LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Lill-lördag 27 maj

Kategori: Blogg

ONSDAG 27 MAJ
Dagarna och veckorna rullar på i långsamt COVID-19 oro-format, vi varvar vistelse i stan med vistelser på landet där vi nu kan spendera lite längre perioder åt gången då käre mannen fortfarande är permitterad 2 dagar per vecka fram till midsommar. Underbara dagar med frisk luft, fågelsång och spirande grönska.
Allt känns så underligt, som om man hela tiden går och väntar på något....blir vi smittade? klarar vi oss från smittan? klarar våra barn och barnbarn sig från smittan? har vi varit smittade utan symptom? Ja, frågorna är många, när kan jag hälsa på lilla mamma (92 1/2 år)? Smittan finns på hennes äldreboende, kommer hon att klara sig utan att bli smittad? om hon blir smittad, kommer hon att klara sig då?  Det är det som oroar mig allra mest....Hur länge ska dett pågå? Just nu ökar antalet smittade i vår region. Tankarna snurrar inte bara för mig och för min familj utan för oss alla var vi än befinner i oss. Det här är en gemensam kamp världen över. En vår vi inte kommer att glömma och det är bara att fortsätta att vara försiktiga, följa rekommendationer och hålla sig uppdaterad om läget.
Som sagt var inga aktiviteter planerade på LenasArt förrän till hösten och inspirationen att måla har ännu inte infunnit sig... men glädjande nog fick jag igår 2 förfrågningar om ev målarevent och en förfrågan på tavelköp för en jubilar, det var både överraskande och positivt när allt annat står stilla i ateljen. Där pågår just nu stolrenovering, och förodling av frön och ser ut lite som en cykelverkstad, då vi f n har våra cyklar där. Ett av sommarens projekt på landet är att odla i pallkragar och efter nästa helg är det dags för utplantering av både bondbönor och luktärter, direktsådd av spenat, sockerärtor, och krasse. Spännande att se hur vi lyckas och tillfredsställande tanke att kunna skörda lite hemmodlat.
Å äntligen blev det lite sommarvärme under helgen som var och nu när vitsipporna snart är överblommade är min älsklingsblomma och vår landskapsblomma, liljekonvalj på väg att slå ut!
Det gäller att glädjas och känna tacksamhet för våra nära och kära och den vackra naturen vi har i vårt avlånga land.
 
Ha en fortsatt bra vecka och var rädda om varandra, jag är snart tillbaka!
 
Kram Lena