LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

NYHET I ADVENT! Konstmässa i Gasklockorna Gävle 25-27 November

Kategori: Blogg

NYHET I ADVENT! Konstmässa i Stora Gasklockan Gävle 25-27 november 2016
Jag är en av deltagarna!
 
Öppettider:
Fredag kl  13 - 18
Lördag kl  10 - 18
Söndag kl 10 - 16
 
DeeloopArt arrangerar för första gången en konstmässa i Gävle! Fantastiskt roligt! 

Konstmässan sammanfaller med 1:a advent och Gävlebockens 50-års firande.

Gävle stad firar detta ordentligt med  "Julen börjar i Gävle", många olika aktiviteter planeras och DeeloopArts konstmässa är en del av detta.

Gratis entré för besökare, Restaurangen i Gasklockan har öppet hela helgen. De serverar mat och en julbuffé!
Kommer även att finnas ett Café med kaffe, glögg och pepparkakor.
 
Ateljé för de minsta, så att alla har trevligt. Barnen ska få rita sitt eget konstverk. Kommer att vara i anslutning til cafét!  Ytterligare info vilka konstnärer och gallerier som deltar, se:  www.delopart.se
 
Ni kommer att hitta mig och min konst i monter 24!
 
 

VARMT VÄLKOMNA!

***********************************************************************************************************************

Ikväll har jag nybörjarkurs i ateljén igen, redan lektion 8 av 10, veckorna bara rusar iväg, fortsättningskursen rullar vidare fram till första veckan i december och ytterligare två aktiviteter på LenasArt återstår före jul. Nästa helg 5-6 november kör jag höstens sista weekendkurs i måleri med 10 deltagare, och söndag 13 november, årets sista målarevent, då en familj önskar fira en födelsedag med att göra något annorlunda och kommer för att måla tillsammans med mig en dag i ateljén. Planeringen för vårens yoga/måleri kurs i Languedoc har också påbörjats och inbjudan kommer förhoppningsvis att publiceras på sociala media vid årsskiftet. Så håll ögonen öppna, begränsat antal platser, så först till kvarn kommer att gälla!

Det har varit en fantastisk kreativ konsthöst och jag känner mig så tacksam att få förmånen att träffa så många trevliga människor som vill prova på måleri och att måla tillsammans med mig i kurser, workshops och event. TACK ALLA!  Detta har varit min dröm och vid årsskiftet har jag har varit heltidskonstnär i tre år!

Imorgon reser jag och kära sambon till "Hufvudstaden"  för att bl a se Phantom of The Opera på Cirkus!

Ha en underbar helg, jag är snart tillbaka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fantastisk yoga/måleri helg i vacker miljö!

Kategori: Blogg

Yoga/Måleri workshop i Kilafors 14-16 oktober
Med bilen full av målarmaterial och taggade tjejer styrde jag färden mot den vackert och varsamt renoverade Norrfly Herrgård i Hälsingland. Där blev vi väl omhändertagna av Madelene och Micael under hela helgen.
Bildresultat för Norrfly Herrgård
Vid ankomst till Norrfly, väntade min kollega, Helena Hammarberg yogalärare vid Kilafors yogaskola på oss och visade lokalen där vi nu förberedde oss för att starta upp helgens workshop. Äntligen, äntligen var det dags att köra igång vårt efterlängtade koncept, som vi planerat och längtat till ända sedan i våras!
 
Dag 1
Tidigt både lördag- och söndag morgon startade vi med sköna energigivande yogapass som Helena ledde oss igenom med mjuka rörelser och positioner. En underbart skön början på dagen!
I Herrgården väntade därefter den utsökta och efterlängtade frukosten som vi avnjöt!
 
Efter frukost och en kort genomgång av material och färger kom tjejerna snabbt igång med att grunda och planera sina egna tavlor under min handledning.
  
Timmarna flög snabbt iväg med ett litet avbrott för lunch och em-fika och ännu ett lite längre yogapass senare på lördagseftermiddagen.
Lördagkvällen avslutades med trerättersmiddag och vinprovning hos den duktiga och kunniga sommelieren Leena Janson (lavignette.se) i grannbyn Norrby.
En fantastisk middag och dessert serverades med spännande smakkombinationer och olika viner som provades till de olika rätterna. En magisk upplevelse rikare vandrade vi nöjda, mätta,och belåtna tillbaka till Herrgården i oktobermörkret, mitt i Hälsinglands djupaste skogar, utrustade med våra reflexvästar och ficklampor!
 
Dag 2
 Vackra tavlor i höstiga färger växte fram och färdigställdes under söndagen och plötsligt började det närma sig slutet på denna kreativa och inspirerande helg.
Stort tack till er alla! Helena som lät oss komma till sitt vackra Hälsingland och Lena, Margareta, Katarina och Lotta som deltog i kursen! En underbar helg som ligger som ett ljust minne i höstmörkret.
 
Ny vecka, nya utmaningar, ikväll är det fortsättningskurs i ateljén med mina trogna kursdeltagare, Jag bara älskar att vara i ateljén under mörkga ruggiga höstkvällar!
 
Ha en bra vecka, tänd ljus, njut av att bara vara! Jag är snart tillbaka!
 
 
 
 

Mysiga höstkvällar på LenasArt

Kategori: Blogg

Måndag 10 oktober
Här ser ni resultaten efter onsdagens målarevent "Konstnär för en kväll" tillsammans med SMT:s kvinnliga nätverk. En trevlig och kreativ kväll att minnas. Tack till er alla som kom & välkomna tillbaka till LenasArt.
Tavlan "Attitude" fick oxå ett nytt hem i onsdags och har nu flyttat till Karlstad.....Tack Åsa och jag hoppas du kommer att trivas med tavlan! Alltid lika roligt och lite vemodigt att säga hej då till en tavla som jag målat och som sällskapat med mig under mina arbetsdagar i ateljén! 
 
Måla/Yoga Workshop på Norrfly Herrgård i Kilafors 14-16 oktober
Äntligen är det dags för mig och min kollega och yogalärare Helena att hålla vår gemensamma weekendkurs i yoga och måleri. Våra deltagare ansluter på fredagkväll och sedan kör vi två heldagar där vi varvar yoga och måleri både lördag och söndag. Lördagkväll kommer vi att avsluta med en 3-rättersmiddag och vinprovning hos den erkänt duktiga sommelieren Leena Janson,  www.lavignette.se i Norrbyn. Längtar till en mysig och kreativ helg i det vackra Hälsingland.
 
Måla/Yoga workshop planeras även till vackra Languedoc i Frankrike den 15-22 maj, 2017
Planering och förberedelser pågår och detaljerad information och publicering på FB, Instagram etc kommer att ske kring årsskiftet. Jag kommer även att uppdatera information efter hand under kategorin "Kursutbud" här på min blogg. Så håll ögonen öppna! Vi tror det kommer att bli en fantastisk upplevelse och boendet är redan bokat på vackra Maison Vieussan, www.maison-vieussan.com.
 
Hösten har stormat in och under helgen var det "stugstängning" i vårt älskade Sjöhagen med vinden tjutande runt husknuten och mössan för första gången hårt nerdragen över öronen.
 
Ha en bra vecka. Nytt inlägg och bilder från yoga/måleri kursen kommer i början på nästa vecka!