LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

VIETNAM & PHU QUOC - TACK FÖR TVÅ FANTASTISKA VECKOR

Kategori: Blogg

ONSDAG 19 FEBRUARI
"Såsom i himmelen", ja så är min känsla just nu och det är ett passande uttryck när jag nu sitter här framför datorn igen och drömmer mig tillbaka till två underbara semesterveckor i Vietnam. Vilket vackert land, stora kontraster, vänliga människor, god mat, sand o strand, sol o pool, och många ljumma bad och stämnningsfulla solnedgångar o kvällar vid havet blev det!
Bilden kan innehålla: himmel, skymning, hav, utomhus och natur
Jag har njutit av färger, former, dofter, ljud och samlat inspiration för kommande dagar och veckor bakom staffliet inför påskhelgens utställning Gästrik Konst 2020! Så många upplevelser och nya intryck. Svårt att dela med sig av, allt är ju alltid så mycket bättre IRL. Här kommer ändå några bilder som jag hoppas kan ge en liten känsla av var vi varit och lite av vad vi upplevt här på ön!
Bilden kan innehålla: träd, himmel, utomhus och natur
här i hotellet park och  i skuggan under palmerna har vi vilat och njutit av sol och värme och däremellan simmat och svalkat av oss i både pool & hav.
Bilden kan innehålla: 1 person, träd, himmel, utomhus och natur
Varje eftermiddag kl 16.00 var det yoga med hotellets indiske yoga master Ajay, så kunnig, så vänlig och så ödmjuk. Känner mig tacksam för alla dagar tillsammans.
Bilden kan innehålla: himmel, utomhus, vatten och natur
 ...en heldagsutflykt runt ön som avslutades med en hisnande färd med världens längsta linbana, 7999.9 m, då vi svävade på svindlande höjder över öar och hav för att så småningom landa på "Pineapple Island" där det blev några timmar med bad och sol på ny strand. Magiskt och surrealistiskt! 
 Bilden kan innehålla: text
 Något man ej får missa när man är här är den berömda nattmarknaden i Duong Duong, största staden på ön Phu Quoc, här fanns allt, myller av männsikor, varustånd med torkade fiskar, färska fiskar där man själv fick peka ut den fisk eller de skaldjur man ville att restaurangen skulle tillreda, pärlor, rishattar, frukt o grönsaker, kryddor, färsk peppar, fisksås, ja säg något som ej fanns på denna myllrande marknad! 
 
Bilden kan innehålla: 1 person, mat och inomhus  Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
...grillat                                                              ....eller färskt
Bilden kan innehålla: mat  Bilden kan innehålla: mat
....torkat                                                                  ....eller avskyvärt!!
Bilden kan innehålla: 2 personer, inomhus
En bland alla fiskrestauranger på marknaden!
 
Bilden kan innehålla: inomhus
Några interiörbilder från vårt fina hotell "Vinpearl Resort & SPA", jag tillbringade också en avkopplande em på hotellets SPA anläggning, Akoya SPA där jag bl afick Balinesisk massage, aj men oj så skönt efteråt! Bilden kan innehålla: tabell och inomhus
...vackra blomdekorationer i receptionen
Bilden kan innehålla: personer som sitter, tabell, vatten, inomhus och utomhus
Utsikt över pool och hav från vårt hotellrum på 5:e våningen
Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, personer som står, himmel, utomhus och natur
Lifeguards on duty... killarna tog endast av munskyddet inför min fotografering annars var det 100 %-igt användande av munskydd av all personal inom hela hotellet. Extra rigoröst med renlighet etc i förebyggande syfte för det fruktade Coronaviruset, informationen var proffsig och uppdaterades varje dag  på stor bildskärm vid receptionen och under de två veckor vi var där hade ännu inget fall av viruset bekräftats på ön Phu Quoc!
 
Bilden kan innehålla: himmel, utomhus och vatten
Ännu en bild på en magisk solnedgång får avsluta dagens inlägg! 
 
Nu väntar färger & penslar på mig i atelj'en. Jag är snart tillbaka med mer information om vad som pågår på LenasArt och inför årets Gästrik Konst, kanske också några fler bilder frång vår resa.
 
Önskar er alla en bra lillördag!
Mvh, Lena