LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

IDAG är en märklig DAG!

Kategori: Blogg

....EN STOR DAG, EN OMVÄLVANDE DAG för IDAG har jag tagit ett STORT beslut! Fr o m 1 november 2013 kommer jag att bli konstnär på heltid!!! Ofattbart! Overkligt! Men nu verkligen verklighet!
 
Efter 15 år som aktiv konstnär,10 år med ateljé i Gävle och 5 år i egen ateljé i Sandviken har jag fått möjlighet att arbeta med min KONST på heltid! Mitt företag LenasArt firar dessutom 10-årsjubileum i höst!!! 
 
Efter 39 år på Sandvik Coromant har jag idag skrivit under papper på erbjudande om frivillig förtidspension. Ett erbjudande, som alltså ger mig chans att koncentrera mig på min konst och utveckla min kursverksamhet hela fem år tidigare än planerat! BARA SÅ HÄÄRLIGT och OFATTBART!
 
Just nu känner jag mig som min tavla att "Livet är en cirkus"!!!
Ha en härlig onsdagkväll, det kan jag lova att jag har!
 
Jag är snart tillbaka!
 
 

Underbart att man....

Kategori: Blogg

...ibland kan trilla på riktiga karameller bara så där liksom i förbifarten...
cafe 2
..helt betagen blev jag av denne belgiske konstnärs bilder...som jag av en ren
slump stötte på....i Scanoramas tidning på vår SAS-flight till Berlin för ett par veckor sedan.
   
Elton Basur Art Gallery i Göteborg ställer ut Guy Oliviers underbara konst 11-19 maj. Synd att man inte bor i  Göteborg....jag hade varit given besökare!
 
I morgon är det ateljékväll, måste introducera den här konstnären för tjejerna. Själv blev jag som sagt var mycket fascinerad och inspirerad av både färg form och teknik!
 
Den 28 maj målar vi för sista gången i ateljén före sommaruppehållet! Själv kommer jag att måla vidare
några veckor till, har ett uppdrag att slutföra!?!
 
Ha en bra vecka, jag är snart tillbaka med nytt inlägg!
 

Då är man tillbaka i vardagen igen..

Kategori: Blogg

..efter några händelserika dagar i Berlin. Där var våren lite längre kommen och vädergrudarna stod på vår sida under hela semestern. Vi har promenerat efter floden Spree, stannat till på mysiga kafféer och pubar efter vägen där vi smakat på både Apfelstrudel, Berliner Pilsner och Currywurst!! Vi har besökt Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Minnesmonumentet, Potzdamer Platz, KaDeWe och många många fler sevärdeheter. Berlin är stort och utspritt och består av många spännande stadsdelar bl a Kreuzberg som vi bara hann "smaka på". Vänliga människor överallt, avspänd atmosfär och även fast det är en storstad med 3,5 milj invånare så vilade det ett slags lugn över hela Berlin. God mat har vi ätit och god öl har vi druckit!
  Klicka för att visa "Fernsehturm Berlin" result 19 Mestan na East side
Berlinmuren där 160 konstnärer från hela världen målat sin syn på de politiska förändringarna i Tyskland under 1990-talet. Sista dagen tog vi en tur upp i Fernsehturm där vi hade fantastisk utsikt över staden och floden!
 
Berlin, Auf Wiedersehen, vi kommer tillbaka till denna kokande kittel där kulturen idag blomstrar och dit konstnärer, musiker och intellektuella från hela världen söker sig! Härligt!
 
Det bästa beviset på att man verkligen besökt Berlin lär ska vara ett foto på Berliner Ampelmann, som bara finns här i staden! Den stackars "Ampelmann" marknadsfördes hårt på allt från nyckelringar, ölglas till T-shirts, kakor och godis! 
Klicka för att visa "Ampelmann" result 12 Klicka för att visa "Ampelmann" result 2  Klicka för att visa "Ampelmann" result 18 
Dags för ateljékväll imorgon igen, ny beställningstavla skall påbörjas! Kul!
 
Ha en bra och underbar majvecka, idag har äntligen våren gett sig till känna även här hemma!!!