LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

GästrikKonst 2011

Kategori: Blogg

Efter fyra intensiva, spännande och häärliga dagar i Högbo, är nu årets GästrikKonst till ända! Kl 11.00 när konstrundan öppnade på långfredagen var vi konstnärer som ställde ut på Högbo Brukshotell både fundersamma och förväntantsfulla, och vi spekulerade och diskuterade lite hur det vackra vädret skulle påverka antalet besökare. Men vi blev alla positivt överraskade för jämfört med förra året märktes det att det faktiskt var fler besökare i år som sökte sig direkt till oss som ställde ut på Högbo Brukshotell och runt Högbo. 

Gissningsvis hoppade många över invigningen på Göransson Arena som var nytt förra året och åkte till Högbo direkt istället, där man kan promenera runt och både titta på konst och njuta av den plötsliga sommarvärmen!
     
Precis som tidigare år sålde jag de flesta tavlorna direkt på fredag förmiddag, sedan en på lördagen och en på söndagen. De som vill köpa konst håller sig framme tidigt!
Väldigt många besökare kom till min utställning. Det är fantastiskt att under några dagar få träffa och prata med så många människor och i år var det även många barn som var med och gick runt och tittade och tyckte och frågade. Tänk att som barn få vara med och ta del av och titta på så mycket olika typer av konst och få så många intryck och förhoppningsvis inspiration att skapa......själva! En liten tjej berättade att hon haft vernissage
för sina mor- o far-föräldrar hemma på påskafton! Det ni! Det ska börjas i tid.

Tack för alla fina kommentarer och tack för så många besök under dessa dagar. Påskafton, påskdagen och annandag Påsk var det betydligt lugnare och det fanns tid för många intressanta och spännande pratstunder och möten med både konstnärer och konstintresserade!

   
Det är alltid med blandade känslor man packar ihop och lämnar denna vackra miljö som det är i Högbo! Det är som att kliva in i en helt annan värld för några dagar, för att sedan återgå till vardagen, njuta av alla minnen och
få ny energi för att skapa vidare i ateljén!     
     
Stort tack också till Petra som arbetat med GästrikKonst under flera år och som nu gick runt
och tackade oss konstnärer och meddelade att hon skulle sluta arbeta med GästrikKonst!

Det var en liten summering och lite mingelbilder från årets utställning!

På fredag har jag semester och vi reser bort över helgen tillsammans med våra goda vänner. Då skall jag koppla av ordentligt och njuta och ha det skönt och jag hoppas verkligen att det vackra vädret håller i sig. 

Sov Gott alla mina konstvänner! Jag är tillbaka med nya krafter och nytt inlägg igen nästa vecka!