammans med två av mina barnbarn och deltagit i deras skolavslutning. Vackert och somrigt med alla finklädda barn som glada och fulla av energi sjöng in sommaren och ett långt sommarlov. Därefter traditionsenligt fika med jordgubbstårta! Mums, mums!
 
HELG I STORSTAN Imorgon åker vi till Stockholm för att hälsa på och äta middag med dotter med familj och gratta deras lilla ettpilt som också slutat skolan idag, och fått sitt första sommarlov. På söndag blir det konsert på Globen, både Tove Styrke och Katy Perry, så duktiga artister båda två och på måndag ska vi vara lite kulturella och besöka Lars Lerins utställning på Liljevalchs och Mary Mc Cartneys fotoutställning på fotografiska.
 
Sommaren rullar på och så många blogginlägg blir det nog ej framöver, men jag tittar in någon gång ibland och säger hej. Höstens program i atelj'en börjar ta form och jag planerar nu för höstens kurser och event och kommer att uppdatera kategorin kursutbud och göra utskick till alla som föranmält sig och skrivit upp sig på intresselistan i slutet av sommaren.
 
HA EN UNDERBAR HELG, NJUT AT VÅR SVENSKA SOMMAR, VÄRME OCH SOL!