LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

LENASART - NY MÅNAD & VÅREN ÄR PÅ VÄG

Kategori: Blogg

TORSDAG 10 MARS
Ett roligt besked för deltagande konstnärer och besökare kom från Stiftelsen Gästrik Konst för några veckor sedan:
 
"Ändrat beslut och konstrundan under påskhelgen 2022 kommer nu att genomföras som planerat" 
 
Utställning Gästrik Konst - Atelje & Galleri LenasArt, Björkgatan 9 i Sandviken 15-18 April 
Jag tillbringar nu så mycket tid som möjligt i ateljen och har dessutom plockat upp målardukar och färger till lägenheten så jag kan sitta i vardagsrummet eller vid köksbordet och skissa och måla också och ta vara på småstunder.  Några ytterligare målningar att färdigställa sedan återstår ramning, prissättning och att få ordning i ateljen. Nya visitkort, nya vykort är beställda, information skall uppdateras osv, osv.
 Den översta tavlan blev klar i fredags, "På väg" är en lämplig titel tycker jag och i dessa oroliga tider i vår omvärld går tankarna till alla familjer som nu splittras, till mammor och barn som får lämna sina hem och fly sitt land för en oviss framtid.
 
RENOVERING I ATELJEN
Efter 7 månaders väntan på hantverkare har ännu ingen renovering skett av den fuktskadade väggen som var tvungen att rivas efter det våldsamma regnovädret och översvämningen i mitten av augusti 2021. Jag har nu blivit lovad att det ska ske före första veckan i april men vågar inte hoppas....så en plan B finns i beredskap hur jag ska lösa det.
   
I tisdags fick jag hjälp av Lina som tagit med sin dator och skärmaskin till ateljen och vi skapade nya fönster- och dörrskyltar då de gamla börjat torka och vittra sönder efter 14 år...så tacksam för hennes tålamod och kunskap och det kommer att bli så fräscht och snyggt när de väl kommer på plats.
 
KURSVERKSAMHET
Mina kvällskurser i måleri rullar på och ikväll är det redan lektion 8 på fortsättningskurs nr 2.  Så kul och spännande att se hur dekragarna utvecklats under de år de målat tillsammans med mig på LenasArt. Tisdagens kvällskurs fortsätter hela våren med uppehåll ett par veckor runt Påskhelgen då Gästrik Konst går av stapeln.
 
SOCIALA MEDIA
Jag hinner inte vara så aktiv med nya inlägg på bloggen, det är så mycket annat som prioriteras för tillfället, inte bara måleriet utan även min lilla sköra mamma (94 1/2 år) som numera bor på ett äldreboende och som jag och mina bröder hälsar på flera gånger i veckan. Känner mig oerhört tacksam för att hon fortfarande finns med i familjen och för de fina stunder vi haft under livet och nu för de värdefulla stunder vi har tillsammans när jag hon vill att jag ska sjunga för henne och hålla hennes lilla hand i min.
 
Ha en fortsatt skön tosdag och en Trevlig Helg. Njut av att våren är på väg och försök skingra tankarna från vår oroliga omvärld så gott det går och var rädda om varandra.
 
Mer information kommer om Gästrik Konst så småningom så håll ögonen öppna både här och på FB och Instagram.
 
Kram/Lena