LenasArt.nu

Kreativ färg - Kreativ form

Planeringen har börjat...

Kategori: Blogg

... för nästa målarevent i ateljén! Fredag 9 mars kommer 11 killar och tjejer till LenasArt för att prova på att bli konstnärer för en kväll! Jag funderar just nu på kvällens upplägg. Meningen är ju att alla skall  ha målat sin egen tavla innan det är dags att gå hem. Det här gänget har tänkt att måla egna tavlor till sina egna arbetsplatser. jättekul idé! Vad skulle du vilja ha på väggen på din arbetsplats? Eller jag? Det kan man fundera lite på.... Jag har redan lite idéer och förslag på "G". Det är en hel del planering kring en sån här aktivitet och jag nu börjat köpa hem målardukar, färger och håller på att komplettera och inventera mitt förråd av utbildningsrekvisita, penslar, fixativ, ritkol osv. 

Kära sambon och jag har även börjat planera kvällens meny! En god middag skall serveras mellan målarpassen i verkstan, och så småningom även en kopp kaffe med en god kaka.  
   Familjen Johanssons event,
Lite bilder från tidigare event.... det väcker roliga minnen från trevliga kvällar tillsammans i ateljén!

Imorgon är det atljékväll med tisdagstjejerna igen,,,vi som var på silversmideskurs kommer nog att fortsätta att prata om förra helgens inspirerande kurs i Gävle. Har stolt visat upp mina alster för nära och kära!

Ha en skön måndagkväll, själv måste jag packa lite för 2 dagar med jobbet i Stockholm! För i morgon hinner jag inte det!

Jag är snart tillbaka med nytt inlägg igen!

Fettisdag......

Kategori: Blogg

Klicka för att visa "Semla" result 6Klicka för att visa "Semla" result 6Klicka för att visa "Semla" result 6Klicka för att visa "Semla" result 6
Idag har jag bjudit alla i ateljén på semlor eftersom det är fettisdag....men vi inte bara mumsat utan också målat förstås och pratat om helgens silversmideskurs som var så lyckad.

Fredag kväll den 9 mars är det dags för konstevent i ateljén igen. Den här gången är det en grupp på 11personer, både tjejer och killar som vill måla och äta tillsammans.

Så för mig är det nu dags att börja med planering av kvällen och köpa in konstmaterial etc!!

Under event, kan du se lite bilder från tidigare team-buildning aktiviteter och eventkvällar som jag haft i ateljén.

Sweet dreams! Jag är snart tillbaka!

Tack Astrid....

Kategori: Blogg

för en mycket inspirerande och kreativ helgkurs i silversmide. I härliga nyrenoverade lokaler på N Centralgatan i Gävle tog Astrid Eriksson emot oss på lördag förmiddag kl 10.00 Det var jag, Ewa, Marianne, Kerstin och Margareta från min målerigrupp + Eva och Katja. Vi lyssnade alla uppmärksamt när Astrid gick igenom både säkerhet och material samt alla olika maskiner m m och vi fick lära oss allt möligt och omöjligt om smideshammare, habilisfilar, smärgeldukar, vitkokning, kratsning och puckelankor!! Vi har klippt och hamrat, sågat och filat, lödit och putsat och putsat och putsat igen i dagarna två! Kul och trevligt har vi haft och en sak är vi säkra på. Det här smakar mer och vi kommer tillbaka! 
    
Astrid framför sina egna vackra smycken ............       ... lite grundläggande materiallära
 
Här är vi igång...
 
Efter lödning skulle silvret vitkokas i citronsyra och kratsas rent med mässingsborstar.

Alla våra alster ansvarsstämplades med våra initialer, ort, silverhalt och årtal....
Smörgåsar och kaffe smakade gott efter några intensiva timmar i smidesverkstan. 
Början till min ring igår .....och i eftermiddags, färdigt resultat + 3 st hamrade armringar

Här är alla våra smycken...Förvånade, glada och "stolta" fotade vi vad vi åstadkommit
under dessa 2 underbara dagar! Och som sagt vi är alla fast beslutna att komma tillbaka
för ny helgkurs till hösten...(om vi kan hålla oss så länge...)!

Till sist ett litet grattis till min blogg som faktiskt firar sin 2-årsdag idag!

Ha en härlig söndagkväll, det lilla som är kvar av den och jag är snart tillbaka med nytt inlägg igen!