LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

En skön helg och trevlig söndag!

Kategori: Blogg

TISDAG 25 SEPEMBER
Trevligt o mysigt besök på LenasArt i söndags då min fd arbetskollega Gunilla (som numera bor o arbetar i Västerås) kom med sin familj för att titta på tavlor till sitt nya hus. För många år sen (2005) köpte de en tavla av mig och hade nu funderingar på att köpa fler. Så roligt! De bestämde sig för "Tulipa Gesneriana" och "Between summer & fall" så jag har nu sagt "hej då"  till mina tavlor och de har rest från atelj'en till Västerås. Jag är övertygad om att de kommer att trivas i sitt nya hem. Tack Magnus och Gunilla för ert köp! Varmt välkomna tillbaka när ni har vägarna förbi!
Bilden kan innehålla: 4 personer, personer som ler, personer som står och inomhus
Gunilla och Magnus, Stort tack för ert tavelköp....det blev lite tomt på väggarna i atelj'en, så nu gäller det att ladda om och måla på igen inför kommande utställningar under våren 2019!
 
Många timmar i ateljén blev det under veckan som gick. Eget måleri, kurs både tisdag och torsdagkväll med besök och förstärkning av en liten söt konstnärinna på kursen i tisdags.
Bilden kan innehålla: 1 person, sitter och mat
 Liten Signe på atelje'besök och vill testa penslar o måla lite (utan färg)...
 
 
 
Färgleveransen från Artistica kom igår, så idag ska jag sortera färgtuber till deltagarna i nybörjarkursen på torsdagkväll men innan dess målar vi på i fortsättningskursen ikväll. Jag har förberett ett nytt projekt som vi skall team-worka med under hösten....blir spännande och se vad tjejerna tycker om det. Mer information kring det när vi kommit igång lite med projektet.
 
Lite förkyld sitter jag nu framför datorn och uppdaterar blogg och kör lite bokföring....strax en härlig höstpromenad då jag ska njuta av alla vackra färger på träden och den höga klara luften!
 
Ha en bra vecka! Jag är snart tillbaka!
 
 
 

HÖSTAKTIVITETER PÅ LENASART!

Kategori: Blogg

FREDAG 14 SEPTEMBER
Ja nu är båda mina målarkurser igång på LenasArt, härligt och inspirerande med så många mysiga, målarsugna tjejer i atelj'en under tisdags- och torsdagskvällarna i höst.
Bilden kan innehålla: utomhus
"Mustiga höstfärger med struktur på staffliet"
 
GästrikKonst 2019
Inbjudan till Gästrik Konst 2019 kom igår och anmälan ska vara inne redan 22 oktober. Alltid spännande och utmanande att jobba och se fram emot. Konstrundan infaller lite senare nästa år då påsken faktiskt inte infaller förrän 19-22 april, vilket är fördel för oss alla konstnärer som deltar för vi får ju lite längre tid på oss!
"Walk in the park", förra årets val till Gästrik Konsts konstfolder, tavlan finns nu hos sina nya ägare i Örebro!
 
Ja, konsthösten är verkligen igång med många spännande utställningar att besöka. Själv har jag bestämt mig att besöka några stycken, tyvärr brukar tiden inte räcka till, jag är tidsoptimist och tror alltid att jag skall hinna mycket mer än jag gör.....oavsett vad det gäller! Håll ögonen öppna i dagspress och Din lokaltidning, besök och njut av den skaparkraft som finns och som resulterar i så många intressanta utställningar både inom måleri och foto både lokalt och i Stockholm.
 
LenasArt
Själv har jag tillbringat många timmar i atelje'n de senaste veckorna. Som jag säkert nämnt tidigare älskar jag hösten med alla färger i naturen, och hög klar luft! Att gå ner till atelj'en, sätta på musik, tända ljus, koka en kopp kaffe och ställa sig bakom staffliet är helt oslagbart. Väl inne i skaparprocessen försvinner tid och rum och jag försvinner in i min egen lilla skaparbubbla!
Ingen automatisk text tillgänglig.
...så det är kanske dags att plocka fram hösthatten...för den som har en hatt förstås (inte jag)! 
 
Många nya ideer skall nu testas, nya målardukar och färger väntar på att användas, hösten är även en tid för nya experiment med strukturer, färgblandningar och teknik! Resultaten blir ibland långt ifrån det jag tänkt....men är lika utmanande och utvecklande oavsett slutresultatet.
 
Ha en underbar helg! Jag är snart tillbaka!