LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Förberedelser

Kategori: Blogginlägg 2017

GÄSTRIK KONST 2017 
 
Konstfoldern för årets konstrunda under påskhelgen (14-17/4) är nu klar. I år är vi 59 deltagande konstnärer som kommer att visa vår konst på olika platser i Gästrikland. I foldern presenteras ett konstverk + namn och utställningsplats för varje konstnär och precis som förra året, arrangeras en samlingsutställning på konsthallen i Sandviken där samtliga konstnärer också visar varsin tavla (behöver ej vara den som visas i foldern). På GästrikKonsts facebook-sida pågår nu varje dag fram till påsk presentationer av alla konstnärer i bokstavsordning, snart dags för bokstaven S och min presentation som jag naturligtvis kommer att dela på facebook när det är dags!
Lena Södercrantz foto.
Konstfoldern finns att hämta på Sandvikens konsthall och Sandvikens Turistbyr på Folkets hus.
 
LenasArt
Kurskväll med tjejerna igår, mysigt och kreativt som det brukar vara! Imponerande att se hur alla som målat tillsammans med mig under årens lopp utvecklat sitt eget formspråk och sin egen stil. Trevligt har vi och många tavlor växer fram i ateljén under våra tisdagskvällar.
 
Jag har lite kvar att färdigställa inför Gästrik Konst, allt tar alltid lite längre tid än man tänker och saker och ting händer på vägen!
 
Bomässa på Göransson Arena
Där vi blev med NYTT KÖK, så många beslut har nu tagits under veckan och flera besök har vi haft av Pether som mäter och måttar och kommer med finurliga lösningar på vårt skräddarsydda kök som skall installeras i början av maj.
 
Vi blev ären med NY KONTINENTALSÄNG från Lindholms på mässan, med leverans i början av maj. 
 
Och så skall en ny avloppstank installeras i stugan under april....
 
Men som sagt före det väntar Gästrik Konst och ett par dagar efter det reser jag till Hufvudstaden ett par dagar för att hjälpa till när dotra med familj väntar tillökning!
 
Ha en härlig vecka. Jag är tillbaka under nästa vecka med ytterligare information kring Gästrik Konst! 

Vart tar tiden vägen!!!

Kategori: Blogginlägg 2017

TORSDAG 16 MARS
Veckorna rusar på, jag dras fortfranade med min sega lunginflammation, men hostar mindre och ägnar mer tid i ateljén. Målardukar, skisser och tavlor för färdigställning och signering i en enda röra....kreativt kaos! 
 
Deadline 14 april, alltså mindre än en månad kvar till invigning av årets GästrikKonst. Stressad är jag minst sagt, men ändå på något underligt sätt är jag lugn när jag skapar i atelje'n och släpper loss bland penslar o färg i min värld bakom staffliet, skön musik i bakgrunden och en lenande kopp te lite då och då! Tavlor ska färdigställas, ramlist skall sågas och spikas, prislistor, informationsblad osv, osv. Hur som jag jobbar faktiskt riktigt fokuserat under lite press!
Lena Södercrantz foto.
 
VEDIC ART KURSHELG 12-13 MARS
En spännande och inspirerande målarkurs där många nya kontakter knöts. Fick en liten inblick i denna konstart där vi gick igenom de första 8 principerna under lördag och söndag. Princip 9-17 får jag lära mig mer om vid nästa kurstillfälle som är 22-23 april! Tack Gunilla, och alla ni andra, för en kreativ och trevlig helg!
Marie-Louise Agners foto.
Lunchpaus och samtal kring konst och olika förhållningssätt till kreativt skapande! 
 
MÅLA YOGA KURSEN I FRANKRIKE I MAJ - TYVÄRR INSTÄLLD P G A FÖR FÅ ANMÄLNINGAR
Det känns så tråkigt att vi ej har möjlighet att genomföra kursen som vi planerat för under så lång tid. Jag har diskuterat lite (med de som förhandsanmält sig och många andra konstnärskollegor/målarvänner)  kring vårt upplägg och bett om synpunkter och kommentarer. Vi har ett vinnande koncept, ett utomordentligt kursprogram med yoga, måleri, närodlad, näringsriktig mat och boende i vacker miljö. Dessutom ett par eftermiddagar inplanerade med ledig tid för egna aktiviteter! Vi kommer igen med nytt erbjudande, ev med ett något kortare kursprogram på 4-5 dagar och vid annan tidpunkt. Många aktiviteter och helger i maj gör att den vackra vårmånaden ofta är upptagen av mycket annat vad gäller både arbete och privatliv. Tack Helena på Kilafors Yogaskola och tack Lotta och Gunnar på Masion Vieussan i Frankrike för härligt  och inspirerande samarbete. Vi hörs snart igenoch planerar för vårt kommande erbjudande! Lena Södercrantz foto.
 "Tropical Girl" nästan klar, jag måste frossa i färg och form och måla av mig lite av all den inspiration
  som jag fylldes av på vår underbara Jamaica-resa!
 
Till helgen blir det kombinerat firande för mina tre älskade barnbarn, 6 , 7, och 8-årspresenter inhandlade och inslagna i färgglada presentpapper o imorgon kommer dotter med familj från Stockholm och sonen från Uppsala äldsta sonen med familj har jag turen att ha här i stan! 
 
Ateljén väntar.....
 
Ha en underbar helg, våren är på väg! 
Lena
 

KONSTVÅREN 2017 igång!

Kategori: Blogginlägg 2017

FREDAG 3 MARS
Härligt att vara på benen igen efter en lång o besvärlig lunginflammation. Hostan hänger kvar men jag har ändå kunnat tillbringa lite tid i ateljén sedan i onsdags och det känns helt underbart, ååååh vad jag längtat efter att komma igång igen!
  
Ute snöar det och är lite grått och trist och alldeles perfekt för en eftermiddag i ateljén!
 
VEDIC ART - KURS 11-12 MARS
Jag har anmält mig till en grundkurs i Vedic Art nästa helg. Det ska bli så spännande att få lära sig lite mer om de 17 principerna och att få ny inspiration och nya infalltsvinklar på mitt måleri. Ser med spänning fram emot en kreativ helg. Efter en intensiv höst på LenasArt med flera kvällskurser, weekendkurser, målarevent, utställningar och en konstmässa har jag känt att jag själv behöver fylla på energi för att komma vidare i skapandeprocessen. Tack Helena, för att du tipsat mig och hållt mig informerad om kursdatum.
 
JAMAICA - I MITT HJÄRTA
Bildresultat för ocho rios jamaica
Vackra minnen från vår underbara resa bleknar långsamt (liksom solbrännan), men stannar i mitt hjärta som värmande glittrande juveler! 
 
HA EN UNDERBAR VASALOPPSHELG! JAG ÄR SNART TILLBAKA
Lena Södercrantz foto.
 Love, love, love - Jamaica, Ocho Rios, Riu Hotels De Luxe Wing, februari 2017
 
VARMT VÄLKOMNA TILL EN HÄLSOSAM & KREATIV VECKA - Yoga/Måla-resa i Frankrike 15-22 maj
15 mars är sista anmälningsdag för vår kommande yoga/måla resa till vackra Languedoc. Detaljerad information, kursinnehåll, prisuppgifter etc hittar du i ett tidigare inlägg från 18/12, och under kategorin Kursutbud.  Kursen tyvärr inställd p g a för få anmälningar. Nytt kurserbjudande kommer senare!