LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

ATELJE & GALLERI LENASART

Kategori: Blogg

ONSDAG 3 FEBRUARI 2021
Vinterveckorna flyger förbi och dagarna blir allt längre. Solen och ljuset (även om vinterkylan biter i kinderna)  gör att känslan av vår nu inte känns alltför avlägsen. Sååå Härligt!!!
Ingen fotobeskrivning tillgänglig. Ingen fotobeskrivning tillgänglig. 
Ett märkligt år har vi lämnat bakom oss. För exakt ett år befann vi oss på den vackra semesterön Qhu Quock i Vietnam, precis när pandemin bröt ut som värst i Wuhan. Vi följde dagligen nyheterna  med skräckblandade känslor. Tack och lov kändes det just då som om detta farliga virus höll sig långt borta från Sverige och Europa och vi hann lagom hem innan det stora utbrotttet tog fart i Italien/Österrike och så småningom även drabbade oss i Sverige och övriga Europa med full styrka.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 Att avstå en resa till solen under rådande omständigheter känns självklart och att resa överhuvudtaget är inte alls lockande i dagsläget. För första gången på åtta vintrar stannar vi tryggt hemma och njuter av det vackra vintervändret istället.
 
Naturligtvis hoppas vi att allt (inom snar framtid) skall återgå till det normala och att resandet kommer igång igen och att turistnäringen som är så viktig för många länder får en chans att återhämta sig. I vilken form och utsträckning vi kommer att resa i framtiden återstår att se. Vi känner oss tacksamma för det vi upplevt under våra resort hittills och minnena lever ju vidare. För mig som konstnär är våra långresor en stor inspirationskälla och jag fotar, skissar, antecknar och samlar på mig nya intryck och ideer till mitt konstnärliga skapande.

PÅGÅENDE AKTIVITETER ATELJE & GALLERI LENASART
Kan vara konst av mat
(lite nya experiment på mörka bakgrunder,där jag lekt med grundformerna, triangel, rektangel & cirkel samt linjer i guld, sol och måne)
 
Min utställning på Kanalgården pågår fortfarande t o m 15 februari. Två tavlor har sålts vilket är en positiv överraskning och igår sålde jag även en tavla privat. Annars har det gått lite si och så under 2020 eftersom både besökare till ateljen och planerade utställningar inte kunnat genomföras som tänkt. 
Kan vara en bild av mat och text där det står ”Kanalen RESTAURANG”
GästrikKonst 2021
Fick ny information från Stiftelsen GästrikKonst förra veckan och de arbetar just nu på olika lösningar för att kunna genomföra påskens konstrunda och 20-årsjubileet (som blev inställt förra året). Ev kommer utställningen att flyttas fram till hösten istället. Det är bara att avvakta och hoppas på det bästa. Jag kommer i vilket fall att öppna min atelje för besökare under två dagar och naturligtvis säkra lokalerna efter de rekommendation som ska följas.
 
Vårens Kursverksamhet
Jag har nu startat upp två av vårens målarkurser, båda med begränsat antal deltagare och vi håller både avstånd och jag tillhandahåller både munskydd, plasthandskar och handsprit i ateljen. Jag använder även ytsprit och rengör ordentligt mellan de olika grupperna. Imorgon torsdag är det dags att starta upp den tredje kursen där kursstart tyvärr blivit uppskjuten två veckor p g a sjukdom. Ser fram emot att oxå återse tjejerna i den kursen imorgon kväll. 
Kan vara en illustration
Avslutar dagens inlägg med gårdagens tavla som jag målade klart....lite mörkt foto men jag hoppas ni observerar vad den lilla byrackan har för sig nere i vänstra hörnet! Inget namn på tavlan ännu, tar tacksamt emot era förslag!
 
Ha en fortsatt skön vintervecka!
 
KRAM/Lena 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: