LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Semestern är här....

Kategori: Blogg

...äntligen....och skissblock och ritkol nerpackat....gäller att teckna och, samla idéer och inspirerande ögonblick som förhoppningsvis resulterar i kreativt skapande i ateljén framåt höstkanten. Solnedgång vid medelhavet,
himmel, hav, sol sand o vita stränder, snäckor o stenar, långpromenader i soluppgång innan värmen kommer,
bris från havet! Främmande dofter, färger, sprakande marknader, med allt från krams, till grönsaker o vattenpipor och och och så den fantastiskt goda maten icke att förglömma.

Glad Midsommar! Turkiet nästa! 

Klicka för att visa "midsommar" result 3 Klicka för att visa "midsommar" result 20 Klicka för att visa "midsommar" result 14  Klicka för att visa "fes" result 11

Inhandlat fem nya målardukar....

Kategori: Blogg

...som jag grundat ikväll. Tomt i ateljén utan tjejerna....Har lyssnat på skön musik och kopplat av bland penslar och färgtuber och njuter av känslan att det endast är 2 arbetsdagar kvar innan årets semester. Efter en hektisk vår och försommar är det äntligen dags för lite ledighet.

I år skall midsommarafton firas i Turkiet! Kan man fira julafton i Thailand och simma med tomteluva i poolen, så ska det väl inte vara ngt problem med midsommarafton på en balkong vid medelhavet heller.
Ett par sillburkar, färskpotatis, lite gräslök, gräddfil & en liten midsommarstång skall packas förstås! 
Klicka för att visa "side" result 16   Klicka för att visa "side" result 17 Klicka för att visa "side" result 2 
Det finns så många utställningar överallt som jag önskar att jag hinner se i sommar. Gunnar Cyrén på Länsmuseet i Gävle,
sommarutställningen på Engeltofta som jag var inbjuden att delta i men avstår i år. Jazzgalleri Miles på Bangen där både Linda Fernqvist och Berit Stenlund som målat med mig ställer ut i år! Jättekul och jätteduktiga båda två. Det är så fascinerande att det finns så många sätt att uttrycka sig på.

På fotografiska i Stockholm är det fotoutställning av Robert Mapplethorpe. Jag har läst boken "Just Kids" av Patti Smith som levde och målade tillsammans med Rob som ung när de båda träffades i New York, fattiga och arbetslösa, så fängslande läsning och poetiskt berättande om ett bohemiskt liv bland konstnärer och unga musiker på det mytomspunna Chelsea Hotel, ja, ja, ja jag kan svamla på i all oändlighet om allt spännande som händer i sommar.
Klicka för att visa "Mapplethorpe" result 14   Klicka för att visa "Mapplethorpe" result 4Klicka för att visa "Mapplethorpe" result 11 Klicka för att visa "Just kids" result 19
Någon annan väntar nu på att få tillgång till datorn ett par minuter....så jag ger mig för idag!

2 dagar kvar.....

Vad gör man en regnig lördag....

Kategori: Blogg

...joo, man kan ju skriva nytt inlägg i bloggen förstås! Här kommer lite bilder från sommarfesterna i ateljén och några andra bilder på mina små ögonstenar som jag också fått njuta av under senaste veckan. 
   
Wilmer & Tilde på besök i stugan..............       och Minou på besök före avfärd till Frankrike där hon är nu!

Förra tisdagen firade vi som sagt var min arbetskamrat Ruthi som fyllt jämt. I fredags hade vi studenfirande i ateljén när Viktor tog studenten, kära sambon har bilderna i sin systemkamera men en bild från balen får ni se i stället. 
      
Belma, Seri, Sara, Anna, Sofia, Mia, jag o födelsedags"barnet" Ruthi, vi skålar i skumpa och avnjuter god mat som vi caterat från Racine.
  
  Viktor o Emma före avfärd till studentbalen på gasklockorna  i Gävle                                            

..och den här tisdagen hade vi säsongsavslutning i ateljén...det var också  mysigt och vi firade Rigmor som var denna veckas födelsedags"barn"! Nu blir det sommaruppehåll i ateljén till mitten av augusti, det känns alltid lite vemodigt när man stänger igen ateljén inför sommaren och det låter så otroligt långt till augusti, men vips så är vi där...
       
Vi skålar för Rigmor....och tittar på Lindas fina tavlor inför utställningen på Bangen, sedan äter vi exotisk bricka och rabarberkaka med vaniljvisp! Mumselimums igen!

Åhhh, baaara 4 arbetsdagar kvar, såååå sköööönt sedan 5 veckors semester, undrar när jag hade 5 veckor senast!!
Första veckan Turkiet, Sjöhagen och stugliv med familj och vänner och förhoppningsvis många härliga grillmiddagar på piren i Storsjön. Semestern avslutas med en vecka på franska rivieran i år igen! Längtar!!!

En regnig dag som idag, vaknade jag snuvig och eländig, men har tröstat mig med en tur till Valbo där jag köpt en liten bärbar dator 10", + mobilt bredband, så sommaren är räddad! 

Min lilla Asus står nu på laddning .....och kommer att får resa både hit o dit under sommaren!

Ha en skön lördagkväll i regnet! Nu vankas lax och färskpotatis, sen blir det soffhäng och kvällskaffe framför TV:n! Ibland är det skönt med regn o rusk!