LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

"GOLDEN GIRL"

Kategori: Blogginlägg 2017

Måndag 18 september
På staffliet just nu, står denna donna! Experimenterar med struktur och tunna skikt med guld!
Winsor & Newton Professional Gold är helt fantastisk att arbeta med. De små guldpartiklarna skimrar magiskt i olika belysning, men syns tyvärr ej på foto där det ser gulaktigt ut. Jobbar vidare med att  runda av axellinjen l justera haklinjen och håslingor, behöver oxå förstärka kontrasten mellan kropp och bakgrund så får vi se hur slutresultatet blir! Varje tavla är en utmaning, kroppar är svårt, men kul o spännande är det!
LenasArt
Jag hälsar två nya deltagare (Lisa och Katta) varmt välkomna att måla tillsammans med mig i atelje'n.
Nu är vi 9 st i fortsättningskursen på tisdagar. Härligt många kreativa höstkvällar skall det bli. 
 
Efter ett avslappnande yin-yoga pass ska jag nu tillbaka till ateljén, sätta på lite skön musik, koka en kopp kaffe och tillbringa ett par timmar bakom staffliet!
 
Ha en fortsatt skön höstvecka! Jag är snart tillbaka!
 
 
 

EN MINNESVÄRD KVÄLL PÅ LENASART!

Kategori: Blogginlägg 2017

Fredag 8 september
Vilken härlig grupp besökare jag hade i ateljén på onsdag kväll då jag körde höstens första målarevent på LenasArt. Kreativiteten flödade med deltagare från världens alla hörn! (Brasilien, Mexico, Kina, Singapore, USA och Sverige) Måleri, mat och massor av skratt blev det innan kvällen var slut. 
Thank you all and I wish you most welcome back next time you visit Sweden!
 
Have a nice weekend! I'm soon back!

Färgsprakande hösthelg!

Kategori: Blogginlägg 2017

Tisdag 5 september
Kan inte låta bli att trötta er med ännu en vacker kvällshimmel, för höstens första helg bjöd på ytterligare en färgsprakande himmel vid stugan i Sjöhagen. Så vackra och lite ovanliga färger i blått/violett/orange och rosa. 
Lena Södercrantz foto.
 
LenasArt
Tyvärr har jag (under gårdagen) tagit beslutet att ställa in höstens nybörjarkurs i ateljén p g a för få anmälningar. Av 13 förhandsanmälningar blev det endast 4 som kunde delta.
 
Lite synd för er fyra som önskade gå, men det går inte alltid som jag planerat.
 
Det kommer att bli full aktivitet i atelj'en ändå! Jag har fått fler förfrågningar på målarevent så f n ser det ut så här: 1 fortsättningskurs på tisdagkvällar, 2 bekräftade målarevent och 2 nya förfrågningar samt 1 weekendkurs i sista helgen i oktober. Själv har jag anmält mig till Vedic Art kurs 14-15 oktober. Däremellan vill jag även besöka några konstutställningar.  
 
Jag har inte riktigt kommit igång med mitt eget måleri på allvar än. Hög tid för idag kom inbjudan till Gästrik Konst 2018 och ansökan skall vara inskickad senast 2 oktober. Jag har även tackat ja till en utställning i maj 2018, mer information kommer om det senare, så det är bara att vässa penslarna....
 
Nu måste jag rusa, mina deltagare i fortsättningskursen kommer  kl 18.30 och imorgon kommer
en grupp på 8 personer (internationell workshop) så ikväll gäller det att även friska upp engelskan inför morgondagens Målarevent "Konstnär för en kväll", roligt att hålla kurs på engelska det var ett år sedan sist.
 
Ha en skön vecka och ut i skog och mark och plocka bär.
Vår helgskörd blev 1 kantarell i lördags och 6 1/2 l lingon i söndags!
 
  • Bildresultat för kantarellBildresultat för lingon